Irig Ve Yapılabilecekler

Ben line 6 sonic port kullanıyorum. PCye bağlanamıyor sadece ios için üretilmiş bir cihaz. PC'de hali hazırda bi ses arayüzü kulandığım için pc bağlantısı benim için önemli değildi. Özellikle bunu alma nedenim giriş çıkışlarının hayli zengin olmasıydı. Özellikle üzerindeki 1/4" line level çıkış sayesinde direk amfiye, monitöre, pa sisteme falan rahatlıkla giriyorum. 3.5mm giriş ve çıkışıda mevcut. Kısaca toplam 2 giriş ve 2 çıkış bulunmakta :) Ayrıca ios için olan "mobile pod" programından tamamen ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz. Amplitubedan falan daha başarılı ve içinde yığınla amfi ve cab modellemesi mevcut.
 
Andrig vardı, bir arkadaşım geliştirme ekibinde ve eminim ki kullanıp hataları eksikleri bildirirseniz ilgilenecektir. Bir yazılımcının müzisyen gözüyle bakması zor, arkadaşım aynı zamanda müzisyen ama başka işlerle de uğraştığı için sürekli vakit ayıramıyor olabilir. Geri dönüşlere mutlaka gerekeni yapacaktır. Yerli malı yurdun malı, herkes onu ku...
 
wolkN hocamın bahsettiği cihazı dün satın aldım bakalım geldiğinde programcı arkadaşların yakasından düşmem =)
 
Apogee Jam 96k + Jam Up Pro + iPhone 5s

Ben amplisiz gittiğim yerlere bu setup'la gidiyorum. Sıfır dip gürültü ile ve iPhone kulaklığı kullanarak harika tonlar alıyorum. Oldukça gerçekçi ve çok başarılı ayarlar var. Jam Up Pro bu konudaki en iyi yazılımlardan biri, hatta Bias da yüklerseniz tadından yenmiyor.

Apogee Jam 96k + Macbook Pro

Bunu da evde kendi çapımda çalarken Mainstage üzerinden kullanıyorum. Orada da tonlar çok güzel, çok beğeniyorum. Garageband de var da, neyse, çok iyi değil ampli tonları.

Ucuz ürünlerde genellikle dip gürültüsü ve çabuk bozulma gibi sorunlar oluyor. Ben 9$'a eBay'den aldığım bu tarz bir ürün sebebiyle iPad'de kayıttan soğumuştum. Sonrasında Apogee aldığımda farkı anladım.

Apogee 96k adı üstünde, 96khz örnekleme yapabiliyor, bu rakam sanıyorum iRig'in ilk modellerinde 48kHz'de kalıyor. iRig Pro ve HD modellerinde yine 96kHz sanırım. Bu da tonal olarak avantaj, örnek vermek gerekirse de fotoğraf makinelerindeki megapiksel sayısı gibidir.

Youtube karşılaştırmalarında, forumlarda büyük çoğunluk Apogee ürünlerinin çok daha kaliteli olduğunu söylemiş iRig'lere oranla. Ama tabi fiyat farkı da var.
 
Geri
Üst