Amfiler Hakkında herşey (Genel)

Cube 30X'ler baya bir revacta, onun disinda combo Hughes & Kettner bulursan tavsiye ederim, tarzin ne olursa olsun tatmin edecek derecede guzel ve kaliteli aletler.
 
1 ay sonra bir amfi alacağım 500 tl civarı bir bütçe olacak elimde, alternatif olarak da (marshall vs65, laney tf200 veya lv200, marshall avt50 gibi amfileri eğer bulamazsam) Washburn BD 75R, Fender FM 65R, Marshall MG50DFX (çok kötülüyorlar ama bilmiyorum) gibi alternatiflerim var, kafam da biraz karışık açıkçası, öncelikli olarak en üstte parantez içinde yazdığım -drive ı da alabileceğim amfileri- düşünüyorum ancak olmaması durumda diğer amfilerden hangisi bana en iyi performansı verir?
 
arkadaslar merhaba,ben 5-6 ay önce bir tane marshall mg100 hdfx half stack amfi aldım ama hicbir şekilde istediğim performansı alamadım.Herkes kabinin kötü olduğundan bahsediyor.Size sorum şu ki,acaba mg kabini yine marshall'ın 1936 serisinden 2x12 ve ya 4x12 kabinlerinden biriyle değişsem tonda bir değişme olur mu acaba?
 
Kabin önemli ama amfide önemli, birde amfide evde çalarken sesi ne kadar açabiliyorsun?Hoparlörlerin her ses seviyesinde aynı performansı vermeyecek zaten, ama elbette 1936 veya 1960 serisi kabinler ile fark olucak kullanılan malzeme farklı, hoparlörler farklı.Amfiyi çöpe at :twisted: başka amfi al(lambasız amfiye amfi demem JC120 olmadıktan sonra) kabin değiştirsen de bir yere kadar etkisi, önemli olan ilk etmen amfi(Elindeki amfide kötü bir amfi değil bu arada) :roll:
 
evet,zaten jcm serisi bir kafa alacak param olsa hiiç uğraşmam bu mg serisiyle ama malesef :D kendi ev stüdyomuz oldugu için sesi genelde yarılayıp çalıyorum,etkisi olur yani anladığım kadarıyla?
 
arkadaşlar bi konuda yardımınızı rica edicem =) şimdi stüdyoda dist pedalını aktive edince amfi feci gürültü yapıyo.volume yada gain i kısınca da kendimi duyamıyorum veya istediğim gain i alamıyorum.ne yaplamlıyım acaba.ayrıca yakında bi konser var orda da bu olur diye korkuyorum acaba ne sebep olabilir buna, nası engellenir?saygılar
 
Marshall Vs15R amfim var. Dün çalışırken gitarı akort edmek icin amfiyi kapattım işim bitince tekrar açtım ve power ledi yanıp soner gibi oldu seste alçak ve cızırtılıydı ve üç beş saniye sonra amfi kapandı. Daha sonrada bir türlü açamadım. İçerisine baktım devrenin bir kısmında elektrik var. Açma kapama düğmesi işlevini görüyor. Ama led de dahil olmak üzere diğer kısımların hiçbirisi çalışmıyor. Sağ köşede kutu gibi birşey var sigorta sanırım. Ona iki gelen iki turuncu kabloda elektrik var ama alttan cıkan iki kırmızı ve bir siyah kabloda elektrik yok. Durum böyle. Bunun tamiri mümkün müdür. Anlatabildiğim kadarıyla sorun nerdedir ve tamirini yapabilecek arkadaşlar var mıdır. Bunları öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
 
Sigortayı değiştir uygun değerde olan ile sorun büyük ihtimal çözülür.Kendin diyorsun zaten elektrik geliyor ama sigortadan geçmiyor diye :LOL:

Kolay gelsin
 
Ağırlıklı olarak evde kullanmak için nadiren sahnede kullanacağım bir anfi almayı düşünüyorum. Pod xt-live kullanıyorum ve anfinin preamp katını kullanmayı düşünmüyorum 300-400 ytl gibi bir bütçem var ve 2. el almayı planlıyorum (genel olarak death metal çalıyorum) Önerilerinizi bekliyorum.
 
selamlar.
evde kullanmak icin bi anfi arıyorum.
evde kullanıcagımdan fazla ses acamıcam ondan lambalı gereksiz kacıyo vede buyuk anfiler.

ev icin ideal ama cok kaliteli yada kaliteli anfi olarak ne onerirsiniz. bende marshall vs15 var ama artık tatmin etmiyo
 
Geri
Üst