Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Pedal almak benim için daha mantıklı,genelde stüdyoda çalıyorum.Eq şart gibi sanırım ama MT-2'nin yanında sd-1 kullanan ya da daha değişik kombinasyonlar deneyip önerebilecek arkadaşlar yok mu?
 
oklid demiş ki:
Önerilerin için teşekkür ederim ama eq alacağım için bütçem kısıtlı.En fazla 100 ytlye bişey alabilirim

Eq pedalini ne icin kullanacaksin? Mid boost yapip mt-2 yi gayet solo tonlari alabilirsin aslinda ekstradan bir pedala ihtiyacin yok. Ya da mt-2 yi sd-1 gibi bir pedalla driveini cok az acip sadece volume boostlayip kullanabilirsin. Gene de epey gurultu olabilir, mt-2 pek boosta gelen bir pedal degil, en iyisi eq kullanmak.
 
yutup123458 demiş ki:
fiyatı çok yüksek ama
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1647&gid=536

genelde stüdyoda çalıyorum dedin.yani lambalı amfi kullanıyorsun.hiç düşünmeden
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=424&gid=187
derim

zw44 solo için ideal bir pedal değil tek başına aslına bakarsan sd1e çok benzeyen bir pedal.zaten zakk normalde sd1 ile amfi driveını boostluyor.genelde bu pedalı alanlar yanılıyorlar.kesinlikle bir dist pedalı değil.elinizdeki tonu güçlendirmeye yarayan transparan bir drive booster bu alet.ama mt2 gibi uyumsuz bi aletle bir işe yarayacağını zannetmiyorum.
 
cok muhterem dostlarım 2 pedal arasında kaldım birini alcam ama kararsızlıkda aldı başını gitti. şimdi almak istedigim pedallardan birincisi Electro-Harmonix Metal Muff Distortion ikincisi MXR DD-11 Dime Dist Distortion. yalnız bende Eq pedalı yok :oops: (sakın gulmeyin) bunlardan birini alıp şimdilik idare etmeyi sonra da bir eq pedalı almayı dusunuyorum. uğraştıgım tarz heavy trash death felan filan işte. herkese şimdiden teşekkurler. unutmadan boss mt2 de alabililirim ama nedense içimden onu almak gelmiyor :D bu ikisi dostlarım söyleyin hangisini tavsiye edersiniz. :twisted:
 
hocam , ''uğraştıgım tarz heavy trash death felan filan işte'' demişsin.bana biraz alakasız tarzlar gibi geldi :) yoğunlaştığın.asıl almak istediğin tonu söylersen arkadaşlarımız daha kolay yardımcı olur sanırım :)

saygılar
 
hocam kusura bakma hızlıca yazmıştım. asıl yapmak istedigim tarz trash. tekrar özür. hocam aslında hemen hemen o söyledigim tarzlardan parcalara ugraşıyorum ne kadar birbirleriylede alakasız olsada ugraşıyrum yani inanmalısın bana neden yalan yazıyımki :D
 
yok hocam estf. öncelikle şunu söyliyeyim ikisinide bizzat kullanmadım.denemedim.ayrıntılı videolarını izledim.ben Electro-Harmonix Metal Muff Distortion derim trash yapıcaksan.hem boost özelliği var hem e.q.yani değişik tonlar alabilirsin.MXR DD-11 Dime Dist Distortion muazzam bi alet ama trash için sert olduğu kanaatindeyim.

saygılar..
 
Elimdeki ekipman :
Boss Ns2 , Sd1 , Add+ Analog Delay , Comptainer
Fender Telecaster , Marshall Mg30

Dün Boss Cs3 ümü sattım.Yarın havaleyi yapıp Add+ Comptainer almayı düşünüyorum.Bunun yanında Sd-1 e add mod yaptırmayı düşünüyorum.Bu konuda bir bilgisi olan var mı ?
Bir başka seçenekte Boss Sd-1 + 35 ytl = Add+ Tubedrive..Düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.Teşekkürler..
 
ben add tube drive kullanmadım ama add sd1 mod setupımdan çıkarmadığım bir pedal.atilla abinin yaptığı modda simetrik ve asimetrik olayı var.yani bir mod sd1 bir mod ts9 şekli,nde çalışıyor.ben sd1 in kendini sevdiğim için ts9 modunu kullanmıyorum.benim için en kullanışlı olanı atilla abinin üzerine taktığı booster.boosterı hiç bir zaman kapamıyorum drive artmamasına rağmen tona çok güzel dolgunluk veriyor.normal sd1 seviyorsan bunuda emin ol seveceksin.add+ tube drive denemediğim için her hangi bir fikrim yok.ama sd1den çok ts9 klonu olduğunu düşünüyorum.booster olarak arıyorsan mxr zw44e bakmanı öneririm.beni çok şaşırtan bir pedal.sd1in kuvvetlisi diyebilirim.birde dod250 var amfi driveını boostlamak için çok güzel pedal fiyatıda uygun.
 
Geri
Üst