Amfiler Hakkında herşey (Genel)

yutup123458 demiş ki:
arkadaşlar sizce laney lx65r apartman dairesi için uygun bir amfimidir.ev ortamı için fazlamı gelir.
http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=lx65r
her amfinin sesi en iyi işlediği ses aralığı farklıdır çünkü her amfinin sukunet akımı farklıdır solid state olmasına rağmen düşük volumlerde ton alamayacağın amfiler olduğu gibi lambalı olmasına rağmen belli volumden sonra ton kaybı yaşayacağın amfilerde vardır bence git senkopa dene amfiden hangi volumden sonra istediğin tonun geldiini hangi volumden sonra istediğin ton dışına çıkmaya başladığına dikkat ederek denersen karar verme aşamasında ciddi fikirler edinirsin.
 
hatta ve hatta çok sinir bozucu ama denediğin yerin elektrik sistemi bile çok etkiliyor denediğin saat bile sisteme çok yüklenilen saatlerde çift faz olma durumu vs.. burdamı böyle her ülkedemi bilemiyorum ama bir ihmalkarlık var genelde amfiyi koyduğun yer denediğin yerde ayna vs tarzı yansıtıcı yüzeylerden bahsetmiyorum bile
 
Valla bizim stüdyonun üzerinde dersane var. Yaz zamanı ders de olunca açıyorlardı klimaları. Voltaj 220 den 200 e kadar iniyordu. Deli gibi gürültü, hum vs falan oluyordu. O yüzden gece saat 10 dan sonra gidip sabaha kadar kayıt yapmaya çalışıyoduk ya. O derdi birebir yaşadım epey zaman.
 
arkadaşlar bugün laney lx35r aldım.arka kısmı açık bu amfinin. aklıma bişey takıldı.marshall fender mesa gibi pek çok baba amfilerde arka kısım kapalı oluyor.bunun sese herhangi bir + yada - yönü varmı acaba.bişey katıyor yada bişey götürüyormu çıkan sesten??
 
arkasını kapattığında basslar artıyor açtığında mid e doğru kayıyor amfi,gitar,manyetiğe göre değişir kapatma ihtiyacı, denersin daha çok bass istiyorsan kapatırsın.
 
Marshall vs65r amfim var. Lambasını değiştirmek istiyorum bugün içini açtım, şu an marshall ecc83 takılı. 12AX7 le değiştiebilir miyim lambayı yoksa illa ecc83 mü bulmam lazım?. Lütfen kesin bilen biri birşeyler söylesin :), boş yere amfiden olmayalım. Yardımlarınız için şimdiden sağolun.
 
Lambalı amfilerde ses yarıya geldikten veya yarıyı geçtikten sonra güzelleşiyormuş. Eve 10 wattlık bi lambalı amfi almak istiyorum fakat bu konuda bilgisizim nerede satılıyor hangi markaların hangi modelleri işe yarar. Diyeceksiniz ki 10 wattlık tüplü amfi mi olur ? youtubede 4 tüplü 10 - 15 wattlık amfiler var burada yasak değilse link verebilirim.
 
10 wattlık alltube amfii türkiyede pek bulunmuyor.düşük wattda en kolay bulabileceğin amfi fender blues junior ve peavey classic30.bunlarda 30 wattlık amfiler ve ev için çok ideal amfiler ev kullanıcısı düşünülerek yapıldıkları için rahatlıkla kullanılabilir.eski ev arkadaşımda vardı ve bu konuda sıkıntı yaşadığını hatırlamıyorum.alltubelerde volume performans ilişkisi daha çok head ve yüksek güçteki amfilerde hissediliyor.Bana kalırsa 10 watt aramaktansa kolay bulunabilir bu amfilerden almaya çalış.10 wattlık alltube amfide iyidir ama kabin hacmi açısından 10 watta oranla pes seslerde daha başarılıdır diye düşünüyorum.pahalı olmakla beraber vox ac30da süper alettir :D
 
MG 100 dfx kullanıyorum aslında ama çok hevesim var SRV tarzı Tonlara TS-808 bile var elimde Fender in 15 wattlık Junior serisinden şaşma diyebilirmisin ? (ama malesef Fender Mexico var) :( BU arada Pes sesler SRV için çok önemli Kendisi 0.13 tel kullanıyordu yanlışmıyım ?
 
ZuluRaPToR demiş ki:
MG 100 dfx kullanıyorum aslında ama çok hevesim var SRV tarzı Tonlara TS-808 bile var elimde Fender in 15 wattlık Junior serisinden şaşma diyebilirmisin ? (ama malesef Fender Mexico var) :( BU arada Pes sesler SRV için çok önemli Kendisi 0.13 tel kullanıyordu yanlışmıyım ?
mg100 srv tnu alabileceğin son amfilerden biridir.aşağıda linkini yolladığım videoda arkadaş squier ve vox ad50vt kullanmış.vox ad50vt alltube olmasada başarılı bir alltube simulasyonu içermekte.meksika fenderle rahat rahat srv tonu yakalayabilirsin.burdaki önemli unsur amfidir.standart bir squierla bile başarılı bir srv tonu alınabilir.ama bunun için mgden kurtulman lazım.arkadaşın doğru söylemiş bj de bu ton için idealdir.benim anlatmaya çalıştığım srv tonu için yüksek meblağlara gerek olmadığı

http://www.youtube.com/watch?v=CY42F_5mgBE
 
Gerçekten çok üzücü bir video :D Tam olarak dediğini anladım. Konuyla bağlantılı Mexico Stratıma 500 lira verip Fender Noiseless (Strat) Set alsam değer mi sence.. Şimdiden çok teşekkürler. :)
 
bence manyetik en son yapılacak modifiyedir.
kötü bir sisteme en pahalı dimarzio veya seymour duncan manyetik takılmış gitar girsen yine kötü bir ses alırsın.mg ve diğer marshall serilerini kullanmış biri olarak bence ilk iş amfini değiştir.gitarın şu an için gayet yeterli.
 
Fender American Strat çok çalmadım ama bir kaç kere elime aldım bir-iki saat. Fender Mexico ile arasında bir fark göremedim. Bu belkide tamamen benim Pro olmayışımdandır. Zaten Fender American alsa idim onu hakkını verememek rahatsız ederdi. MG amfi den şu an kurtulmak gibi bir durumum yok zaten onu stüdyoda tutuyorum. Ev için mini bi Tube Amp almak istiyordum. Şimdi Fiyatlara baktım TR de Fender Blues JR 15 watt 8 Ohm güzel bir alete benziyor ama 1.400 lira bu kadara patlıyacağını bilmiyordum bu işin ama mecburuz artık. Birde Hot Rod Deluxe var oda 40 var mümkün değil o ev için.. Blues Juniorun da ismine takıldım neden junior demişler anlamadım çocuklar için felan mı acaba.
 
Tb15r amfimde headphones çıkışı vardı , bilgisayarın line ini ne bağladıgımda ses alamadım, pedallarla çok kez kayıt yapmıştım.

sorum şu olacak, tbX15r lerde de headphones çıkışı var fakat firmanin sitesinde ve mydukkanda bu çıkışa "1/4" Kulaklık/Record çıkışı " diyor.

micro cube ile de ile inden kayıt alabildim , acaba tbx15r dede line inden kayıt almak mümkün müdür ?
 
Geri
Üst