carvin legacy

arkadaşlar selamlar...
bu amfiyi kullanmış olanlar buraya bir iki bişey yazarlarsa sevinirim..amfi hangi tarz müziklere uyumludur,ağır mıdır,dayanıklı mıdır..vs vs..ne biliyorsanız iyi kötü artılarını eksilerini vs vs..
teşekkürler şimdiden..
 
jemsite forum da bir topic vardı legacy ile ilgili
gear and equipment bölümünde
işine yarar mutlaka

burda kaç kişi çıkar ki legacy kullanan :p
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
nomand alıcaktım siparişi verdim ama elime iyi bi para geçti legacye çevirsem mi siparişi diyorum..ben blues ve rock yapıyorum ama legacy nin ton yelpazesi sanki vintage bir amfiden daha fazla gibi geldi..ama fiyat iki katı...yani bukadar fark eden kalite mi yoksa üstündeki steve vai imzası mı? çünkü ben sevmem imzalı ürün hep pahalı olur..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
arkadaşlar bugün gittim legacy combo amfimi aldım...yorumlarımı yazmak istedim...

ilk olarak okadar eleştirdiğim dec müzik süper ilgilendi benimle hepsine teşekkr ediyorum...fiyat konusunda da yaptıkları indirimlerden sonra amerikadan mal getirtmek artık çok saçma..2 yıl garantili hatta tüpleri 6 garantili amfimi amerikadan getirtme parasına yakın bi paraya aldım...

stüdyoya taşıdım(studyo rx) malum evde test etsem nolur sesini açamayacağım için..iki buçuk saat boyunca çaldım ve doyamadım..o stüdyodaki mesa yı da jcm2000 ide kullanmıştım ama bilmiyorum onlar benim değildi diyemi ama bu amfi onlardan daha güzel geldi benim kulağıma zaten zevk meselesi bu işler..daha önce o markaları beğenmiş olsaydım onları alırdım neyse..

ses olarak hayvansi bi sesi var..rx teki jcm yi davulu bas gitarı volume 6 dayken çok rahat bastırdı ki volume 10 a kadar açma şansım var:)

cleani çok temiz o kristal fender cleanine çok benzemiyor ama ben çok beğendim...

drive çok geniş ton yelpazesine sahip..çünkü belli bir seviyeye kadar gerçekten distortiondan çok uzak o eski drive tonları versede fullediğinizde sert bir distortion oluyor ki marshallarda low gainler falan en sevmediğim şeydir..

çok kolay feedback yaptırılabiliyor ve gerçekten gitarımın sustaini inanılmaz oldu:)

iki kanal içinde ayrı eq olmasıda güzel bişey.....

eksi yanlarıda var fakat..

mesela master volume yok..iki ayrı volume var...
reverb çok basit kaçmış yani amfiye yakışmamış daha iyi bir reverb beklerdim..ve amfi inanılmaz derecede ağır...yani şu amfiyi konsere falan taşıyacağım zamanki işkence yerine kargo şirketi falan çağırır parama kıyarım...hala belim ağrıyor:(
 
The Answer dostum belki ilerleyen günlerde bende alabilirm...Uzun zamandır aklımdaydı bir tane carvin combo almak...Sen hangi modelini aldın combosunun?Bir de ne kadara aldın...Cevaplarsan sevinirim saygilar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
ben legacy serisi aldım...para peşin verdim %20 indirim yaptırdım..gerçi kartada taksit ve gene %20 indirim yapıyorlar turkrock üyelerine..yanında bi dünya zımbırtı aldım ben..yok gitar bakım seti,askı..vs vs..

ellerinde son bi legacy kaldı galiba koş al:)
liste fiyatı 2200dolar gibi bişey galiba..

gidip dec müzikte deneyebilirsin ama yok ben kendi gitarımla ev ortamında denemek isterim dersen kapım açık..
 
eyvallah saolasın:)

ya bişey sorcam arkadaşlar..

alette feci bi dip gürültü var amfi çok büyükte ben bir volumda kullanıyorum diye mi? yoksa evin topraklamasında ya da voltajında mı bi sorun var..dün stüdyoda tertemizdi çünkü ses..var mı bi bilgisi olan?

juice arkadaşım nedemek:) hepimiz hobi ya da iş olarak müziğe gönül vermiş insanlarız,yoldaşız yani:)
 
sen asıl sana ne kadara patladı bu carvin, önce onu bir söyler misin? 2 haftadır ampli araştırıyorum, gitar alırken bu kadar kafa patlatmamıştım. :roll:
edit: yukarda söylemişsin zaten, ben kaçırmışım.
 
The_Answer demiş ki:
fucknick güç kaynağı almamı önerdi,tavsiye eder misiniz bana mantıklı geldi?

Answer dostum o lanet olası dip gürültüsü bende de var...Bende ki amfide marshall jcm 2000 tsl 602 combo...Benim amfiden de geliyo o ses..Regüleli güç kaynağı aldım fakat maalesef işe yaramadı hala ses devam ediyo....Senin sorunun da aynı yani elektirik sorunu toprak sorunu...Fakat şunun farkına vardım...Amfi açık jak yerdeyken havaya kaldırıyorum jak'ı ses azalıyor...Jak da çok etkili oalbilir bu ortak sorunda...Bende ki jaklar cort'un...Planet waves almayı düşünüyorum...Planet waves alınca ne olur bilmem ama yine en büyük sorun elektirik tabi ki...Neyse konuyu çok uzattım :D Dediğim gibi güç kaynağı aldım ve hiç bir değişiklik olmadı...Eğer evde çalarken bu dip ses sorununu çözersen bana da nasıl halletiğini bildir gözünü sevem :D Yoksa delirtcek beni bu dip ses.... :evil:
 
Ayni sorunu bende Rivera R55-112 mle yasiyordum. Sonra tasindik sorun gecti :D Buyuk ihtimalle senin sorunun elektrik tesisatin ile ve tahminen tesisati bir elektrikciye topraklandirmanin bir yolu vardir....
 
Geri
Üst