Behringer pedal deyince akla gelen ilk şey dışı plastik. Acaba ne kadar dayanıklıdır?
Yaklaşık 16-17 yıldır gitar çalıyorum 12 senedir çaldığım gitarımda çizik bile yoktu, keza kullandığım sattığım pedallarda öyle. Stüdyoya girdiğim oldu, sahnede kullandığım oldu, evde kullandığım oldu. Üzerinden boya kalkmayı bırakın çizik bile olmadı.
Şimdi bu noktada bazen şuna kafam hep takılır : ikinci el pedal alırım çocukcağız pedalı gönderir üstünde boya kalkmaları, darbe izleri yazılar silinmiş felan 😆 Oturur düşünürüm bu pedal sadece yerde veya masa üstünde durmakla mükellef, üzerine de hafiçe gerektiğinde ayağımızı basarız. şimdi bu pedalı bu hale getiren ne olmuş olabilir? 😆 Asit tankınamı düştü. Sahibi istediği soundu alamadı ve "senin gibi pedalın bennnn" deyip fırlatıp betonamı attı? Üstüne çıkıp saatlerce zıpladımı.? 😆
Bilemiyorum benim aklım bir türlü almıyor açıkçası 😆
Bu sebeple dışı plastik içi vb bunlar iyi bir sound alabiliyorsanız çok önemli olmamalı bence. Ama sizde de komando ruhu varsa. (yani pedalınızla bataklıkta sürünmek, tepelere pedalınızla tırmanıp aşağılara atlamak vb.. 😆 ) dış plastik önemli olabiliyor tabiki.
Şaka bir yana pedalda dayanıklılık (dış kabı anlamında) sizin için önemliyse bence bir kezde kendinizi sorgulamalısınız : "pedalı hoyratmı kullanıyorum" diye. Cevabınız evetse yukarda yazdıklarımı unutup dayanıklı pedal tercihinize bende sonuna kadar destek veriyorum derimm.. 😆 😆 😆