Ze_uS demiş ki:Behringer TU100 kullanan varmıdır acaba? yorumlarını alabılırmıyım.Ve tizlere yada peslere çekerken ne yapmak gerekiyor sadece üzerindeki mode'den çekilebiliyormu?
Ayrıca ne kadar tize ve pese çekebiliyoruz...
şimdiden teşekkürler
gogostar demiş ki:Ze_uS demiş ki:Behringer TU100 kullanan varmıdır acaba? yorumlarını alabılırmıyım.Ve tizlere yada peslere çekerken ne yapmak gerekiyor sadece üzerindeki mode'den çekilebiliyormu?
Ayrıca ne kadar tize ve pese çekebiliyoruz...
şimdiden teşekkürler
Kullanma kılavuzu: http://www.behringerdownload.de/TU100/TU100_ENG_Rev_C.pdf
Tanıtım: http://www.behringer.com/TU100/index.cfm?lang=ENG
Yabancı bir kaç forumda bu pedalın kendisinin "akortsuz" olduğu söyleniyordu... 😆 Kalibrasyonu mümkün müdür, hiç bilmiyorum... Satın alırken başka tunerlarla kıyaslayarak alın diyorlar...
2 gündür 4-5 defa 2 tane Behringer pedal söktüm. İçerideki işçilik gerçekten kaliteli... Görseniz ağzınız açık kalır...
Devre elemanları minicik, ciddi makine parkı kurmuş olmaları lazım, lehimler tertemiz...
Hem GDI21'de hem TO100'de çift taraflı PCB kullanmışlar. Yüzeyden kısa elemanları (direnç, entegre gibi zaten onlar da standarttan oldukça küçük, elle lehimlemek imkansız gibi) alt tarafa koymuşlar. Yüksek elemanları (kapasitör, bir kaç diyot) üst kısma yerleştirmişler. Zaten potansiyometreler yüksek oldukları için bu elemanları yüksekliği için tasarruf yapmışlar...
Pedal kasası ABS'den üretilmiş. Gerekli bölgelere mukavemet artırıcı çubuklar yerleştirilmiş. Genel anlamda et kalınlığı oldukça iyi. Anahtarlara yakın kısımlarda destek parçaları vs. mevcut.
Yani AllexStone'un dediği gibi ayakla basmakla kırılacak cinsten değil bu pedallar. Açıkçası Boss'a garezimden değil de, pedalların o kadar sağlam olmasına pek gerek yok...
Behringer'in pedal kutularındaki en korkutucu kısım basılan kapağın menteşesi. Kalın bir plastikten yapılmış şimdiye kadar sorun çıkarmadı. Ama keşke takoz mekanizması Boss'lardaki gibi vida ile yapılsaymış. Menteşelerin yukarısındaki kenar alta değiyor (C), yay alttan itiyor (A), menteşeler de (B) ortada kalıp hem takoz oluyor hem de dönmeyi sağlıyor. Bu da menteşelerin gereğinden fazla yorulmasına sebep olur...
Boss'ları hatırlarsanız; resme göre yayın sol tarafındaki vida kapağın fazla açılmasını engeller...
Ben bir kaç elemanı değiştirip mod'lamak için açmıştım ama pedalın altında yazdığı gibi "No user-serviceable parts inside" ile karşılaştım.
Yabancı forumlarda bazı parçaları değiştirenler oluyormuş. Burada o tip parçaları bulmak imkansız...
Ben sadece LED'leri değiştirmekle yetinebildim. Gayet güzel oldular.
Bu GDI21'in orijinali:
Bu da makyajlanmış hali:
Bu da TO100, sadece LED'i değişti...
what_tha demiş ki:yahu hiç behringer dd100 delay kullanan yokmu nasıldır bi yardım etseniz:S
judex demiş ki:Behringer DD100 delay pedalı kullanıyorum pedalımdan memnunum.. 🙂Tavsiyede ederim..
Arkadaşım aleti alalı 3 ay oldu, haftada en az iki kere uzun süre kullanıyor provada, sound zaten çok çok iyi. Bunun dışında her hangi bir aksama da yaşanmadı şu ana kadar. Sağlamlık konusunda da beklediğimizden iyi.silent_guitar demiş ki:Bugün bas gitar çalan bir arkadaşıma Behringer VD1 aldık. Kozmetik açıdan bigmuff pedalının aynısı, kasası da gayet sağlam görünüyor. Tek düşündüren nokta üzerindeki potlar, basit plastik malzeme kullanılmış ama fazla hırpalamadığınız takdirde çok da mühim değil bence.
Sevgiler...
Erren demiş ki:FORUMDAŞLAR:
😀
CS-100 ve kahverengi büyük akustik simulayor u deneyen kimse yokmu yahu?