behringer pedalların güvenilirliği...

cavernosum demiş ki:
...

Hatta plastiğin şöyle bir avantajı var, metal kasalarda yaşadığınız boya dökülmesi gibi problemleri plastik kasada yaşamazsınız.

...

Ben gecen gün gaza gelip pil kapağını açtım... Ne göreyim... :p

Pedalımın dış rengi mor/eflatun/leylak rengi gibi birşey. Ama pil kapağının iç kısmı beyaz. Sanırım dış kısım boya. Boyanın tam dolgun olarak görüldüğü yerden önce ufak bir renk geçişi var...

Ayrıca pedalın paneli olarak tabir edebileceğimiz siyah kısım da boya, plastik bir plaka değil...

İşin özü; pedal, göründüğü renklerde garnitürlerden imal edilmemiş. Sanırım hepsi beyaz bir modelden boyanıyor. Yani boya dökülmesi ile karşılaşabiliriz.
 
Plastik boyalar gibi metalin üzerine tabaka olarak kaplama gibi değil bu. Bi duvarı sprey boya ile boyasanız boya asla dökülmez :D Solar belki çizerseiz çizirilir ama dökülmez. :D


Benim Behringer GDI 21 imin adaptör girişindeki diyot 1300 mA lık adaptör bağlamayı denediğim için uçtu galiba. Alet şu anda adaptörle çalışmıyor (daha önce sorunsuz kullandıgım 500lük adaptörle çalışmıyo 1300 lüğü denedikten sonra ) pil takınca sorunsuz çalışuyor. Bunu nereye tamir ettirebilirim?
 
Evet boya konusunda haklısın, metal üzerine yapılandan çok daha sağlam...

Yalnız adaptör konusunda aynı görüşte değilim... 1300mA'lık adaptör o kadar akımı vermez. Pedal belirli bir akım çeker... Yani adaptörün zarar vermesi olası değil gibi geldi bana.

Elektronik konusunda uzman, eli multimetre tutan bir elektronikçi (belki uzman bir televizyoncu) yardımcı olabilir. pedalist nickli bir üye de tamirat işlerinde yardımcı olabileceğini yazmıştı bazı üyelere. Şanslısın, o da Ankara'da...
 
Uçtu güzelim alet sadece pille çalışıyor şu anda. Ona da pil dayanmıor haliyle :D Pan Musicteki processor tamircisi adigar'a bi götüreyim zaten orası behringer distributörü bakarlar heralde garantisi olmasa bile ücreti ile yaptırırım :)
 
Ben de gdi 21 kullanıyorum çok da sağlam bence. fakat bir kere bi mağazada denerken behringer bir pedalı açıp kapatırken çıt çıt diye ses çıkardı gördüğüm tek bozukluk buydu(bununda sebebini bilmiyorum inceleme fırsatım yoktu,belki başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir ama behringer alırken denemekte fayda var.)
 
arkadaşlar ben de behringer AM100 almayı düşünüyorum ama ne dersiniz? bu bolumu okudugum akdarıyla neredeyse herkes memnun behrıngerın tonlarından. boss AC-3 ile arasında ucurumlar var fıyat olarak. ton olarak o kadar yok mudur dersınız?

bende bi tane de BOSS bd-2 var. bunların ikisini parallel bağlarsam ne olur? reverb niyetine kullanabilir miyim bu durumda AM-100'ü? Yoksa bu sorduguma direk sivrizekalılık mı denir? :)
 
perdesiz demiş ki:
arkadaşlar ben de behringer AM100 almayı düşünüyorum ama ne dersiniz? bu bolumu okudugum akdarıyla neredeyse herkes memnun behrıngerın tonlarından. boss AC-3 ile arasında ucurumlar var fıyat olarak. ton olarak o kadar yok mudur dersınız?

bende bi tane de BOSS bd-2 var. bunların ikisini parallel bağlarsam ne olur? reverb niyetine kullanabilir miyim bu durumda AM-100'ü? Yoksa bu sorduguma direk sivrizekalılık mı denir? :)

