Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlarınız)

Arkada$lar hepinize selam,
Benim sorunum pod x3 live ile ilgili.
Aletten ses alamiyorum.
Gitarimi guitar in`e takiyorum, sonrasinda da live out`tan amfiye bagliyorum.
Input menusunden guitar`i seciyorum. Output`ta da combo front secili.
Ama yok bir turlu ses alamiyorum. Alete sinyal geliyor, tuner`da akord edebiliyorum gitarimi.
Jaklar desen cali$iyor.
Acaba sorunum nerde?
Yardim ederseniz cok sevinecegim.
Kalin saglicakla...
 
sayın Manticore

harikasın bencede ööle olmalı ne öle preamp başta wah ortada one anlamadım rezail bi ton çıkıacağı görünüşünden belli eq yu oraya koyarasan(resim için diorum)affedersin bi tik alamassın:)(fender resmini koyan arka da değil sözüm yanlış anlaşılmasın):)
 
acil analog yardım

selam arkadaşlar ben aranıza dijitalden transfer olmuş analoğu daha tam anlıyamamış ama anlamak için gayret göstermeye çalışan bir gitar emekçisiyim. bu işe çeşitli yerlerden ve forumlardan bazı gitarist analogçu arkadaşlardan aldığım bazı tavsiyeler üzerine önce mümkün olduğunca iyi distortion ve cruch tonlarıyla başladım. ve hala şu distortion pedallarındaki direk clean amfi kanalı üzerine açıldığı zaman çıkan cızzzz sesini birtürlü yumuşatamadım sanırım işin baya başındayım yardımcı olursanız sevinirim. bu arada amfim: FENDER FM210R; distler: ibanez tube screamer, boss dist-1;
gitar: ibanez rg550 (98 yapım prestij değil).

durum bundan ibarettir yardımcı olursanız sevinirim.
 
Arkadaşlar geçen hafta iki tane analog pedal aldım kendime... electro harmonix - metal muff ve boss GE7.... ikisinden çok harika sonuçlar alıyorum fakat sustaine e ihtiyacım var bu pedallara uygun bir sustaine pedalı önerebilir misiniz? boss un sustein poedalını denemedim ama iyiye benziyor... kullanan birileri bana yardımcı olursa çok sevinirim...
teşekkürler....
 
Yorum kişiden kişiye değişir: clean tonlarda marshall ed-1 boss'a göre daha başarılı bir pedal Drive tonlara sustain vermek için boss daha iyi Seçimini kendin yap derim Clean tonda kullanacaksan ed-1, metal muff'la kullanacaksan cs-3derim (sakın yanlış anlama cs-3 satıyorum, imzamda görüp de pedal satmaya çalışıyo deme sakın :) )
 
Ibanez wd-7 wah pedalım var Canlı peformansta clean tonda ritim atarken wah kullanmaya başladığımda ses birden artıyor ve sese çok hafif bir drive ekleniyor (herkes birden bana bakıyo çok garip bi durum oluyo anlatamam :) ) Compresör ile dengeleyebiliyorum sadece sesi ama bu beni rahatsız ediyor Wah kullanmadan önce her seferinde compresörü açmak zorunda kalıyorum Wah pedalımın levelini azalttığımda sorun kalmıyor ama bu sefer de drive tonlarda istediğim keskin wah tonunu alamıyorum Cry baby wah da kullanmıştım (tam modelini hatırlayamıyorum ama switch'siz bir modeldi) ama clean tonda kullanmamıştım Cry baby'lerde de aynı olay var mı merak ettim Yalnız cevap yazılmadan söyleyeyim evde kısık seste çalarken farkedilmiyor 100Wattlık amfide sadece ses çok açıkken bu boost olayını yaşıyorum Kısacası cry baby'lerde de (yada başka wahlarda) bu olay yaşanıyor mu?
 
@cortred

Dediğin sorunu ben de yaşıyorum.Q 8 9 dayken drive da istediğim wah tonunu alıyorum ama cleandeyken acayip cırtlıyor ses..Aynı şarkı içinde cleande ve dist. de wah ı istediğim gibi kullanamıyorum..
 
yCaN demiş ki:
@cortred

Dediğin sorunu ben de yaşıyorum.Q 8 9 dayken drive da istediğim wah tonunu alıyorum ama cleandeyken acayip cırtlıyor ses..Aynı şarkı içinde cleande ve dist. de wah ı istediğim gibi kullanamıyorum..

