Focusrite Scarlett 2i2 Sorunu ( Clipping )

Merhabalar ,hazır bu ses kartının başlığı varken buraya yazayım dedim.
Benim 2 problemim var.
Birincisi;
Gitarı bağladığım 1 . kanalda alttaki seçimi line yapınca hiç dip ses almıyorum gitardan.Ses volume olarak biraz düşük olsa da vst den falan volume olayını da hallediyorum.Fakat alttaki seçeneği instrument yapınca sanki boostlanmış gibi acayip yüksek bir volume ve bununla birlikte ses bozulması,kırmızı ışık yanması ve ne yaparsam yapayım önüne geçemediğim çok yüksek bir dip ses oluyor.Gitar kayıtlarında instrument girişini mi yoksa line ı mı kullanmak gerek?Anlattıklarımdan yola çıkarak şu an line bana hiç sorun çıkarmıyor.Ama mantıklı olan oraya instrument seçeneğini boşa koymazlar heralde:)Bunun bir şekilde kullanılması lazım ama nasıl?

(İlk sorumun cevabı yukarıda verilmiş sanırım ama ben yine de birşey anlamadım yani :) )

İkinci olarak;
Kayıt yaptığım program Sonar diye bir yazılım. Guitar rig kullanıyorum gitar için.Sonar içinde veya Sonarsız bir şekilde vst yi açıyorum.Çalıyorum vs .Çalma sırasında nadirde olsa böyle bir patlama - çatlama gibi bir şey oluyor.Sanki cd çalarken atlatıyormuş gibi yani.
Bunun sebebi ses kartı bilgisayar ilişkisi ile ilgili mi acaba? Çözümü var mıdır ?Çünkü 1,5-2 dakikalık bir gitar kayıdında mutlaka 1-2 defa bu dediğim olay olmakta.Ekstra olarak belirteyim,konunun kesinlikle jak,gitar jak bağlantısı,gitarın potları falan ile ilgili değil.Ondan eminim.
Vakit olursa bu iki sorun ile ilgili video paylaşıcam hafta sonu.
 
Son düzenleme:
Ben pedal ile giriyorum. O zaman sorun olmuyor. Fakat işin ilginci metal muff bağladığımda sorun olmuyor ama ehx attack eq bağladığımda yine aynı sorun oluyor.
Gerçekten çok pişmanım bu ses kartını aldığım için
 
Bir önceki sayfadaki devre iş gözüyor, denedim. Bunun dışında sorunu bir DI-Box alarak ta çözebilirsiniz. Kayıt işlerine ve hatta mikrofonlamaya ileride girişecekseniz DI-Box kesinlikle almanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst