Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

fuckinick demiş ki:
şu hediye olayını biraz açar mısın? :)

Açayım: (sanırım banaydı bu post) 1999 da Amerika'da üniversitede son aylarımda North Carolina'da Megadeth konserine gittim ve pass kartıyla konser sonrası arka tarafa geçtim. Biraz muhabbet edebildim her elemanla ama özellikle Marty ve Dave ile konuştum. 15-20 dakika sonra insanlar çıkmaya başladı, ben kaldım. Sordum "var birkaç Jackson'um, seninki gibi sesi almam için ne lazım?" dedim. Adamlarla fan ayaklarında değil de daha meraklı ve müzikle ilgili muhabbetler ettiğimi görünce mi neden bilmem, bana arkada kasa içinden 4 tane kendisi için sarılmış SH4 tonlarına yakın 2 beyaz 2 siyah humbucker verdi. Kısacası budur.
 
abicim gece gece uykum kaçtı valla.şans var ama zekanı da tebrik ederim.alkol aslında faydalı bişeymiş :D o değil ekipmana mı şok olayım dave'le konuşup elinden manyetik aldığına mı arada kaldım...

ne yazcağımı da unuttum :D
 
Atalay abi o blue ghost flameleri ilk yaptiranlardan biriside sendin galiba. Sen yaptirdiktan sonra Ceksin kataloglarina koymustu o grafigi... ( cok mu salladim :D daha ben yeni uyeykene okumustum zaman gecmis aradan hahaha :D )
 
Emektar '97 Washburn Mercury bakim esnasinda.
dsc00069gd8.jpg


Bu da benim herseyim. 2003 jem7vwh
dsc00070nd5.jpg
 
thunderhead demiş ki:
Atalay abi o blue ghost flameleri ilk yaptiranlardan biriside sendin galiba. Sen yaptirdiktan sonra Ceksin kataloglarina koymustu o grafigi... ( cok mu salladim :D daha ben yeni uyeykene okumustum zaman gecmis aradan hahaha :D )

Evet, henüz kataloğa yepyeni koymuşlarmış. O sıra henüz grafik tasarımı çıkmış (1999) o anda bende zaten aynen öylesini arıyordum. Onu istedim. O aylarda da promosyonlarda bu grafiği kullanamya başlamışlardı. Jenna sağolsun eski Jackson sitesinde RR serisinde ve sonra KV serisinde bunların modelliğini yaptı.
 
Perfectionist: o manyetik hot rails (seymour duncan).

unchosenone: Benim gitar 1989 yapımı. Jackson sitesinde HSS dizilim gitarlara SL1 Soloist deniyor. Benim gitarın yapısında gitar üretilmiyor uzun zamandır. Arkadaşım Bijen'de de var bir soloist ama bu 1990 dan sonra yapılan modelden. Onda bir iki (pot yerleşimi, sayısı ve single manyetik boşluğunun profili vb.) fark var. O yüzden benim gitara tam isim koymak gerekirse hangisi olursa olsun diyorum :)
 
çeyrek asrı devirmiş hakiki vintage bir gitar;
80 ya da 81 yapımı Ibanez, Les Paul tipi birşey fakat single-humbucker çeşitlendirmesi de yapabiliyor..
canavar gibi Petrucci tonu da, Dire Straits'in şıngır şıngır tonu da alınabiliyor..
yıpranmış görünümüne rağmen sapasağlam hakikaten.. arkadaşım yurtdışına gittiği için bende duruyor artık ve hayranım bu gitara..







 
Epiphone,

80 eylul'unde yapilmis gitarin, modeli pf300, ancak pickguard olmasi lazim, sanirim sonradan cikarilmis, vida izi falan duruyor mu?

koleksiyonluk bir gitar bu, ibanez bu tip modellerden oturu bircok telif davasindan hukum giydi. yanlis hatirlamiyorsam 83'te tum les paul ve strat&tele kopyasi uretimlerini durdumak zorunda kaldilar. Gitar nasil eline gecti, hikayesi var midir? Satmayi sakin dusunme gitari. Satacak olursan da bana haber ver. :p
 
Evet Apollon pickguard çıkmış modeli de pf350, truss rod covera işlenmiş..

biz bu gitarı iki sene önce zuhal müzikten aldık grubumun vokaline beraber, senelerin izi var gitarda gerçketen, boya kalkması, vuruklar-ezikler, potların vs başlıkları kayıp, tuşede tırnak izleri var..

fakat öyle kaliteli malzeme kullanılmış ki taş gibi hala sap ayarı tizlerde ton kayması falan kesinlikle yok ve tonlarına hastayım.. kendi gitarıma gittim gotoh tunerlar taktım ama yine de bunun burgularının kalitesine yaklaşamadı, elektrik kısmı da çok kaliteli, tonlamayı çok çeşitlendirmek mümkün, tone potunu kullanarak wah efekti yapabiliyorum vs..

satmayı düşünmüyoruz ama ne kadardır tahmini değeri sence?
 
genelde 600-800 dolar arasi gidiyo bunlar internette, durumlarina gore. e-bay'de orta durumda bir 82 pf400 un 850$ a gittigini gormustum, cok iyi durumda bir pf350'nin 1216$ a satildigini biliyorum, ibanez collectors sitesinden. elden daha fazla fiyat vercek koleksiyoncular da kesin vardir, ama turkiyede hakkettigi degeri bulacagini dusunmuyorum o gitarin.
 
Atalay demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
Atalay,




O resimdeki gitar SL1 değil.Soloist Pro.
Ne evet ne hayır. Onun tam adı SL1 Soloisttir.


