Sevgili Yaşam,
İzninle benim de sana bazı eleştirilerim olacak...Postunu parçalara bölme ihtiyacı hissettim, çünkü konu epey dağılmış...
Arkadaşlar selamlar
konu da benim adım geçtiği için yazıyorum bu iletiyi.
Adım Yaşam. Doremusic de çalışıyorum. Çinili han mağazasının müdürüyüm. Normal şartlarda bir foruma üye olup orada ki konu başlıklarına cevap verme alışkanlığım malesef ki yok. Konunun hassiyeti ve sağlıksız bilgi birikintisinin önüne geçelim istedim. Çalıştığım firmayı övmeyerek başlıyorum;
Sevgili arkadaşlar biz müzik aletleri sektörü çalışanları olarak olaylara bakış açımız ve düşüncemiz sizin düşündüğünüz gibi olmayabiliyor. Fakat kendimce iyi niyetli düşünmeyi misyon edinmiş birisi olarak bir çok arkadaşımıza ilettiğimiz durumların başında çalışan ve müşteri iletişimi geliyor. Yaşından ötürü hatırlayanlar bilir daha önceleri herhangi bir müzik aletleri mağazasına girip ürünleri incelemek veya herhangi bir ürün denemek neredeyse imkansızdı. Çalışanların kötü davranışları, kötü muamele ile karşılaştığımı ben hatırlıyorum.
Öncelikle foruma hoş geldin, konuya cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ediyorum...Bahsettiğin sorunlar Türkiye'de özellikle 90lı yıllarda çokça bulunuyordu, çünkü bilgi sahibi kişiler çok azdı ve bilgiye ulaşmak da çok zordu...Bu yaklaşım senin de belirttiğin gibi, 2000li yıllardan sonra, giderek iyileşmeye başladı ve mevcut duruma geldi...Ancak, neden böyle bir şeyi belirtme gereği duyduğunu anlayamadım
😵, acaba "Biz iyi davranıyoruz" vb. mi demek istiyorsun? Eğer öyleyse (ki benimki çıkarım, yanılıyor olabilirim, kusuruma bakma lütfen) bu sadece size özel değil, artık bütün firmalar bu şekilde davranmak zorunda, aksi takdirde, alışveriş yapacak kilişler diğer firmaları tercih edeceklerdir, diye değerlendiriyorum...
Biraz nefretimi kusacağım izninizle; şimdilerde durum böyle değil biliyorsunuz. En azından insanlara(müşteri ayırt etmeksizin) iyi davranmaya çalışıyoruz. Sektörde ki diğer firmada ki arkadaşlarımızında böyle davranmaya çalıştığına eminim. Sizlere kendimce tavsiyem öncelikli olarak üslup problemidir. Bu tarz forumlarda bilgi paylaşmayı, akademik yazılar paylaşmayı ülkemizde ki çok çok değerli müzisyenler ve sektör çalışanları olarak konuşuyoruz ancak bizi bundan mahrum eden durum hem zamanımızın kısıtlı olması hem de yardım isteği olarak açılan başlığın altında ki yazıların bazılarında karapropaganda yürütülmesi.... Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için açma gereği hissediyorum konuyu; bu başlık altında ki tüm yazılan yorumları okudum. Biraz üzüldüm, biraz sinirlendim, biraz umutlandım ve son olarak büyük ölçüde hayal kırıklığına uğradım. Hayal kırıklığının nedeni onca yorumun içinden bir kaç yorum haricinde konunun sağlıklı bir çözüme kavuşmasını öneren veya tavsiye eden kişilerin olmaması...(burada saldırganlık yapmadan gerçek manada gördüğüm eksikliği iletmeye çalışıyorum affınıza sığınarak)
Bir firma temsilcisi olarak "nefret kusmak" hakkın olmadığını değerlendiriyorum, rahatsız olduğun hususları, senin de belirttiğin gibi, düzgün bir üslup bile belirtmek ayrı "nefret kusmak" ayrı...Bu durum, kullanıcılar için de geçerli, ancak müşteri ile firma temsilcileri karşı karşıya geldiğinde, bu durum kullanıcı açısında daha anlaşılıyor oluyor, çünkü mağdur bir müşteri var, yine de, elbette, bunun da bir limiti olmalı, bu konuda sana hak veriyor ve bu limitin aşılmasının seni bu şekilde tepki vermeye ittiğini değerlendiriyorum...Sosyal medyada, etrafımızdaki kişileri çoğu zaman seçebilmemiz mümkün olamıyor maalesef, gerçek hayatta, bir kişinin davranışından rahatsız oluyorsak, bir araya gelmemeye çalışırken, sosyal medyada bu pek mümkün olamıyor maalesef...Bu kapsamda, bahsettiğin kara propaganda maalesef her platformda oluyor ve önüne geçebilmek maalesef pek mümkün gözükmüyor...
