İlk gitarınız

Ortaokul ve lise hayatım boyunca, çok istememe rağmen "bitir de öyle alırız" teraneleri ile uyutuldum. Aslında ilk gitarım, 93'te aldığım Academy marka bir bass gitardı. Bizimkilerin bana gitar almaya niyeti olmadığını anlayınca, taksitlerini ödemek için plaklarımı sattım. Sonra Squier Bullet aldım Sawdust'ın bassçısından. Sağolsun Murat İlkan aga aracı olmuştu almamda. Ama grup işleriyle uğraşmayı bırakınca tek takılabilmek için elektroya geçme kararı aldım. İlk elektrom 98'de aldığım Parliament mavisi bir Vision idi. Üstünde dünyanın deneyini yapıp tamir konusunda bazı söküklerimi dikecek kadar tecrübe edindim. Ardından VIC Flying V alınca bir arkadaşa verdim gitarı. Washburn Mercury ile biraz temaşa eyleyip sonunda da bir Epiphone SG aldım. İleri hedefim bir Gibson SG ve yanına bir de bulabilirsek Tony Iommi Signiture.
 
siyah B.C.Rich revenge warlock :D Annem amerikadan getirmişti boyutlarına göre gigbag bulamamış boynuzlar gigbagin dışına taşıyordu :D ama fenada durmuyordu :D sapı odun gibiydi kucağımda çalarken böğrüme giriyordu :D sattığıma pişmanım keşke geri alsamda duvarıma assam :D
 
Vay be baştan sona okudum da, deli hikayeler varmış. Herkes ucuz gitarlarla başlamış (DK2 ile başlayan arkadaşı saymıyorum :D ), nostalji oldu. Ben lisedeyken başladım gitar çalmaya. Önceden bağlama çalmaya çalışıyordum ama olmadı. Çok iyi flüt falan çalardım ama gitar ne bileyim, alakam bile yoktu. Liseye bir geldik, tüm kızlar klasik gitar çalıyor. Bir gün bana da geldiler şarkı söylenecek kızların sesi yetmiyormuş erkek vokal lazımmış, bende söylerim dedim :D Daha gitar çalmaya başlamamıştım, ama o söylediğim şarkı hayatımı değiştirdi. İzmir'in Ödemiş kasabasında oturuyorduk. Bağlamamı da verip yaklaşık 650TL(abartmıyorum!!) civarına Stagg Strat+Stagg 10w amfi almıştım. Yıl 2005. Düşünün giren kazığı. Ama ne bileyim, o zamanların verdiği mutluluğu hala yaşayamıyorum, ne kadar elimde çok daha iyi ekipmanlar olsa da. Güzel günlerdi.
 
yıl 2005 yazı :D o zamanlar bir arkadasım vardı . babası heavycilerden deri ceket deri pantolon filan. adam kendine ozel studyo yapmıs evinde o zamanlar haberimiz yok bi jacksoon bı fender var adamın elınde . gel gırelım dedı arkadas gırdık . actık amfıyı bam gum wuruoz gıtara . adam ıcerı bı grdı . fender strat elımde . nasıl utndım . yaklastı kızcak sandım . murat amca k.bakma dedım . olum bısey sorucam sana dedi . buyur murat amca dedim . senin karını mıncıklasam ne dusunursun dedı. baktım ne diyosun abı ya dedım . su an fenderımle oynarken karımı mıncıklıyomusun gıbı oluyorum dedı . o gun gıtara baslamam gerektıgıne karar verdm . ilk gitarım acayıp bı adı vardı strat tarzı bi gitar . yazın calısıp kendı paramla almıstım yanınada 10 watt amfi =) o hazın ustune tanımam tek kelıme superdı =))
 
Yıl 2002 bir gaz ile ve tek parmak ile başlamıştım gitarım gri h-s-s cort g-210 idi çok severdim,klavyesinin üzerine çıkartma ile sevdiğimin adını yazmıştım :) Bir kere stüdyo da yere düşmüştü bayağı üzülmüştüm ama gel gelelim fender squier telecaster custom bulunca takaslamak zorunda kaldım.Keşke takaslamasaydım diyemiyorum çünki fender vardı ya elimde(o zamanlar squier bana kraldı) :)
 
Washburn mercury serisi bir gitardı, 98 falandı sene sanırım, izmirden almıştım. H-S-H floyd rose'lu. Gerçi ondan önce teyzemden aldığım bir klasik gitarım vardı, onu çalıyordum ama saymıyorum onu pek. PowerBeat idi o da.
Epey bir badireler atlatıp işkence gördü gitar, şu an sap bağlantısı çatlak, kız arkadaşımın evinde duvarda asılı duruyor.
 
1 Sene netten gaza gelme para biriktirme calısmaları sonucunda bi tane washburn house of blues aldım gayet iyiydi sorun yokdu 3 ay kadar onla caldıkdan sonra üstüne 300tl vererek rg470 aldım arkadasımda suan fazla param olsa kesinlikle geri alırım.
 
usa bir peavey tracer
maple klavyeli sadece sap manyetikli karizma bir 90 öncesi gitar. charvel tadında. değerini bilememişim o zamanlar. piyasada denk getirsek de edinsek tekrar. hoş vakti zamanında eski paraylan 4000 liraya alınmış ^^

edit:
lol daha önce başlığa yazmışım lakin.
 
