Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

rostocker demiş ki:
aklındaki pedallar gayet iyi (analog olan).Her şey senin ne tarz çaldığına bağlı aslında.Ben de zamanın da prosessorle başladım sonra analoga döndüm.Çaldığım tarza yönelik bana yetecek pedalları aldım,alıyom da.Ben analog pedala döndüm çünkü gerçek sesler almaya başlamıştım,prosessörle dijital sesler aldığıma inanıyordum yani özetleyecek olursak analog sesler beni tatmin ediyor,tabi bu herkese göre değişir.Yalnız anolog pedal işi pahalı diyorsun ama bi yandan da boss gt-8,pod xt ve yanına bi kaç distortion pedal diyorsun.Tezat olmuş,iki seçenek de pahalı bence.Bu işe gireceksen cebinde belli bi para olmalı zaten.Sana önerim şudur:

Tarzına göre pedalları seç,dene karar ver beğendiğini al.İlla tüm pedalları bir anda almak zorunda değilsin sabret forumları takip et ucuza temiz 2.ci el pedallar düşüyor.İlla sıfır almak zorunda da değilsin.Paranı biriktir,cebinde paran oldukça bi pedal al.Ama iyi bi pedal al onla uğraş her şeyini çöz,sonra yine cebinde paran olunca bi pedal daha alırsın ihtiyacın olan.Bu böyle devam eder sonu yok bide bu olayın :)

Öncelikle müzikle profesyonel "para kazanmak" olarak uğraşmıyorum.İmzamda gördüğün gibi Cort kx1 gitar ,roland cube30,digitech rp200a sahibiyim.Klasik gitardan elektro dünyasına geçmeyi düşündüğümde yaptığım araştırmada genelde al bir prosesör herşeyi öğren dediler bende dedikleri gibi yaptım gerçekten kalite olarak şu an sahip olduklarım beni tatmin etmesede ilk başlarken birçok şey hakkında bilgi sahibi oldum.

Öncelikle Cort kx1 gitarımı ve kullanamadığım Cube 30 amfimi satıp üzerine para ekleyip "yurt dışına giden bir tanıdık olursa" Jackson dk2m veya ona alternatif olabilecek bir gitar almayı düşünüyorum.

Fiyatlara baktığımda boss dd6 -crybaby q535 türkiyede 300ytl yi geçiyor.Daha bunun equalizer ,compressor ,reverb ,chorus ..... tonla efekti var.Bu tonla efektlere vereceğin para milyarı katlar.Ya flanger ı napacaksın diye düünebilir insan ama bir Megadeth bazı parçaları çalmaya kalktığınızda flangersız olmayacak.Analalog sete rp200 girip kaliteyi düşürmekte çok saçma olduğu için maliyet olarak yine prosesörler bana daha mantıklı geliyor.

Boss gt10 ,line6 X3 live ,digitech gnx4,zoom g9.2 ,vox tonelab le gibi gelişmiş multi effect prosesörler yabancı sitelerde 500$ fiyata bulabiliyor.Bunlardan tercihen biri alınıp Randall rg50tc veya marshall avt50 gibi "650$ yurtdışı fiyatı" bir amfiye bağlanıp sound olayınız 1200$ gibi bir fiyata çıkar.Ama nekadar tatmin edici olur bunu denemeden benim gibi hayatında sadece cube 30 ve rp200 kullanmış biri karar veremez.
 
