Behringer Dsp2024p Ve Fcb1010 Hakkında

Bu aletleri deneyenlerin veya bilgisi olanların paylaşmasını istiyorum.DSp için efekt geçişleri fcb1010 dışında bir midi foot controller ile kullanıldıgında çok yavaş oldugunu söylüyorlar...dogrumu?
 
Yanılmıyorsam o aletin kusuru momentary program change ler istemesiydi, yada tam tersi durum . Sende elektrikten anlarsın 2 çeşit switch vardır, birine basıp bıraktığında off iken on olur, diğerine türünde üse sen bastığın sürece on kalır ( çok çirkin oldu bu off/on kelimeleri ama açık / kapalı kafa karıştırır şimdi devremi açık sinyalmi fln...) Ayağını çektiğinde off a döner.

Hatırladığım kadarıyla Behringer FCB1010 denen alet cc mesajlarını momentary olarak gönderdiğinden benim G-major un fx bloklarını açıp kapatamıyodu ( daha doğrusu açık tutamayıdou ayağını çektiğinde kapatıyordu ) Behringerin Dsp si eğer monetary cc mesajlarına göre ayarlı ise ( yani açılıp kapanması için bi on birde off mesajı istiyorsa )
FCB dışındaki bir midi controllerda normalde bir kere basacağın tuşa 2 kere basmak gerekebilir.

"DSP nin preset change larda başka bir midi controller ile daha yavaş olması " gibi bir problem için bundan başka bir sebep aklıma gelmiyor, mantıksız geliyor başka şeyler .)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
saol ozan, sanırım denemeden almamak en mantıklısı...Anlattığın durmu anladım şu bossların fs5L de vardı galiba o özellik...
 
Yücelcim istersen benim bi arkadaşta var fcb1010, bendede başka bir midi controller var ( zoom falan filan bişeyler ) aleti alırsan 2si ile birlikte deniyebiliriz
 
O bahsedilen switch hatası bir EPROM upgrade'i ile düzeltildi, zaten FCB1010'un ilk serilerinde vardı. EPROM'un programını hex dosyası olarak Behringer'in sitesinden indirebiliyorsun ama Eprom programlayıcı lazım, zannediyorum MIDI SysEx Dump ile yapamıyorsun, belki de yapabiliyorsundur ama ben araştırmadım. Aşağıda İngiltere'de bir yetkili servisinden komple çipi alıp değiştirdim, £15'e mi ne malolmuştu o zaman. Benim V-Amp aslında 2. versiyon değil dıştan bakınca, ben onu aldığımda sadece V-Amp idi. Sonra V-Amp 2 çıkınca Behringer yine onun Eprom upgrade hex'lerini sitesine koydu bedava indirmeye açık ama ben indirip programlamayla uğraşamadım, çocuğa parasını gönderdim o yeni çip programlayıp gönderdi. bana sadece değiştirmek kaldı, böylece benim V-Amp de oldu V-Amp 2.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
mahcem hocam,
bişey sorucam sanırım sen FCB1010'u kullanıyosun bu aleti farklı racklarin örneğin bir rack preamp'ının bir modulasyon rack'inin ve +başka racklerin farklı patch'lerini(yada özelliklerini) FCB'nin tek bir switch'inde toplamamız mümkünmü?
 
Yücel,

FCB'yi hiç o şekilde kullanmadım ama bir bakmam lazım. Bir switch doğal olarak bir defada ancak bir MIDI sinyali gönderebilir. Orada o sinyalle birden fazla cihazı tetiklemek istiyorsan bütün cihazlarda alış MIDI kanalı olarak aynı kanalı seçeceksin ki hepsi aynı anda aynı bank'a aynı patch'e gitsin, ya da aynı komutu alsın. Aklıma o geliyor, ama hiç denemedim, bir bakıp haber veririm.
 
Mümkündür yücelim, eğer kullandığın rack aletlerin midi out yada midi thru çıkışları var ise mümkündür.FCB yi fx processoruna bağlarsın onun midi thrusundan başka aletlere gönderirsin aynı program change message ı. Hatta kullandığın aletlerde midi mapping olayı var ise gelen program change numaralarına karşılık aletin açtığı presetide değiştirebilirsin. Örneğin sen program change 1 gönderdiğinde aletin senin için 5 i açmasını sağlıyabilirsin .

Bu olay fcbye has birşey değil. Herhangi bir midi controller aynı işi yapar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Biliyorum tabi FCB'ye has bişeyolmadığını daha önce rack kullanmadığım bu olayları netten takip ettiğim kadarıyla bilgim oldugu için pek fazla bilgim yoktu,onun için ,sordum bu farklı racklerin özelliklerini kontrol edebilme durumlarını saol mahcem hoca & ozan...
FCB1010 roland'ın FC200'ün taklidiymiş sanırım...
 
Herkese Selamlar,
Benim merak ettiğim konu FCB-1010 la Cubase de herhangi bir plug-in i real-time kontrol edip edemyeceğimiz. Örneğin AmpliTube de preset değişimi yapılabilirmi ya da wah wah pedalla kullanılabilirmi.
 
ReRecording demiş ki:
Herkese Selamlar,
Benim merak ettiğim konu FCB-1010 la Cubase de herhangi bir plug-in i real-time kontrol edip edemyeceğimiz. Örneğin AmpliTube de preset değişimi yapılabilirmi ya da wah wah pedalla kullanılabilirmi.

Ben hiç denemedim ama edememek için hiçbir neden göremiyorum. Bu araya Kenton Control Freak veya Doepfer Drehbank bağlamak gibi birşey. FCB1010 ile klavye synth kontrol edebiliyorsan plug-in de kontrol edersin. Sonuçta MIDI sinyali üzerinde değişiklik yapıyorsun.
 
DSP2024'ü yeni aldım ama patch sheet yaratamıyorum yani efektleri arka arkaya dizemiyorum(mesela phaser+kendi istediğim bir efekt,kendi kombinasyonları var ama kısıtılı kalıyo) ya böyle bir özelliği yok yada ben bulamadım fikri olan bilgilendirirse sevinirim.Birde bilgisayarla ekipman arasındaki bağlantıyı sağlayabilecek midi kablosunu nerden bulabilirim.

Birde preset geçişleri 1-1,5 sn bekletiyo bu fcb ile kullanırken ortadan kalkarmı yoksa devam edermi?
 
benim de bir sorum var, önce kısaca sistemi söyleyeyim.

marshall jmp-1 ve zoom9120 rv/dly var birbirine bağlı
fcb1010'da ayar yapıyorum hepsini hani mesela 1'i jmp-1'de 01 yapınca zoomda da 02 oluyor ya otomatikman, hepsinde bu sorunsuz oluyor ama 5'e 05 ve 06 yapamıyorum, daha doğrusu ne kadar yapsam da illa jmp-1 de 05 zoom da 13 oluyor kafam basmadı hasta oldum nette falan da bulamadım çaresini imdaaaat!
 
ben dsp'nin preset geçişleri konusunda midi ile kullanan birine sordum midi ile gecikme olmadıgını realtime olarak kullanılabildigini söyledi.ilgililerin bilgilerine sunarım...ayrıca aletin üzerinden jog kontrol kullanıldıgında gecikmenin kaldırılabileceği bir opsiyonun oldugunuda söyledi onuda ozan çözcek artık :p
 
ya kullanma kılavuzunda öle bişi bulamadım ama şöle hızlıca başlıklara göz attım.. birazdan okuyacam hepsini allah ne verdiyse mecburen.. bulursam yarın aksam sayfa ve paragraf veririm sizede.
 
Geri
Üst