Öncelikle çok geçmiş olsun. Gerçekten ciddi anlamda yıpratıcı, üzücü bir durum yaşamışsın.
Bir Gibsonın headstock'ın kendi kendine kırılmış olmasına ben açıkçası hiç bir ihtimal vermiyorum. Tamam sorunlu bir bölgeden bahsediyoruz fakat kati suretle; ya sizin haberiniz olmadan bir şekilde düştü o gitar yada aşırı tel geriliminden kaynaklı oluşa gelen (ki zaten önce çizgi şeklinde çatlağın var olduğunu yazmışsınız) bir durum olmuş olabilir.
Ayrıca garanti için de, İlla ki sapın arkasında darbe oluşmuş olması gerekmez, sonuçta düşme ihtimallerini değerlendirirsek karşımıza milyon tane ihtimal çıkar. mesela gitar çok yumuşak bir yüzeye, (koltuk,çekyat,yatak gibi) arkası üzerine düşmüş olma ihtimali en başta akla gelen bir durum. Sonuçta; hassas bir bölge olması + tel gerilimi + gitarın düşerkenki vurma şiddettinide kattığımızda kırılmaya veya ilk basta soylediğiniz o çizginin oluşumuna olanak veren bileşkeler zaten oluşuyor. Hatta ufak bir el kuvveti ile klavyeye ters kuvvet uygulayarak vuruk izi oluşmadan klavyeyi çatlatabilirsinizde.. Tabi bunları sizin bilerek / isteyerek yapmış olmanıza zerre ihtimal vermiyorum ama gibson yada ithalatçı firmanın gözünden bakıldığında da olayın nasıl geliştiğinin ispatı yoksa elinizde, ( Hani ispatlanabilitesi çok zor olan bir durum basınıza gelen bu olay zaten ) adamlar her zaman haklı konumundalar.
Tekrar geçmiş olsun.