Ünlü Gitaristler Ne Marka Gitarlar Kullanıyor?

Garage Inc. te James genellikle bahsettiğiniz custom explorer'ı kullanmış. Söz konusu explorer Ken Lawrence Explorer olup aslen bass gitar yapan Ken abimizin üretimidir. Söylendiğine göre benzer bir gitar 6500-7000$ civarına mal oluyormuş. A year and Half of the life of Metallica'da da aynı gitar görülebilir. Load kayıtlarında da bu gitar kullanılmış. Bunun yanında Turn The Page'de 12 telli gitar bile kullanmışlar. Bu arada Some Kind of Monster'da bir yerlerde Rob Trojillo gruba girdiğinde stafftan biri grubun gitarlarının olduğu depoyu gösterip "grubun 1000 in üzerinde gitarı var" dediğinde Rob'un ağzının açık kaldığı sahne de görülebilir.
 
kornman887 demiş ki:
Metallica sahnede ESP kullanıyor ama Some Kind Of Monster belgeselini izleyenlerde bilir adamlar kayıtta eline bile almyor ESP yi...
nası almıyor ya James'in 7telli gitar esp sonra 6aylık gitme sürecinden geldiğinde eline ilk ex. metal renk ESP alıyor sonraa rusyadan geldiğinde bi şarkı yazmıstı hani he o şarkıyı sölerken krem ex. ESP ile çalıyor..sonra bi kaçyede lespaul ESP ler ile görüyoruz onu tabi yani benimde 600'e yakın gitarım olsa farklı şeyler denerim :D :D dile kolay valla...
 
kenna demiş ki:
Özellikle load albümünde metallica nın fender kullandığına dair iddaya bile girebilirim çünkü hem sound farkediliyor hem de albüm kapağındaki resimlerde var ve kirk in fender kullandığına dair yazı okumuştun biryerde. Ayrıca unforgiven 2 klibinde james, disappear klibinde de kirk fender kullanıyor. Ama özellikle reload dan sonra kayıtlarda ağırlıklı olarak gibson, sonra da esp kullanılmış sanırsam.

I disappear da kirk fender değil ESP kullanıyor ;)
 
Lafı ağzımdan almışsın şimdi önceki sayfada gördüm yazıyordum sen yazmışsın benden çok yaşayacaksın.

Ayrıca Kirk in ibanez çaldığı görülmüştür(bkz. texas konseri yıkılyor falan sahne emin değilim çok zaman oldu izlemeyeli) ama çaldıktan sonrada yerlerde süründürmüştür kıçına başına sürmüştür o gitarı falan. Sevmez ibanezi ;)
 
Re: hangi ünlü sarkıcı ne marka gitar kullanıyor

ssadrazamm demiş ki:
duman,teoman,sebnem ferah,cilekes,manga,kurban,panik,pinhani,ısıgın yansıması,ogun sanlısoy vb. rock sarkıcıları ne marka electro/bass gitarlar kullanıyor bilenler yazarsa sevinirim

başlığı açan adam yabancı gruplarla ile ilgili bir şey sormuş da ben mi kaçırdım?

metallica'yı merak edenler www.montyjay.com dan baksınlar
 
one klibindeki fender değil doğru.ama i disseapear daki gitar fender.oncelikle one klibinde kullanılan gitar beyaz bir strat.custom bişi ama tam bilmiorum.dikkatli bakılırsa üzerindeki floyd rose mekanizması gorulebilir.i dissepear da ise 19xx bilmem kac model vintage bi fender kullanıyo.cou ekipman listesindede gorulebilir.coğu zamanda bu gitarın isminin yanında i dissappear klibnde kullanılmıstır tarzı dip notlar gorulur.yesil rengi ile yeterince iğrenc bi gitar bence.
 
kirk hammett rock am ring 2006da da vintage bir strat kullanmış, soluk mavi renkli bir gitar, nothing else matters çalarken.

nothing else matters demişken james hetfield kayıtlarda gretsch white falcon da kullanmış zamanında. benim favorim konserlerde sad but true çalarken ve "I Disappear" videosunda kullandığı diamond plate explorer.

kurt cobainin fenderleri 92 öncesinde meksika strat sonra jaguar, ki şu aralar teoman, gökhan özoğuz ve ogün sanlısoy da jaguar kullanıyorlar. koray candemirde de bir adet var.

konuya dönecek olursak, harun tekin ayrıca mor stratını fenderin lace sensorlarıyla modifiye etmiş sanırım. vegadan tuğrul akyüzün elinde bazen les paul oluyor. pinhaninin vokalinin gitarı videolarında gördüğüm kadarıyla cort, tahminen m serisinden. yüksek sadakat gitaristi cort z custom kullanıyor bi gitarı daha olması lazım. gripin gitaristi teleden ziyade strat da kullanıyor.

ve saire ve saire..
 
kurt cobain ayrıca mustang de kullanmış bol bol. hatta öğrenci gitarı olan fender mustang bu sayede meşhur olmuş.
pinhani vokalistinin elinde ise hammer gördüğümü hatırlıyorum.
 
Geri
Üst