Wah'ı drive tonuma göre ayarladım Clean tonda comp ile birlikte kullanıyorum Şimdilik bulduğum çözüm bu Belki de biraz daha kurcalamak gerekiyo aleti :) Leveli düşürüp, Q arttırmak gibi Ya da tam tersi Denicem :) Çözüm bulursam yazarım yine birşeyler
 
arkadaşlar selam,bir meramım olacaktı..bugün benim yadigar zoom 505ii yi analog setup'un en başına ekleyip diğer pedalları arkasına dizdim,pitch chorus vs bazı efektleri almak için bu pros'u kullanacağım,herşey iyi hoş lakin,analog setup'um için özel almış olduğum 9Vsabit ve 4 Amper gücündeki adaptörümü alete bağlayınca engelleyemediğim bir dip gürültüsü oluyor..diğer pedallar açık veya kapalı fark etmeksizin yapıyor bunu,lakin tüm fişleri çıkarıp sadece zoom'u bağlayınca,veya ayrı bir adaptörle zoom'u besleyince bir sorun yok..acaba digital-analog farklılığımı yapıyor bu adaptör?
 
Aynı sorunu bende yaşadım, evet dijital analog farklılığından yaşanıyor ama teknik açıklamasını ben daha tam bulamadım. Epey karmaşık filtre devreleri yaparak bir miktar engellemiştim ama en sonunda gereksiz olduğuna karar verdim ve trafo çıkışından ihtibaren doğrultma regüle filtre devrelerini toptan ayırarak sorunu çözdüm. Senin için en kolayı 2 tane adaptör taşı.
 
İki analogda da olur...

Olmadığı zaman istisna. Bende aynen 2 drive pedalı ve de bir analog delayi bağladığımda bu bahsettiğiniz şey aynen oluyor. Onun için modulasyon pedallarına ayrı bir güç kaynağı edinmek benim huyumdur.

B ;)
 
selam arkadaşlar;
gt-6 processorumu gecen studyoya goturdum bi deneyelim kendimizi diyerek, lakin o gunden beri aletten ses gelmiyor. on - off acıyor kapıyor, tum işiklar yanıyor ama bir turlu ses alamıyorum...sorun nedir, cozumu nasıldır, yardım ederseniz cok sevinirim gercekten..tek eğlencemdi o yaa...
 
omeraktash demiş ki:
selam arkadaşlar;
gt-6 processorumu gecen studyoya goturdum bi deneyelim kendimizi diyerek, lakin o gunden beri aletten ses gelmiyor. on - off acıyor kapıyor, tum işiklar yanıyor ama bir turlu ses alamıyorum...sorun nedir, cozumu nasıldır, yardım ederseniz cok sevinirim gercekten..tek eğlencemdi o yaa...
görmeden yapılamayacak bir sorun gibi gözüküyor.
 
rP80 SORUNU

Arkadaşlar ben bir süredir rP80 kullanıyorum benim sorunum ben prosesöre reset attım ve bu yüzden wah pedalı devre dışı kaldı bunu nasıl düzeltebilirm wahı pedala tanıtmak mı gerekiyo yoksa wah bozuldu mu? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
EagleEye demiş ki:
Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir?

bende var ikiside birlikte bagladım hayatımda duydugum en kotu tondu tavsiye etmem
 
arkadaşlar ben 4 gün önce elimdeki digitech rp200a yı satıp büyük bir hevesle digitech gnx2 aldım fakat, aletle ne kadar uğraşsamda bir türlü çözemedim ve istediğim tonları alamadım.. rp200a ile bile kaydettiğim tonlar şu an kullandığım tonlardan çok daha tatmin ediciydi.. gnx2 de ton yazmayı tam olarak beceremedim istediğim tonları alamıyorum.. kafama takılan bazı sorular var yardımcı olucak arkadaşlara çok teşekkür ederim..

msn: [email protected]
 
Meraba Arkadaslar Boss Mt-2 pedal aldım...Baglantıyı kurdum amfiye clean tonu ayarladım,clean tonla caldım ve pedalı actım ama direk dist. girmio 5-6 saniye akdar zaman alıo girmesi.. benim bildigim hemen girmesi lazım, sorun nedir acaba ? tesekkurler
 
gdi21 pedalımı müzik setine bağlamak istiyorum. Müzik setinin arkasında aux girişi olarak birer tane "L" ve "R" girişi var. Uygun kabloyla bağladım ama sanırım pedalın çıkışı mono olduğandan mıdır artık tek hoparlorden ses geliyor. nasıl bir kabloyla bağlasam da bu sorun olmasa .
 
Geri
Üst