Amfiler Hakkında herşey (Genel)

:D legacy alabilsem keske ama avt bile zor alıyorum walla. 50 alırsam amfiyi cok yoracam gibi geliyo onun icin sanirim ya 100 ya 150 alcam zaten fiyat farkı pek yok 2si arasında. tasinabilirlik konusunda haklisin ghostknight zaten nasil tasiycam onu da dusunuyorum bayaa. 20 kilodan fazla 2side. birde onerebileceginiz baska amfiler warmi bu fiyatlarda. metal ve hard rock caliyorum. yardımlarınız icin tesekkur ederim.
 
Laney bakabilirsin lv200 , lv300 veya Randall rg75dg3, bir de bunun efektsiz olanı var. Onlarda avt100 civarı bi fiyattalar. 800-1000 ytl arası değişiyolar yukarıda söylediğim amfiler.
 
Wimpy demiş ki:
Wimpy demiş ki:
Arkadaşlar Marshall amfileri;seslerini,adlarını,avantajlarını dezavantajlarını biliyorum.

Mesa Boogie'lerin de seslerini biliyorum.Ama model isimlerini falan hiç bilmiyorum,bu yüzden biyerde dinlediğim amfinin yazılışını aynen kopyaladım ve sizlere sormak istedim,eksik veya yanlış kopyalamış olabilirim

''Mesa Boogie TriAxis, TC Electronic G-Major, Mesa Boogie 2:90. Miked by ''

Amfi bu,buna alternatif jcm 800 düşünüyordum,ne dersiniz?

Onların hepsi ayrı cihazlar. Mesa triaxis tube-preamp. TC Electronic G-major FX processor ve Mesa 2:90 tube-poweramp.

Yazmadan önce google da 5dakikalık bir arama yapsan sen de fark edebilirdin bunların hepsi ayrı cihazlardır ve toplam fiyatları yaklaşık 3 tane JCM800'e tekabül edebilir.

Ayrıca o aletleri aldığın zaman tek başına kullanamazsın. Yanına sağlam bir kabin, taşımak için rack case, kontrol için midi controller alman gerekir. Bu son yazdığım üçü için de $1000 gibi bir fiyatı da (ki daha yüksek olabilir) gözden çıkarman gerekir.

Ton boyutunda konuşmak gerekirse JCM800 brit drive vericektir, Mesa cihazları california drive tonunu daha rahat verir. 6L6 lambaları vardır. JCM800e göre 2:90 poweramp yüzünden daha kuvvetlidir. MIDI kontrol sağladığından, preset read/write özelliğinden dolayı daha versatildir. Rackmount olduğundan dolayı farklı kombinasyonlara, kayıt işlemlerine ve daha birçok şeye yatkındır. Bu sebeplerden dolayıdır ki yukarda tırnak içinde yazdığın ekipman JCM800'den oldukça tuzludur.
 
roland cube 20x sizce iyimi?ben ozllklerıne baktım lead kanalinda metal,dis,over,acoust,metal sack gıbı bolumler var bunlar sert ton katar dımı ?ayrıca gaini var,mid reb,bas var .tremolo,chorus,flanger da var bence iyiy gibi ama ibanez tbx30r mi alsma b unu mu alsam karar veremedim.bana sert ton lazim.bide o kanalda lead olarak var o solo calanlar icinmi? ben ritm caliorm genelde.Saygilar
cevap gelmedi :S
 
bu roland cube de tuner var nasıl kullanlıo bılgım yok orenmek ıstıyıorum. amfının uzerinde tuner dıe bı dugme var nasıl kullanılıor t yardım :S!
 
şimdi dostum öncelikle tuner düğmesine basarsın,kırmızı ışık yanar ve akord etme işlemi başlar.Sonra Lead yazısının altındaki switch düğmesinin (hani brit combodur,tweed,metal diye seçenekleri seçtiğimiz düğme) yanında tel isimleri vardır (6E,5A,4D... gibi).İşte bu düğme ile akord işlemi yaparız.
ÖR: Düğmeyi 6E yazılı bölüme getiririz ve gitarın kalın mi teline vururuz,bu düğme hangi telin üstünde ise o teli akord ederiz.Gitarın kulakçığı ile teli sıkıştırır gevşetiriz ve anfideki 2 kırmızı ve biri yeşil olmak üzere 3 ısık da yanabilir.İşte yeşil ışık yandığında akord ederiz kalın mi telini.Diğer teller için de aynı işlemi uygularsın.Kalın mi'nin altındaki la teli için 5A,onun altındaki tel için 4D,onun altındaki için sırayla 3G,2B,1E diye devam ederiz.
Umarım anlaşılır bir şekilde yazmışımdır.Akord işleminden sonra tuner tusuna tekrar basılarak işlemden çıkılır anfi çalınır.
Saygılar...
 
Distortion deyenice California distortion, british distortion diye iki farklı nitelik duyuyorum.Fakat bana ton olarak birşey çağrıştırmıyor.British deyince hangi amfi veya pedal tonu ,california dedinizde hangi amfi veya pedal aklınıza geliyor.Dinleyerek öğreneyim bari.

----------------------------
Sansamp ile ilgili açıklamada
TWEED = Fender
BRITISH = Marshall
CALIFORNIA = Mesa Boogie diyor eğer bunlar doğruysa ,anladım
 
british = marshall karakterli, yani daha parlak ve tiz
california = mesa boogie karakterli, yani daha basslı ve yuvarlak


sansamp triac de british, marshall plexi, california ise mesa mark I kanallarından biriydi sanırım.
 
açıkcası bu konu hakınnda 37 sayfayı arastırmak çok zor geldi :D onun içi soruyorum umarım aynı konu baska bi yerde yoktur :)

Arkadaşlar ben amfi almayı düsünüyorum ama sadece reverb' lü bi amfi alıpta kendime bi analog set mi yapsam yoksa efektli bi amfi mi alsam karar veremiyorum.

Amfilerin kendi efektleriyle pedal efektleri arasında ucurum kadar fark olurmu?Bide amfi de birçok efekt aynı anda kullanılmıyor sanıyorsam...(tabiki almayı düsündüğüm amfi kabin ve kafa değil)Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Roland Cube 15X in üzerindeki "metal,metal stack ve squeezer" özellikleri nasıl efektler sağlıyor?

Ayrıca 15watt marshall valvestate nasıl bir amfidir?Bunun yerine Marshall MG15CDR yada Roland Cube 15X almak daha mı mantıklı olur?
 
Marshall MG15CDR mi Roland Cube 15X mi dersen roland derim.Mg serilerinden hoşlanmıyorum kendi adıma.Valvastate'i denemedim.
Stack sıcak tonların distortionların olduğu bölümdür.Metal falan da bunlar değişik modlardır,sert distortion tonları alınır.
Power squeezer diyosun sanırım.Bu tusu kullandığımızda anfi sesini sabit bir değerde tutar ve bu değerde bile sağlam sustain alırsın.
 
ya benım bır sorunum var ya son 2 aydır amfım cızırtı yapmaya başladı yanı once ıcı kırlı oldugu ıcın cızırdıo dıe dusundum temızledım ama su anda iice cızırdamaya basladı acaba speaker da bı sorun olabılır mı amfı 5 yıllık bı ampteq 15 w:)
 
Geri
Üst