4 telli pembe plastik gitar. 5 yaşımda falanım, hala hatırlıyorum o günü (gerçi fotoğrafı var, ordan hatırlıyorumdur muhtemelen) sene 87, Almanya'dan gelen bebek kuzenimin gitarıydı, benim de oyuncak arabam vardı, mavi, üstü açık. Ağlayıp sızlanıp almıştım gitarı, oyuncak arabayı da ona verdiler tabi. Bi nevi takasa o yıllarda başladım denebilir. Hala arabayı pek iyi süremem ama gitar... ah gitar... :p
 
Ha, sakın ola plastik bende de vardı, o sayılmaz gibi bi düşünceniz olmasın, kendimce akortlayıp tıngır mıngır çalıyodum ben onu. Sonra babam, gene Almanya'dan gitar almam için gönderilen parayı içkiyle kumarla yediği için, bendeki azim de anlatılmaz o zamanlarda tabi, ablamın bi arkadaşı ilk ağaç gitarımı hediye etti, Kemal Sunal'ın Hello Papa filminde kullandığından, maple tuşe klasik gitar :) Tellerle klavye arasına şaka yapmıyorum bileğime kadar sokabiliyodum elimi. Yılmadım, onla öğrendim baya, sonra hayalime kavuştum; Campbell siyah klavyeli, gerçek gitar boyutunda ve tipinde klasik gitar. Sonra da üniversitede bi senenin bursunun tamamıyla Ibanez RG570, sonraki sene Ibanez AW40CE-NT sonra da Epiphone Les Paul aldım (arada Squierler, Fenderler, Yamahalar oldu ama pek kalıcı olmadı hiç biri). Okul bitti gitti sonunda ve nihayet mutlu son; Epiphone Casino 64 yapımı...
 
Benim ilk gitarım Lopez marka bir klasik gitardı.. Gitara başladıktan 6 ay sonra zorla aldırabilmiştim babama:) Hala durur bi köşede fretlerini sökmeyi düşünüyorum bu aralar:)
 
benım hıkayem bıraz komık ehehe .

Bu sene yenı lıseye geçtim tabi klasik gitarla takılıyoruz çok öncesinden almışım sozu guzel bı liseye geçte alalım sana bı elektro.. ) Neyse ben kazandım guzel bir lise. Okuldada rock yapan bı muzık grubu var , duydum ki Ritim gitaristleri 12.sınıfmış ve mevzun olmuş şimdi deli gibi ritim gitar arıyorlarmış tabi bunu duyan ben dururmuyum. Ilk duydugumda hemen gittim öğrendim böyle böyle bide KASDAV varmış okulda konserler falan ... Buldum en sonunda bateristi dedim ritim arıyormuşsunuz evet dedi elektro gitarin varmı dedı bilmiyorum o an o kadar heycanlıydımki evet var dedim. Evet var mı ? Hayır yok Gittim eve nasıl gidiyorum ama tabi o sıralar araştırmadığım grup kalmıyor bi çoğunun temelleri lise de atılmış bende seviniyorum işte.. 19 mayısta gösteri var okulda konser verilicek. 10 gün öncesinden provalar başlıycak bana 8-9 mayıs gibi gitarla gel demeye başladılar . Ben hergün zorluyorum anne alın baba alın... Okula gitmeye utanıyorum gitar yok bana guvenmısler onlarda.. Sonra babamın bi arkadaşı Almanya'ya gitti anlattı durumu bızımkıler tamam MSN'de konuşuruz seçer begenir siteden getiririz. Benim aklıma yatmadı gıtarı elıme almadan satın almak ama mecbur bi kere.. Sonra neyse J&D Marka SG Tip bi gitari seçtim ben fiyat uygun yanında amfi veriyorlar falan. Sonra adam meğersem tatile gitmiş Almanya'ya ... Benım provalara katılmam bile gerekiyordu artık adamın tatilden gelmesini bekliyorum çıldırıcam ama öyle böyle değil neyse sonunu ozetlıyım barı kendımı fazla kaptırmışım.. Adam 19 mayıs sabahı turkiyede oldu Konsere çıkamadım. ( 24 nisan öğretmenler gününde affettirdim kendimi ) Ikı duyguyu birden yaşıyodum elektro gitarım olduğu için dünyanın en mutlu insanı bendim ama sahne heycanını yaşayamadığım için içimde bi burukluk vardı Hala elimden düşürmem ama ona herşeyden çok değer veriyorum )) aşığım desem yeridir belkii..
 
Ulan ne hikayeler varmış :D Daha okula gitmiyor iken bağlamaya başladım, nota falan öğrendim babam sağolsun (harften önce nota öğrenen adam) :D Okul başladığı gibi babama gitar da gitar diye tutturdum, ama yok almadılar, bağlamada ilerlet kendini, etnik köken, kültür, vırt zırt, ortaokul da abim org isteyip org aldı, beğenmedi gitar aldırdı, geri orga döndü ben bir tek abimin o arada aldığı beğenmediği gitarı bari kalsın diye tutturdum o da yemedi :D Ortaokul yıllarım da çekme kasetlere "yabancı metal falan varsa abi çek şunlara" şeklinde doldurttuğum, yaşadığım yerdeki tek rock müzik albümüne sahip Haluk Levent le coştuğum yıllardı. Lisede de kendi paramı biriktirip Rockson marka S-s-s bi strat, bi klasik gitar bi de washburn amfi aldım, ilk adımımı attım. Sonra ne gitarlar geldi geçti elimden, şimdi epiphone cuyum, hiçbir gibson dan da alamadım bu gitarımın tadını nedir sırrı çözmüş değilim.
 
Benim de ilk elektro gitarım wings marka strat kopyasıydı, distortion için gitarı elimdeki hi-fi müzik setine mikrofon girişinden giriyordum, power amfiye de watt ve ebat olarak ufak kolonlar bağlıyordum, sesi kökleyince tabii ki o kolonlar o kadar volümü ve gücü kaldırmıyordu ve doğal (!) distortion alıyordum :D
 
Geri
Üst