Behringer AM100 denedim ve çok begendim ilk iki modeli pek hoşuma gitmedi ama piezzo bright seçenegi harika eger elindeki gitar sağlamsa cok güzel akustik tonu alabilirsin.Birde eger boss un AC-3 pedalını kendin denemediysen hayal kırıklıgına ugrayabilirsin cunku netteki ses örneklerini canlı alamıyorsun sanki piezzo gömulu bir elektro ile çalınmış hissi yarattı bende o demolar.Ama AM100 fiyatına göre çok iyi bir pedal
 
fcv100 ve hb wah war bende wah ayağımın altında cıtladı gitti wolum sağlam sahnede fln kullanmaya gelmeyecek ama ewde oyun olsun diye kullanılabilecek deneysel alet edevat diye düşünüyorum behringerin tek düzgün yaptığı sey ultra-g aktif di boxtur gerisi yalan bana göre
 
Ben to800'ü denedim geçenlerde o da bayaa hoşuma gitti benim ama onun yanındada ultra chorus'unu denedim şaka gibiydi rezil bir chorus pedalı(tabi bu benim düşüncem) :) yani genel anlamda iyi yada kötü diyemiyoruz sanırım behringer pedallara ama gerçekten güzel pedalları var(örnel olarak to800) bende preamp/boost pedalını merak ediyorum,bulupda deneme şansım hiç olamadı tonumu hiç bozmadan hem cleanlerimde hemde drive tonlarımda soloya geçerken azcık güçlendirmek için bu pedalı kullanmayı planlıorum ama dediğim gibi daha denemek nasip olmadı deneyen varsa yorumlarını buraya yazablirse çok sevirim bide sizinde to800 hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum özellikle ts9 ve to800'den ikisinide kullanıp arasındaki farkları anlatabilcek birileri varsa çok makbule geçer gerçekten...
 
ts9 a oranla to800 drivelarda çok daha iyi özellikle drive ı köklediğinizde güçlü ve tok bir ton alınıyor ama ts9 un tiz karakterlerini aynen barındırıyor her ne kadar ts808 in kopyası olarak dizayn edilsede ts9 a yakın özellikleri de var.
sanırım ts 808 de ki (muddy) az çamurlu ton aynı ts9 daki gibi giderilmeye çalışılmış ama ts 808 deki ana karakter muhafaza edilmiş.

ben şu an ts808-to800 ve carl martin plexitone un crunch bölümünü 3 lü olarak kullanıyorum ama hepsi de tarz olarak birbirine yakın overdrive pedalları olsada bence 3'üde çok farklı

boost işine gelince ; tamamen pedallardaki vol ile ilgili bence od pedalları arasında önce vol dengesini çok ii yapmak lazım 2. olarak drive dengesi kurulmalı
 
TO100 kullandım aylarca... Oldukça güzel bir booster'dı benim için...

ZW-44 koydum yerine, tabii ki daha iyi olduğu için değil, daha farklı olduğu için...

Bence TO100 başarılı bir pedal...TS9'la birebir kıyaslamadım ama onun gibi yumuşak bir sesi var...

Şimdilik pedalım boşta ama elden çıakrmayı düşünmüyorum. Bir kenarda dursun, her zaman ihtiyaç olabilir bu tür aletlere... Fiyatı ucuz olduğu için de satmaya değmez...

Sağlamlığı da oldukça iyi... Bir yıla yakındır kullanıyorum ve hiç teklemedi, hiç sorun çıkartmadı... Boss tipi kasası ve mekanik sistemi var ama anahtarın yeri farklı...

TS9 tipi overdrive arıyorsanız tavsiye ederim...
 
Güvenilirliği derkenki kastın nedir?. Sağlamlığı mı, tonal anlamda bir şeyler mi?

Boss pedallarıyla karşılaştırmış bazı arkadaşlar, ikisinin de içi, yani elektronik aksamı aynı; pedalların kozmetiği farklı ama yine de yakın, sağlamlık konusunda ise tabii ki Boss. ;)

Saygılar...
 
Behringer pedal deyince akla gelen ilk şey dışı plastik. Acaba ne kadar dayanıklıdır?

Yaklaşık 16-17 yıldır gitar çalıyorum 12 senedir çaldığım gitarımda çizik bile yoktu, keza kullandığım sattığım pedallarda öyle. Stüdyoya girdiğim oldu, sahnede kullandığım oldu, evde kullandığım oldu. Üzerinden boya kalkmayı bırakın çizik bile olmadı.

