Ibanez Rg350DX-WH

bende bunun 2004 kore yapımı var. oldukça modifiyeden geçmiş olsa da -teker teker anlatıcam- fena gitar değil. yeni endonezya üretimlerinde ise sapın anlamsızca kalınlaşması ve daha fazla işçilik hatası (daha çok kozmetik, boya akmaları gibi) dışında pek büyük sorun görmedim.

bendeki rg 350nin üstündeki humbuckerlar pek kaliteli değildi en azından bana hitap etmeyen çamur gibi bir distortion veriyordu, özellikle bridge pozisyonu tam anlamıyla çamurdu. bu yüzden neck pozisyonunda dimarzio paf pro ve bridge pozisyonunda seymour duncan custom custom var artık. ve gitardan çıkan ses gayet iyi.

fretlerim çabucak erimişti ve ilk aldığım anda bile dengesizlikler, bozukluklar varmış ama ben bunları doğal sanmışım -2 yıldan fazla süre öncesi-. sonra bu yaz, artık beni iyice rahatsız etmeye başlayan fretleri çıkarttırıp yerine Jim Dunlop fretler taktırdım aynı boy. bu işlemi Ekrem Özkarpat usta yaptı ve harika bir iş çıkardı. kötü fretlerin gitarın sustaininden ne kadar çok yediğini görmüş de oldum. bu arada klavyedeki problemler de giderildi fretler halledilirken, önceden de rahat olan klavye iyice rahat ve "kaymak gibi" çalınır hale geldi.

gitarın ses ve ton potansları cts marka olanlarla değiştirildi. neden oldu nasıl oldu bilmiyorum ama bu işlem bile gitarın tonunu düzeltti. belki de eski potanslar tam açılmıyordu.

manyakmısın niye kore yapımı gitara bu kadar para harcadın derseniz gitarıma sevgim ve gitarın akustik tonunun fena olmaması beni bu yola itti. sonuç bence gayet iyi.

gitarımın tek sevmediğim yönü marshall plastik boya hissiyatı veren boyası.

umarım yardımcı olmuşumdur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Marka:Kore Üretim: Endonezya

Ibanez RG350DX Elektro gitar

Gövde : Ihlamur Ağacı (Basswood)
Sap : 3 parça "Wizard II" sap
Klavye : Gülağacı (Rosewood)
Köprü : Edge III (Floyd Rose)
Perde Sayısı : 24 Perde Jumbo Fret
Manyetikler ;
Sap : IBZ INF3 (H)
Orta : IBZ INFS3 (S)
Köprü : IBZ INF4 (H)
Pozisyon İşaretleri : Shark Toot
Donanım : Krom
5 Yollu Manyetik Seçme Anahtarı
1 Tone, 1 Volume Potu
Pickguard

Şunları buldum..Bilgiler için saol..
Profesyonel bir şey istemiyorum daha o kadar iyi çalmıyorum bana uyabilecek bi gitar olsun isterim..Köprüdeki Egde III için kötü dediler bunun hakkında bir bilgin var mı acaba ? Sence ne yapsam bu gitarı alsam mı ?
 
edge 3 e yıllardır çamur atarlar. eğer benim gitarımın üstündeki köprü edge3 ise ve yenilerde de aynı köprü varsa sana binlerce kez tavsiye ederim. kilitlerini adam gibi sıkıştırdın mı ne akort kaçırır ne bir şey yapar. kullanımı rahattır. tek kötü yönü tremolo kolunun sabitlenmemesi direk girip çıkmasıdır. ona da alışılır.
 
Oldukça fazla kere çaldım bu gitarı, benim 2550 kadar olmasa da :)P) oldukça güzel bir alet. Beyaz olanı benim daha çok hoşuma gidiyor, hafiften bir JEM havası var beyazının. Sanırım senin sorduğun da beyaz olanı. Herneyse, ince ve düz klavye ritmlerde ilk başlarda biraz rahatsız edebilir ama sololarda gitarı eline alıp da klavyeye biraz alışınca çok rahat edeceksin. Shred olayı için de, tumturaklı solo için de uygun, virtüozik eğlenceli şeyler de yapabilirsin gitarınla, Floyd Rose'unu da kullanarak. Bu gitarın sahibi arkadaşla stüdyoda çok sağlam atışmıştık bir kere, acayip zevkliydi... :D

Manyetikleri benim de hoşuma gitmiyor bu gitarın, ne adam gibi clean tone'u var, ne de sağlam drive'ı. En güzeli bir süre üzerindekilerle idare edip daha sonra zevkine göre güzel bir manyetik modifiyesi yaptırmak bence. Egde III de güzel bir köprü, kullanan arkadaşım bir ara Floyd Rose'u eline alacaktı, o derece çekiştiriyordu ama halen köprü sapasağlam. Ve arkadaşın gitarını son dereece sakarca ve özensiz kullandığını da belirteyim... :D
 
Manticore teşekkür ederim.Gitar konusunda kararsız kalmıştım bende şu an b.c rich warlock var şekil itibariyle rahatsız edici geliyor gitar.Bide manyetikler filan gitti.Onu hemen satıp üstüne para ekleyip gitar almak istiyordum sanırım tercihim Ibanez Rg350dx den yana olacak
 
ben de 350 DX kullanıcısıyım ve arkadaşların tespitlerine ben de katılıyorum.manyetik modifiyesi yaparsan japon serisi bi ibaneze çok yaklaşmış olursun ama aynısı olmazsın ;) (hatta ben pickguardını bile değiştirdim) ek olarak ben progressive hastası bir adamım ve yeteri kadar tatmin ettiğini söyleyebilirim.(tabi ki bi musicman petrucci signature olmadan olmaz ama :p ) bu kadar güzellikten sonra sana diyeceğim bence 2. el daha kaliteli bi gitar al ya da biraz daha sabret ve japon bi ibanez al derim. 350 DX çok ara bi model yani alırsın gitarı bi de 150 $manyetiklere versen gene aynı kapıya çıkar...
 
Zaten çok prof bir şey olması önemli deil..Çaldığım evlerde arada olan dandirik konserlerde .. :) B.c Warlock var bende çok fazla fiyata satıyorum o yüzden bu olanak kaçmadan yeni bir gitar almam lazım da..
 
Geri
Üst