Prs Vs Epiphone (yardım)

@mego1 Ahmet, ben tutarsızlıklardan ziyade genel hatlar üzerinden konuşmayı doğru buluyorum. Yoksa gitar üretimindeki tutarsızlıklardan konuşursak, dediğin de olabilir, bir Bernie PRS de LP gibi tınlayabilir. Ama gitardaki hedeflenen maksat daha önemli. PRS'in de LP taklidi yaptığını ne söyledim ne de bu yönde düşüncem oldu. BM de LP'e bence benzemiyor. LP'e bir atıf olsa da bence farklı. LP'ün o nezleli, ısırıcı tonu bunda yok. Bu tizler açısından daha evcil bir gitar bence.

Konfor da kişiden kişiye değişiyor yahu. Ben kısa parmaklı olmama rağmen, nice ince Fender, Ibanez, superstrat klavyelerinde, 59 rounded veya 60'lar profilindeki dolgun saplar kadar rahat edemedim.
 
Bi suredir PRS SE Paul Allender Signature kullanıyorum. F/p olarak suana kadar kullandigim en iyi gitar. Iscilik olarak sasirtici derecede iyi. Elektronik devresinin oldugu bolumu actigimizda sasirtici derecede temiz ve guzel bir iscilikle karsilasmistik. Klavye profili EBMM JP serisi temel alinarak yapilmis. 12.perdeden sonra ust tellerde calarken bile ilk pozisyonlarda calar gibi rahatsin. Uzerinde bridgede 89 neckte 81tw var. Ikisi de push-pullla bolunebiliyor, noise canceling sistem sayesinde bölünmüş halde higain bi tonda olsaniz bile sifir dip gurultusu. Single/humbucker clean tonlarini da begeniyorum. Bu sebeple aktif manyetikli bi gitar olmasına rağmen cok yonlu bir gitar oldugunu soyleyebilirim.

Bir tek switchinin yeri cok sinir bozucu
 
Epiphone LP,SG gitarlar icin konusuyorsak kesin PRS daha iyi. Ama eskiden Epiphone Sheraton'um vardi hala ozlerim onu. Csanırımok guzel gitardi. Bu tarz kasalari da PRS yapmamakta. Ondan PRS karsilastirmasi yapamayacagim. Kalite ve guven olarak PRS kesin daha onde.
Eğer Çin malı olanlarını hesaba katmazsak Epi'lerin -özellikle Japon ve Kore olanları- model ve serisine bağlı olarak çok iyi gitarlar da üretmiş olduğunu da gözden kaçırmamak gerekir. Örnek olarak, bende bir Kore jazz kasa Riviera Peerles var, kendi tarzında dünya bir yana o bir yana diyebilirim...Bir de Japon Elite var, ağırlığı 5 kg kadar,kalite ve tonlarıyla Gibson Standart'ı aratmaz diye düşünüyorum...
 
Geri
Üst