Üzgünüm ama bu dediğin yanlış.1990 ve sonrasında üretilen Amerikan Soloistlerin adı SL1 Soloist.


Senin gitarın soloist pro ve 90lar boyunca da üretildi SL1lerle aynı anda ve adına Soloist Pro denildi.

Ki tek farkı adı da değil.Muhtemelen poplar senin gitarın.
 
Norton_Antor demiş ki:
Atalay demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
Atalay,




O resimdeki gitar SL1 değil.Soloist Pro.
Ne evet ne hayır. Onun tam adı SL1 Soloisttir.


Üzgünüm ama bu dediğin yanlış.1990 ve sonrasında üretilen Amerikan Soloistlerin adı SL1 Soloist.


Senin gitarın soloist pro ve 90lar boyunca da üretildi SL1lerle aynı anda ve adına Soloist Pro denildi.

Ki tek farkı adı da değil.Muhtemelen poplar senin gitarın.

Eğer sadece insanların hatalarını düzeltmek amacıyla mesaj yollayacaksan buraya bari doğru yap şu işi :) Neyse, bilgi birikimine saygı duyuyorum ama forum kuralları dahilinde de olsa tavrına kişisel olarak saygı duymuyorum :)

Ben karışmak istemiyordum olaya ama madem bu kadar konuşuldu ben anlatıyim bildiklerimi

Atalay abi senin gitarını bundan 3 sene kadar önce çalmıştım, en son stüdyo Mars ziyaretimde de bir kere daha baktım çalmamış olsam da. Senin gitarın Soloist Pro denen Japonya'da üretilen modellerden. Norton'ın da dediği gibi 1990'da üretime girdi o gitarlar, hala Japon Jacksonları üreten CHUSHIN Musical Instruments Mfg, Inc firmanın fabrikasında "Japonya'da" üretilmiş...

Norton'ın söylediklerinde yanlış olan şey ise şu;

1990 yılından önce Jackson sadece custom gitarlar üretiyormuş, sipariş üzerine ve tam olarak gitarı alacak olan kişinin istediği gibi gitarlar, seri üretim gitarları yokmuş :) 1990 öncesi gitarların isimleri soloist custom, kelly custom, rhoads custom vs.. ve soloist student, rhoads student vs. imiş. Student modelleri rosewood klavyeli, bindingi olmayan dot/nokta inlayleri olan gitarlar. Normal customların biraz sulandırılmış (adı üstünde student) versiyonları yani. 1990 itibariyle seri üretime geçmişler ve ayrıca import yani ithal Jacksonlar da üretilmeye başlamış. Japonya'da :) Amerika'da ise hem custom hem de seri üretim gitarlar üretmeye başlıyorlar. Seri üretim gitar dediklerimiz, yine aynı yöntemle, yani elle Jackson luthier'ları tarafından üretiliyormuş ama "belirli spesifkasyonlar" yani teknik özelliklerle... Ve 1996 yılına kadar Amerikan gitarlara önceden dendiği gibi Soloist custom, Rhoads Custom denmiş... Sipariş üzerine üretilen gitarlar olmamalarına teknik özellikleri belirli olmasına rağmen. 1996 yılıyla birlikte Sl1, Sl2 gibi adlandırmalar gelmiş. Ayrıca import/ithal Jacksonlarda da çook fazla çeşit çıkıyor ortaya 96 yılı itibariyle.

1990-1991 yılları arasında üretilen bütün Japon gitarlar (professional serisinin ataları oluyor bunlar) Amerikan kardeşleriyle denkmiş. Yani 1990 amerikada üretilen Soloist Custom ile Japonya'da üretilen Soloist Pro adlı Soloist aslında aynı gitarlar. Sadece birisi Amerika'da birisi Japonya'da üretiliyor ve Japonya'dakinin finish opsiyonları biraz dar :) Ayrıca Japon olanın kafasında Jackson logosunun yanında "professional" Amerikan olanda ise "Made in USA" yazıyormuş... Tabii sadece Japonya'da üretilip Amerikan versiyonu olmayan, ya da sadece Amerika'da üretilip Japon versiyonu olmayan gitarlar da olmuş ama aynı gitarların Japon ve Amerikan versiyonları teknik olarka aynıymış. 92 yılıyla birlikte professional serisini sulandırmaya başlamışlar, yani daha düşük seviyede professionallar üretmeye, ama o ilk professionalları da üretmeye devam etmişler taa ki 96ya kadar :) Amerikan gitarların satışını engellediği gerekçesiyle onların üretimini durdurmuşlar... Yıllar içerisinde özelliklerinden bazılarını da kaybediyor bu gitarlar zaten...


Resim;

1990 model soloist pro

2f1na1.jpg

f61ba2.jpg


1991 model bir soloist, bu resimler çok net değil ama fikir verecektir. Ayrıca bunun manyetiklerini değiştirmiş sahibi normalde soloist pro ile aynı manyetikleri :)

d23xw4.jpg

193gm2.jpg

e63ig2.jpg



Bu gitarlar teknik olarak aynı, 2si de neck-thru 7/8 strat gövdesi schaller köprü, jackson manyetikler, alder gövde, maple sap ebony fretboard, MOP inlay ve logo vs.. Mesela bildiğimiz Warrior'ın japon versiyonu var, bir başlıkta Pentagram gitaristinin o gitarla bir resmi vardı. onların Amerikan versiyonları da Japonları da 24.75" scale :) Herşeyleri aynı yani bu gitarların bu yıllar içerisinde :)

Yakında Jackson tarihçesi baabında :mrgreen: bir başlık açmayı planlayıp bunları yazacaktım ama lafı geçti, yazmış oldum :)
 
Geri
Üst