Bu aşamaya kadar, temsil ettiğin kurumun, "Müşterilere ve diğer kurumlara, eşit ve adil davrandığını ve eleştirilerde üsluba dikkat edilmesi gerektiğini" ilettiğini anlıyorum...
yok b-stock yok fatura,yok esp nin sap olayı,yok bilmem ne... Hanımlar, baylar; bunları boşverin! Oturun gitar çalışın,gitar çalın.... Gitarlardaki bu tarz sıkıntılara cevap vermek ve kendini dünya klasmanında kanıtlamış olan luthierler in işine daha fazla bulaşmayın! Hak verirsiniz ki 100 yılı aşkın süredir gitar üreten Gibson... ! Eğer yerli luthierlerden destek, yardım, fikir almak istersenizde doğru üslüpla yaklaştığınız sürece ülkemizde ki ustalar size ellerinden gelenin en iyisini yapmak veya çözüm sunmak için uğraşırlar. Çünkü adamların işi bu! Ortada sapı çatlak olan bir gitar var. Bu gitar ile ilgili müracat edilmesi ve karar vermesi gereken muhattap doremusic ve gibson dır. Gitar doremusic den alındığı için firma ismi veriyorum. Eğer ki zuhal müzik den alınmış olsa idi tabi suretle zuhal müziğe danışılması gerekirdi
Bu konuyla ile ilgili, firma temsilcisi olarak
"yok b-stock yok fatura,yok esp nin sap olayı,yok bilmem ne... Hanımlar, baylar; bunları boşverin! Oturun gitar çalışın,gitar çalın" demeye hakkın olmadığını değerlendiriyorum...Demek istediğini anlıyorum ve sana hak da veriyorum, ancak buradaki konu mağduriyet, bunu bir kullanıcı söylese tamam ama ortada bir ürün ile ilgili mağdur olan bir müşteri var, ne demek istiyorsun? Adam mağdur olsun, sonra da üzerine bir bardak soğuk su içsin ve gitar mı çalsın?...Emirler, ders vermeler devam ediyor, "Gitarlardaki bu tarz sıkıntılara cevap vermek ve kendini dünya klasmanında kanıtlamış olan luthierler in işine daha fazla bulaşmayın!" neden? Tartışamaz mıyız, kimi bilgili, kimi yeterince bilgili olmayan kişiler bir araya geldiğinde bazı konulardan konuşuyorlar, daha önce belirttiğim gibi, forum dediğimiz şey böyle bir şey, hangi konunun açılıp, açılmayacağını, nelerin tartışılıp tartışılmayacağını takdir edersin ki, sana sormuyoruz, senin yaklaşımınla "sen işene bak"
😡...
Paragrafın son bölümüne katılıyorum, bir ürün ile ilgili sorun yaşıyorsanız, öncelikle firma ile temas etmekte fayda var
👍 ancak bunun yerine önce foruma danışılması firmayı hiç mi hiç ilgilendirmez, firma sorumluluğu neyse onu yapmalı...
