Ezgi'nin Günlüğü

T

tarantino

Arkadaşlar kusura bakmayın daha bu forumda yeniyim.soruyu tekrarlığım en iyisi.Son albümlerini beğendiniz mi?Sizce en iyi parçaları hangisi?
 
Yıllar önce babamın değerli Murat 131'inin torpido gözünde bir albümlerini bulmuş;dinelemeden bu ne ya deyip atmıştım bir köşeye.Birkaç hafta sonra bir arkadaşta dinledim aynı albümü.Sonra hemen eve koşup albümü aradım fellik fellik.Hala ararım ama neye yarar :?: Olan benim cebe olacak :cry:
Ben adını bilmediğim birçok şarkısını beğenirim.
 
Ezginin günlğü hakkında bir kişi elle tutulur bir şey yazmamış. bence ciddiye alınması gereken bir grup. Şerkıları teker teker incelenmeli.
Yeni dünyayı yeni insanı anlatıyor sözlerinde. çok iyiler
 
Müzik kalitesi bakımından türkiyedeki en iyi gruplardan birisi. Dampyr a katılıyorum gerçekten ciddiye alınması gereken bir grup...
 
hudubet demiş ki:
Rocker89 demiş ki:
Dkny demiş ki:

abi ne bu şimdi?sırf mesaj olsun diye mesaj göndermeyin
Ya niye karışıyorsunuz ki :?: Arkadaş fikrini belirtmiş.Günlük hayatta kullanmaz mıyız :?: :!:

sonuçta burası bilgi ve fikir paylaşmak için oluşturulmuş bir forum.fikrini daha açık şekilde belirtebilirdi.günlük hayatta kullanırsın ama burası bir forum.ayrıca ben "göndermeyeceksin :evil: " demedim,sadece göndermeyin dedim.gönderip göndermemek ona kalmış.ben bunu yapmayı görev biliyorum ve görevimi yerine getirdim
 
Rocker haklı arkadaşlar. Bu şekilde hmmmm gibi bir mesajın anlamı yok. Bazen bir düşünce yazılıp ona "+1" diye mesaj atıyoruz ama hiç değilse o "evet bende katılıyorum" demek. Bu "hmmmm" anlamsız, ifadesi bu foruma sizden birşey katmıyor.
 
20 yıldır müzik yapan her grubun ciddiye alınması gerekir. Ben aslında 80'lerde Yeni Türkü'cüydüm. Ezginin Günlüğü'nü keşfetmem geç oldu; o yüzden fazla bilgim yok ama birkaç albümüne sahip olduğum, tesadüfen duyduğumda da kulak kabarttığım gruplardandır. Sadece birkaç şarkının adını anmak gruba haksızlık olur.

Emin İgüş ve Hakan Yılmaz'dan sonra Hüsnü Arkan'ın vokalistliğini yaptığı grubun albümleri (eksik olabilir):

Seni Düşünmek, Sabah Türküsü, Alagözlü Yar, Bahçedeki Sandal, Hürriyete Doğru, Ölüdeniz, Ebruli, Aşk Yüzünden, Herşey Yolunda, İstavrit, Oyun,Rüya, İlk Aşk.

Yeni albümlerini dinlemedim ama duru sesli bayan vokal Feyza Erenmemiş gruptan ayrılmış; ona üzüldüm.
 
abi bu kadın manyak o benim en ideal soundum kalite bu işte sanat bu insanın hayatın karmaşasında durup bir an düşünmesi gerek özellikle bu hüznlü ezgilerde..hele ki ezginin günlüğünde..
 
bana hep istanbul'u hatırlatır.
ve deniz tutkusunu...
birkaç sene önce İstanbul'dan Ankara'ya dönmek zorunda kaldığımda Galata Köprüsünün Şarkısını dinlerken neredeyse ağlayacaktım İstanbul'dan ayrılıyorum diye... ve Galata.....
Ezginin Günlüğü: tek kelime ile ifade etmek gerekirse::: şarabi!
(böyle bir kelime var mı onu da bilmiyorum aslında, şarap=şarabi?)
 
Geri
Üst