Bileğimdeki Rahatsızlık

Herkese iyi akşamlar

Biraz endişeli bir şekilde bu konuyu açıyorum tıbbi konuda yardımınıza ihtiyacım var, öncelikle 13 14 senedir düzenli egzersizlerimi sürdürerek gitar çalıyorum ve son 2 ayda sol bileğimde(sapa hakim olan elim olur) tuhaf bir hisle karşı karşıyayım. İç tarafında atardamarın üstünde, sanırım 2 yatay çizgi vardır herkeste tam o noktada sanki damarlar veya herhangi birkaç doku üst üste gelmişçesine içten kaşıntımsı bir his yaratıyor gitar çalarken. Önceleri uzun süre çalımdan sonra hafif hissettiriyordu, dün yarım saatlik aralıksız çalım sonunda çıktı bugün ise amfimi açıp gitarımı aldım daha 2 dakika olmamıştı yine aynı his. Bir doku yırtılması zedelenmesi olabilir mi diye endişeliyim yarın hastaneye gitmeyi düşünüyorum ortopedi bölümü doğru seçim olur sanırım da, daha önceden buna benzer bir sıkıntı yaşamış biri var mı acaba biraz rahatlatacak şeyler söyleyebilir mi tecrübe ettiyse.

Ayrıca çalımımda, parmaklarımı hareket ettirmede herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum sinirlerle alakalı birşey olamaz bence, bir de 10 saat elimdeyse 9.5 saatimi metale veren birisiyim gitar çalmak kimi zaman spordan beter yoruyor daha hızlı daha sert kafasına girince, zorlanmış olduğu için bir rahatsızlık gerçekleşmişte olabilir, şimdi sadece eric clapton çalan arkadaşlar x vakittir çalıyorum doğru tuttuğuna emin misin gitarı diyip birdaha germesin lütfen zaten fazlasıyla sinirim bozuldu bu olaya.
 
Kesinlikle hastaneye gitmelisin. şikayetlerinden ulnar sinir sıkışması gibi görünüyor. birden sinirler zedelenmez zaten, yavaş yavaş başlayarak rahatsızlığı arttırır. Ortopedist ya da Beyin ve Sinir Cerrahisi'ne gitmelisiniz. ne kadar erken müdahelede bulunulursa o kadar iyi. Ciddi bir durum
 
Gitarı çalma pozisyonuyla ilgili bile olabilir. Ayakta çalıyorken gitar çok alçaktaysa benim de bileğim epey acıyor. Veya genel olarak bileğinin kavrayış açısı ergonomik değildir. Geçmiş olsun, arkadaşların dediği gibi en kısa zamanda doktora gözükmekte fayda var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
@bluesocaster hocam attığınız yazıyı inceledim de bahsedilen şikayetlerin hiçbiri yok bende aslında, bir de dirsekle alakalı bir sıkıntı olduğunu söylemiş genelde. Bir de şöyle tarif etmeyi deneyeyim sanki bileğin altında bir doku daha var ama o inceden yırtılmış belli açılara sokunca bileği ayrılan yerler temas edip tuhaf bir his yaratıyor içten. Bu arada @Kont_De_La_Fere yıllardır sadece King V gitarlar kullanıyorum bu yüzden belim de biraz allaha emanet açıkçası :D ama bileğin rahatsız bir pozisyonda olduğunu sanmıyorum yine de dediğim gibi kimi zaman sonunu düşünmeden zorluyorum daha hızlı pmli riffler veya boş shredler esnasında. O bi sıkıntı yaratmış olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bu arada ek olarak şu an farkettim bilgisayarım laptop ve klavyeye dokunurken sol bileğimde tam bahsettiğim noktada bileğim boşta kalıyor, tam hattın üstüne bilgisayarın o led uyarı şarj ışıklarının vs olduğu kenar oturuyor, finallerin de bitmesiyle 2 3 haftadır kendimi bilgisayara vermiş durumdaydım belki de sürekli olarak oraya bi baskı vs olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Sağ elim tam aynı hizada olmadığı için onda bi sıkıntı yaşamıyorum.

Benzer şeyi yaşayan arkadaşlar olur belki tek suçlu gitar diye düşünmeyin.
 
King V'den sorun olacağını hiç zannetmiyorum. Ben de RR kasa kullanıyorum, oturarak filan oldukça rahat şekilde oluyor çalımı, ayakta da beni zorlamayacak bir yükseklikte oluyor gitar. Misal James Hetfield'ın kullandığı askı seviyesi benim bileği mahvedebilir. Bende de dirsek ve bilek ağrısı bir aralar Gamepad çok kullandığım zamanlar oluyordu. Hatta bununla ilişkilendirememiştim olayı, meğerse sol elimde baş parmakla kullandığım analog stick bende sol bilek ve dirsek ağrısı yapıyormuş.

Bu yüzden gitar için kişinin kendisine uygun ergonomik bir pozisyonu bulması gerekli.
 
Hocam şöyle oluyor ki dirsekteki sinir sıkışmaları tam da bileğimizin içindeki, parmaklara etki eden sinirlere gidiyor. Ne olursa olsun sorun en kısa zamanda doktora gitmelisin.
 
Geri
Üst