Bu tarz durumlarda sağlıklı düşünmek öncelikli. Konu başlığı cumartesi günü açılmış fakat ben konuyu pazartesi sabah 10:33 de öğreniyorum. Hatta mağdur arkadaşımız bana ulaşmadan ben ona en hızlı ve kolay seçenekler sunarak ulaştım... Bu konu başlığı altında firmaları linç etmeye çalışmak, ona buna bok atmak mübahmış gibi görünse de öyle değil! en küçük firmasından tutun en büyük firmasına kadar bu sektörü ayakta tutmaya çalışan insanların emeklerini, yatırımlarını, çabalarını bir forum başlığı altında yerle bir etmeye çalıştıkça, izlediğimiz videolarda ki çalım hatalarını boklamaya çalıştıkça ne zihniyet değişir nede ülkemizde bilinç seviyesi yükselir. Bu forumlarda ki ego yu ben Sarp Maden de görmedim abiler.! bu ego yu ve içi boş bilmişliği Cenk Erdoğan da görmedim...! Erkan hoca da görmedim!
Yapmayın! Doğru iletişim ağı kurmadan yorum yapmayalım olur mu... bu başlığa ayıracağınız vakti gitar çalışmaya ayırsak hayvan gibi gitar çalıyor oluruz inanın...
Sevgili arkadaşlar vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler... Yukarıda yer yer haddimi aşmış isem affola... Amacım daha doğru zeminde daha doğru bilgiler ışığında hobimizi, işimizi yani müziğimizi yapabilmektir.
saygılar.
Gerilmiş olduğun ortada ancak
"Bu konu başlığı altında firmaları linç etmeye çalışmak, ona buna bok atmak mübahmış gibi görünse de öyle değil!" bu üslup, yine firma temsilsine uygun bir üslup olmamalı bence...
"en küçük firmasından tutun en büyük firmasına kadar bu sektörü ayakta tutmaya çalışan insanların emeklerini, yatırımlarını, çabalarını bir forum başlığı altında yerle bir etmeye çalıştıkça, izlediğimiz videolarda ki çalım hatalarını boklamaya çalıştıkça ne zihniyet değişir nede ülkemizde bilinç seviyesi yükselir.", yine, benzer emir kipler, öğreten adam tripleri, bu konuyla ne ilgisi var bunların, Dünya'nın sırını vermeye ne gerek var?...Benzer tribin katlanarak artması
"Bu forumlarda ki ego yu ben Sarp Maden de görmedim abiler.! bu ego yu ve içi boş bilmişliği Cenk Erdoğan da görmedim...! Erkan hoca da görmedim!", bunları yazarken hiç aynaya baktın mı, bunları yazan egoyu da tartabilir misin?
😉, ki sanırım, cevap ortada...
"Yapmayın! Doğru iletişim ağı kurmadan yorum yapmayalım olur mu... bu başlığa ayıracağınız vakti gitar çalışmaya ayırsak hayvan gibi gitar çalıyor oluruz inanın..." gitar çalma becerimiz ile konunun en ufak bir ilişkisi yok, firma temsilci olarak beklenen "bu ürün ile ilgili incelemelere başlıyoruz" vb. bir cevap, ancak, devamlı öğreten adam var...Tekrar ediyorum, ben söylenene sonuna kadar katılıyorum, GAS yerine, devamlı çalışsak çok daha iyi gitar çalardık/çalarız, ancak bunun senin pozisyonun ve konuyla ilgisi yok...
"Sevgili arkadaşlar vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler... Yukarıda yer yer haddimi aşmış isem affola... Amacım daha doğru zeminde daha doğru bilgiler ışığında hobimizi, işimizi yani müziğimizi yapabilmektir."...Kendi adıma, ben de sana teşekkür ediyorum...Had aşımı konusunun değerlendirmesini sana bırakıyorum...Amacın çok güzel ancak firma yetkilisi olarak böyle bir amaç gütmek yerine, "müzisyenlere, müzisyen adaylarına en düzgün hizmeti sunmak" olmalı diye değerlendiriyorum...
Sevgili Yaşam,
Mesajını elimden geldiğince tarafsız değerlendirmeye çalıştım, inan seni üzmek, canını sıkmak vb. bir amacım yok, aksine, firma yetkilisi olarak seni aramızda görmekten gerçekten mutluluk duydum...Umarım belirttiğin üslup konusuna karşılıklı olarak önem vererek tartışmaya devam edebiliriz...Ama daha da önemlisi, senin de mesajında belirttiğin gibi "bu konuyla ilgili durum nedir, ne olacak?" konusuna hiç değinmemişsin, asıl merak edilen husus bu...
Sevgiler ve saygılar...