Şimdi bu noktada bazen şuna kafam hep takılır : ikinci el pedal alırım çocukcağız pedalı gönderir üstünde boya kalkmaları, darbe izleri yazılar silinmiş felan :LOL: Oturur düşünürüm bu pedal sadece yerde veya masa üstünde durmakla mükellef, üzerine de hafiçe gerektiğinde ayağımızı basarız. şimdi bu pedalı bu hale getiren ne olmuş olabilir? :LOL: Asit tankınamı düştü. Sahibi istediği soundu alamadı ve "senin gibi pedalın bennnn" deyip fırlatıp betonamı attı? Üstüne çıkıp saatlerce zıpladımı.? :LOL:

Bilemiyorum benim aklım bir türlü almıyor açıkçası :LOL:

Bu sebeple dışı plastik içi vb bunlar iyi bir sound alabiliyorsanız çok önemli olmamalı bence. Ama sizde de komando ruhu varsa. (yani pedalınızla bataklıkta sürünmek, tepelere pedalınızla tırmanıp aşağılara atlamak vb.. :LOL: ) dış plastik önemli olabiliyor tabiki.


Şaka bir yana pedalda dayanıklılık (dış kabı anlamında) sizin için önemliyse bence bir kezde kendinizi sorgulamalısınız : "pedalı hoyratmı kullanıyorum" diye. Cevabınız evetse yukarda yazdıklarımı unutup dayanıklı pedal tercihinize bende sonuna kadar destek veriyorum derimm.. :LOL: :LOL: :LOL:
 
AllexStone ben senin bilgilerine bir hayli güvenirim Behringerin bu pedalları veya herhangi pedalı hakkında iyi kötü bir fikrin var mı? (Komando ruhunu katmadan :))
 
Geciken cevabım için kusura bakma sevgili Kerem,

Behringer pedallardan kullandığım oldu bayağıda memnun kaldım gerçekten behringer iyi iş çıkarmış. Ancak kullana kullana zamanla fark ettiğim yegane olumsuzlukları üzerlerindeki ayar düğmeleri oldukça hassas ve kırılgan. Hatta çevirirken bile biraz tedirgin çeviriyor insan. Genelde V-amp 2 için de bir çok insan üzerindeki düğmelerden muzdarip olmuş. Behringerin bu düğmelerle ne alıp veremediği var anlamış değilim ne olur sanki biraz daha kaliteli ayar düğmeleri kullansalar.

Sonuçta Behringer tekli pedalların sesleri gerçekten tatminkar, klonladıları pedallardan daha iyi performans veren modelleri bile var. Dikkatli kullandıktan sonra kişiyi memnun edecek pedallar. Kullanmadım ama delay pedalıydı sanırsam pek iyi değil biliyorum.

Bu manada GDI21, vintage distortion gibi pedallar daha sağlam ama tekli boss klonları biraz daha narin pedallar. Yani komando ruhlu olmasanızda onlara kelebek muamelesi yapmanızda fayda var. :LOL: :LOL:

Bana soracak olursanız ben behringer pedalları korkmadan alıp çatır çatır kullanıyorum işimi de fazlasıyla görüyor. Fiyatları da atla deve değil sonuçta çok ucuz.. Keza oldu ki bir gün beğendiğim bir tanesi ciddi manada bozulsa gidip yine yenisini alabilirim.

Ancak bana göre behringer pedalların Türkiye de asıl avantajı ikinci ele düşmesiyle yaşanabilir. Şu an zaten sıfırı 60-70-YTL olan pedallar ciddi ikinci el sirkülasyonuna girerse fiyatları da 40-YTL gibi olması kaçınılmaz olur. Bu durumda da Boss un pahalı pedallarına para vermek istemeyen benim gibi bir çok insan çok çok ucuza ciddi adette pedal setup ı yapabilir. :LOL: :LOL:


Selamlar...
 
AllexStone çok teşekkürler cevabında öyle gecikmedi ya :) Yakın zamandan TO800 ü ve bir kaç distortion pedalını denemek istiyorum. Bakalım sonuç ne olucak :)
 
Geri
Üst