Mt-2 yi öneririm iyi pedaldır.Diğerlerini deneme fırsatı olmadı ama gerek DigiTech gerekse Ml-2 pedalları bence çok aşırı sert pedallar.Mt-2 pedalı iyi bir anfi ve gitar ile seni tatmin edecektir diye düşünüyorum.Sen yinede 3 pedalı da iyice bi dene ve beğendiğini al.Saygılar...
 
tuhaf bir soru gibi duyulabilir soracağım.. ama her ne kadar klasik keman açısından kendime güveniyor olsam da elektro enstrümanla takılmak konusunda tam bir newbie sayılırım.. beş telli bir bebeğim var ve doğrusu amfiye doğrudan bağlanınca ortaya çıkan ses hiç de tatmin edici olmuyor. elektro keman ile distortion dahil olmak üzere çeşitli farklı tonlar elde etmek için hangi prosesörü önerirsiniz?
ayrı ayrı pedal almamı önerecek olanlar için şimdiden belirteyim, benim fikrim prosesör almaktan yana ve zoom g2.1u'yu düşünüyorum, bütçe uygunluğu ve internetten okuduğum genel yorumlara dayanarak. bir çok insan ayrı ayrı pedallar almamı önermiş olsa da reverb, delay vs. türü tonların hangisi hangisidir, hangi efekt nasıl ton çıkartır, ne neye yarar türü soruları cevaplamak için bir prosesör edinmem gerektiğini düşünüyorum, bir nevi keşif yapmak için yani.. on bir senelik klasik keman öğrenimimde bunlardan hiç birini deneyimleyemedim haliyle.
herhangi bir fikri olan olursa, yardımcı olabilecek, marka/model önerecek birileri varsa şimdiden teşekkür:) ki seneler önce kleopatra nickiyle düzenli girdiğim canım turkrock forumum çok değişmediyse eminim yardımcı olabilecek birileri çıkacaktır :)
uzunu bir mesaj oldu be..
 
slm ben efektör almak istiorum ama aklımda iki tane şey var
1)boss me50
2)sansamp triac ve crybaby vah pedalı
sizce hangisi daha iidir?şimdiden teşekkürler
 
sansamp triac bildiğim kadarıyla pre amp ve diğeride wah pedalı, bos me50 ise procesor. Farklı şeyler bunlar, me50 de modülasyon efektleri ve daha bi sürü şey var. Diğer set-up ise analog kurulum oluyor sanki. Ne amaçla kullanacağınada bağlı
 
çok sert tonlar almak istiyenler için prosesörler daha iyi.çok sert ton almanın maliyeti yüksek kanımca.kullandığınız pedal ne kadar sert olursa olsun bağladığınız amfinin hoparlörleri düşükse inç ve watt olarak trashe özgü o gümbür gümbür basları almanız zor.ama prosesörler bu işi çok iyi simule ediyor.pod xt bu konuda gayet başarılı.benimde tercihim 2.sinden yana olurdu ama prosesörden alacağın tonu alman için eq delay booster gibi pedallar alman lazım.buda maliyeti arttırır.kayıt olayı zahmetlidir.kabin simülatörü v.s. gerekir.sansamp tabiki bu yükü biraz hafifletiyor ama yinede tek başına yeterli değil.analog olayına girince cüzdanı açmak gerekiyor.
 
şimdilik yalnızca jackhammerim var. metalcore çalıyorum. daha sert ritm tonları ve yüksek gainli bol sustainli solo tonları elde etmek için önerinizi almak isterim. jh nin yanına bir booster alsam güzel sonuçlar verir mi? ya da mt-2 alıp jh yi booster olarak kullansam? ya da metal muff fln? önerilerinizi bekliyorum.
 
ben karar verdim bi prossesor alıım ? iii olrmu dedınz gıbı cok sert ıstıorm analogta maalıyet artcak:S ozmn ne onerırısnz pros. pod xt live vs lmasın pahalı :D
yada ehx metal muff kendını boostlayabılıyorda nese cevap beklıyorm
 
ben karar verdim bi prossesor alıım ? iii olrmu dedınz gıbı cok sert ıstıorm analogta maalıyet artcak:S ozmn ne onerırısnz pros. pod xt live vs lmasın pahalı :D
yada ehx metal muff kendını boostlayabılıyorda nese cevap beklıyorm
 
chuck11 demiş ki:
ben karar verdim bi prossesor alıım ? iii olrmu dedınz gıbı cok sert ıstıorm analogta maalıyet artcak:S ozmn ne onerırısnz pros. pod xt live vs lmasın pahalı :D
yada ehx metal muff kendını boostlayabılıyorda nese cevap beklıyorm
Turkce yazarsan yardimci olabiliriz kanimca.
 
