'78 Gibson Les Paul Custom Hakkinda..

Arkadaslar yakin bir zamanda buldugum 1978 uretimi solak bir les paul custom aliyorum.

Almadan once birkac sorum var ve gitarin fotograflarini koyuyorum buraya..

Kafama takilan tek nokta gitarin stop bar'i gordugum butun ayni custom lespaullerden daha farkli. Birkac 2. el '78 customlara baktim. O baktiklarimda bilindik ayni olan yani su;

B0002D0ML2.01-AIMZUKBRH6H15._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg


Fakat alacagim gitarda asagida gorulen stop bar farkli.

0b35_12.JPG

0bf5_12.JPG

0c99_12.JPG

0d36_12.JPG

0dce_12.JPG

0e4d_12.JPG


Birde fotograflarda goruldugu gibi stop bar ve kopru biraz yipranmis durumda. Bunlari yenileri ile degistirmek istiyorum. Gitar solak ama bildigimiz standart sag gitar icin satilan gibson stop bar ve kopru herhangi bir sorun cikarir mi solak gitara takinca? Ya da bana onerebileceginiz orjinal sol gibson hardware i satan bir site var mi?

Son olarak karsilastirma yapmak acisindan ayni yil(1978) uretimi bir lespaul koyuyuorum sag model. Goruldugu uzere stop bar farkli.


d7e4_3.JPG

1172_3.JPG

a290_3.JPG

Sonuc olarak headstock arkasindan tutunda stop bar a kadar bir karsilastirma yapip yorum yaparmisiniz?

Yani kisaca ozetlersek
"Almalimiyim?"
Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.
 
dediğin gitar, gibson için pek makbul görülmeyen norlin dönemine ait. o dönemde belli bir standardı olmadığı için akçaağaç üstlü mü yoksa tamamen maun mu olup olmadığını bile söyleyemem. gövde büyük ihtimalle çok parçalıdır ama sandviç bile olabilir. sap da büyük ihtimalle maun değil, akçaağaç.

eğer maliyet olarak çok da avantajlı değilse 2001 sonrası üretilenlere bak derim.

gibsoncustom'ın sitesndeki dealerlara sorabilirsin, ellerine düşerse haber verirler. aynı zamanda gbase gibi yine bu adamların ilan verdikleri sitelere girebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Fiyat olarak uygun aliyorum, acaba sence en son ne kadar vermeliyim bu gitar icin?

Sifirlari Amerika da burda 4500 dolar, 2. elleri ise ortalama 2500 dolardan gitmekte..
 
sıfırı vergi dahil 2900 dolar civarında, yanlışlık olmasın, bu reissue 57 değil :) sıfır almak istersen themusiczoo'dan (NYC) joe ile konuş sana getirtsin.

dediğim gibi sıfır gibi olsa da dönem itibariyle pek makbul birşey değil. 2000 doların biraz üzerine çıktığın zaman (solak primi dahil) 2001 sonrası modellerden bulabilirsin, ona göre düşün. zaten değiştireceksen köprüyü dert etme zaten. ancak çok çalındığı her halinden belli. en basitinden adam gibi bir yerde fret değiştirtmek istesen sana oranın fiyatlarıyla +200 dolara patlayacak. altın aksamları da orijinallerle değiştirmek istesen 200 dolardan fazla masrafın olacak.

bundan daha iyi durumda ve de norlin olmayan bir custom, tünelde 1450 dolardan aylarca süründü yanlış hatırlamıyorsam. ileride burada satmayı düşüneceksen vereceğin fiyatı çok iyi düşün derim.
 
OnurBattal demiş ki:
Sifirlari Amerika da burda 4500 dolar, 2. elleri ise ortalama 2500 dolardan gitmekte..

Ama Secks'in dedigi gibi bu gitarin atiyorum bir 82 modeli daha degerli, senin alacagin verdigini hak edecek mi?

Buarada yukaridaki resimlerdeki les paullerde maple top cikintisi yok gibi neredeyse? Humbucker ring'lerinden oyle gozukuyor.. Diger yandan bu konularda bilgili degilimdir ama gozuktugu kadariyla kopru degismis, benim bildigim orjinal LP koprusu degil onlar, uzerinde fine tunerlar var. Yerinde olsam kopruye degil gitarin ozelliklerine takilirdim secks'in dedigi gibiyse. Icine sinmediysede baska ara derim amerikadasin cok firsatin olur elini sallasan ellisi..
 
onun için yapmasa o ses çıkarmıydı meretten :p bağla mesaya kütür kütür bağla fendere cıgır cıgır ilginç makina valahi ama kasası ve özellikle o tümseği çok kıl
 
Geri
Üst