Gitarını Göster Ey Turkrockcılar

Bremen mızıkacıları

@jinop hem eski gitarını özlemiş, hem de yeni Yamaha'sını Blackstar ile denemek istedi.

IMG_20231025_230403.jpg
 
Selam arkadaşlar neredeyse hepimizde kendimize özel bir gitar var.. Bir kaçında özel yapılmış işlemler var... gelin resimlerimizi paylaşalım ilk resim benden.....
RG 2570e vsl ;

Yönetici notu: Lütfen resimlerinizi başka sitelere değil, bu forumun "Dosya Yükle" seçeneğini kullanarak turkrock.com'a yükleyin. Diğer sitelerdeki resimler bir süre sonra siliniyor.
Harley benton floyd rose
 

Dosyalar

  • C7E6F09F-2846-4C17-AFBD-F336CAE0F77F.jpeg
    C7E6F09F-2846-4C17-AFBD-F336CAE0F77F.jpeg
    1.2 MB · Gösterim: 192
Bu yaz ortasında aldığım Gothic Gibson Explorer kensdisi, 500T 496R ile öküzleme metal canavarı.

Nitro sebepli dökülen boyaları, cila yıpranmaları var ama tam bir yaşlı kurt havasında ilerliyor. Renkli olan her şeye zaafım olsa da bunu siyah beyaz bırakmak istedim ve soluğu Alperious Pickguards’da aldım, meramımı anlattım, sade bir tasarım seçtik, standard deseni kendisinin Exotic Shine.

Hayalimdekinden daha güzel olması yanısıra çok da güzel bir dost edindim, Alper Eskimez’in işlerini instagramdan incelemenizi özellikle öneririm. Ben elimdeki 2-3 farklı gitarla farklı renklerde çalışmalar için tekrar kapısını çalacağım.

IMG_1559.jpeg
 
Toplamda 3 adet bambaşka tarzlara hizmet eden gitarım oldu. İlk gitarım Ibanez RG421 idi ve bir yerden sonra taşımamaya başladı. Ardından bir arkadaştan 2009 Kore yapımı bir Epiphone Les Paul kullandım ve muazzamdı. 4 yıl sonra geri verdim ve hayal gitarım Fender American Pro 2 ile tanıştım. Hayatımda o gitarı çalmaktan daha büyük bir zevk tattığımı hatırlamıyorum. Her elime aldığımda sanki ben mükemmelim benim sınırlarıma kadar zorla diyor bana. Basitinde üzerine tel gerilmiş bir ahşap parçası olan canım kızımla bu kadar güçlü bağlar kurabileceğimi tahmin bile edemezdim.
 
CF2B6BBB-DD0D-4371-A987-3A12F02FB60B.jpeg

Baktım gerçeğine ulaşamıyoruz eldekini benzeteyim dedim. Gitar RG2550Z. Manyetikleri Dimarzio Air Norton ve Steve’s Special olarak değiştirdim. Tabi bunları kısa zaman dilimi içinde yapmadım. Manyetikleri geçen sene değiştirmiştim. Single manyetik severim ama ibanezde çok kullanmadığım için boş bıraktım. Hum-Hum ibanez pickguardı da bulamadım. 2 gün önce gitarım ve internetten bulduğum jpm grafiğiyle reklamcıya gittim ölçüp biçip yapışkanlı kağıda baskıyı aldım ve eve doğru marşladım. Tabi illa ki uyumsuzluk, sıkıntı, zorluk, hiçbir işin doğru gitmemesi olasılığı bende biraz fazla olduğundan dolayı, aldığım çıktının gitara küçük geldiğini gördüğümde çok da tepki vermedim. Normalde siyah rengi baskıdaki siyahtan kullanacaktım ölçü tutmayınca kesip küçük sticker halinde yapıştırdım. Detay olarak özensiz bir iş oldu tabi ki. Zaten kübizm akımını çok da bozmuyor bu özensizliğim :)))))))) Ama çok şeker oldu.

Baskı boyasının da solmaya çok yatkın olduğunu farkettim. Elimle temas eden yerler daha şimdiden solmaya başladı. Boyama da yapabilirim/yaptırabilirim aslında. Tavsiyelere, fikirlere, yorumlara açığım….
 
Aklımda olup da yapabildiklerim;

Fender vintage noiseless set,
Fender white pearl pickguard,
Wilkinson three saddle bridge.

Aklımda olup da cesaret edemediklerim/fırsat bulamadıklarım ve vazgeçtiklerim;

SS fret değişimi,
Elektrik kavitesi bakır kaplama,
500k potanslar,
Tüm bağlantıların yenilenmesi.

Belki ileri bir tarihte en son burgu başlıklarını sedef olanlar ile güncellerim, şimdilik bu meksikalı hanım kızımızın değişim işlemlemleri tamamlandı.

IMG_6241.jpeg

IMG_6242.jpeg
 
Hocam askılık baya iyi duruyor link var mı acaba?
Çok rahat evet özellikle ağır gitarınız varsa
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 441,19TL 53% İndirim | Lekato 2.5 inç geniş gitar askısı deri kalın köpük yastıklı bas elektro gitar ayarlanabilir 41 51 deri kayış
 
Geri
Üst