ebsrepic demiş ki:
şimdilik yalnızca jackhammerim var. metalcore çalıyorum. daha sert ritm tonları ve yüksek gainli bol sustainli solo tonları elde etmek için önerinizi almak isterim. jh nin yanına bir booster alsam güzel sonuçlar verir mi? ya da mt-2 alıp jh yi booster olarak kullansam? ya da metal muff fln? önerilerinizi bekliyorum.

amfin güzelse sorun yok :D metalmuffla güzel sound alırsın ama dandirik birşeye bağlayacaksan unut derim.çoğu analog gibi sağlam bir amfiyle güzel ses veren bir alet.yani birde çok geziyorsan bol stüdyo çalışma falan pod almanı öneririm.çünkü gittiğin stüdyodaki amfiden aldığın ses analog pedallarla aldığından farklı olur ayar çekersin saat geçer dert yani :D yada ikisinin ortyası sansamp ürünlerini kullanıp yanında tekrar analog kullanırsın.(delay - comp v.s.) podu da sansampıda linedan girip yada doğrudan miksere evde aldığın sesin yakınını alırsın.amfi taşıma derdinde olmaz.
 
arkadaşlar 150 YTL'ye kadar bir pedal veya tavsiyeniz doğrultuusnda pedallar almak istiyorum.

Aradığım özellikler;

1-Ritmciyim.Güzel,sıcak bir overdrive olsun.Wahla güzel şeyler çıkarabileyim istiyorum.(Güzel bir rock overdrive ritm soundu önemli benim için)

2-Ahım şahım metal yapmıyorum ama örneğin Metin Türkcan rifflerinde beni yarı yolda bırakmayacak bir pedal olcak.

Düşündüğüm pedallar; Marshall Guv-Nor,Marshall Jackhammer,Boss SD-1/OS-2 v.b


Ayrıca Wah'ta almayı dşünüyorum. Wox V847 hoşuma gitti.Sizce nası yapayım?Gcb-95,Vox V847 veya önereceğiniz başka pedalla 220 civarında falan olsun.Konserlerde açma kapama uğraştırmasın öyle kolay rahat bişi olsun.Bununla ilgili baya konu varda pek bi bilgim yok bir "Switch" muhabbetidir dönüp duruyor:)
 
Jackhammer distortion pedalı diğerleri overdrive pedal olarak biliyorum.
2.ci el bir Ibanez TS-9 (eğer iyi bir anfin varsa görevini başarıyla yapar) yada Boss SD-1 pedalı ; wah pedalı olarak da crybaby pedallarını öneririm.Gcb 95 de iyi bir wah pedalıdır.Crybaby lerde açma kapama var,morley'ler de o dediğin yok.Morley'lerde ayağını kaldırınca susuyor.Sert (metal) tarz çalanlar morley pedallardan memnun.Ama bi crybaby kullanıcısı olarak,çok wah pedalı denedim,crybaby wah pedalı kullanıcıya sağlam ve geniş bir ton aralığı sunuyor.Yani benim için bu böyle tabi herkese göre değişir.Ama istersen "paranı biriktirmeye devam et bu arada piyasayı araştır,dükkanlara gidip pedalları deneyip bilgi edin ve bu şekilde pedallar al" şeklinde bir öneri de sunmak isterim.Saygılar...
 
İkamet ettiğim yer nedeniyle öyle bir seçeneğim yok ve parada biriktiremem elime geççek olan parayla ekipman aldım aldım alamadım uzun süre ekipmansız kalırım..

Zaman kısıtlı olduğundanda ikinci el kollayamıyorum.Şu anlık sadece bir boss turbo overdrive od-2 seçeneğim var 80 kağıda ki oda elimdeki processörü satabilirsem...

Önerilerinizi bekliyorum
 
Geri
Üst