Ses Kartı Ile Hangi Programı ( D A W ) Kullanıyorsunuz?

Şu an Cubase 8 var ve baktım crackli en son 5 bulunuyor...bugün olmasa bile çok çekersiniz ilerde program uyumluluğu konusunda, milletin windows 10'a geçmeye başladığı şu dönemde pek mantıklı değil crackli Cubase diye diretmek.

Reaper 60 gün (genelde yanlış anlaşılıyor yani zaman toplamında 60 gün, demoyu bitiren zaten çoluk çocuğa karışmış olur :D) canavar gibi çalışıyor ve sürekli güncelleniyor. Bu programı gerçekten kullaıp öğrenen zaten sevmezse neye yöneleceğini en iyi kendisi bilecek kıvama geliyor.
 
Uzun süre bir sürü DAW ile münakaşa ettikten sonra 2'li versiyonlarının başlarında Reaper ile tanıştım. O zamandan beri kullanıyorum. v4 'te bastım nikahı aldım lisansı :D
Çok kapsamlı bir User guide 'ı, aktif bir kullanıcı forumu ve bi' dünya tutorial videosu mevcut. (y)
 
Dün Reaper'ı önerdim sonra link verdim ve 4.uyarımı alıp siteden atıldım :(
Neyse bu hesapla devam edeceğim artık. Bugün USB kablomu aldım ve denedim Reaper'ı, çok basit kullanımı var ve çok güzel bir program.
Edit: Birazdan bu programla aldığım ilk kaydı atacağım medyalara.
 
Cubase 7nin kısıltı bir versiyonunu kullanıyorum. Temel kayıt, mix için gayet yeterli aslında. Ama cubase'in tipik sorunu çözmesi pek kolay değil. Bilen biri 2-3 saat ince noktaları anlatsa yeter aslında ancak sıfırdan çözmek biraz zor. Yinede favori programımdır, tavsiye ederim :D
 
Yani tabi Cubase içinde bir sürü vst enstrümanları da var, bunlardan pek faydalanılmayacaksa, direkt kayıt yapılacaksa hiç düşünmem ben de ama bunlar işimi çok görecek gibi.

Pentagram-Tigris Sound Test (Engl) Şu son kaydımda mesela bas seslerini oradan çaldırdım. Halion One epey bir enstrümanı içeriyor. Ama @demirsert 'in bahsettiği gibi saatlerini verir uğraşırsın, birden çalışmayı durdurur -artık fazla yük mü biniyor ne oluyorsa- save de almadıysan tüm emek, vakit çöpe. Böyle çok sinir krizi geçirmişliğim var. Hele hele beste kaydederken..


Şuraya da bir göz atmakta fayda var; VST 4 FREE - Free Audio Plug-ins Archives
 
Piyasadaki neredeyse tüm DAW'ları yeteri süre kullanmuş biri olarak diyebilirim ki kullanım kolaylığı olarak home studio'da uğraşacaksanız FL Studio açık ara tavsiyemdir. Hem arayüz kullanım kolaylığı hem de kolay öğrenme süresi olarak ilk tercihinizde olsun. İlla ki Cubase diyorsanız bir şey diyemem, sonuçta Daw dediğin şey iskelettir. Önemli olan kullandığın VST'lerdir. MacosX kullanan vatandaşlar için pek tabiki Logic açık ara önde bir tercih olacaktır. Lakin amatör ruh için Garage Band da yeterli.
 
Geri
Üst