Türkiye'de yapılmış en iyi korku filmi ?

Sizcede Türkiye'de güzel bi korku filmi yapılmalı mı ?


  • Toplam oy veren
    1,095
ivi demiş ki:
biz çocukken şeytan diye aslından aynen uyarlanmış bi türk filmi vardı (tabi şeytan çıkarmayı papaz değil de bizim cincilerden bi hoca yapıyodu :) yasin mi ne okuyodu başında)
çocuk olduğuma mı yoksa gerçekten korkulu olduğuna mı bilmem ama baya bi tırsmıştım
hatırlayanınız var mı?
Harbiden aynen bende heralde cocuk oldugumuzdan tirsmistim bende!!
Ama simdi dusununce baya komik bi filmmis aslinda cinci hoca fln direk yabanci versiyonun cakmasi gibi bisey !! :)
 
nie arkadaşlar önyargılara da bakınız..bence nosferatu amcaya özenilip türklerin yaptığı film gayet hostu..temel ögeler değiştirilmesi gayet hostu,zemzem suyu,imamla vampir kowma vs vs..bi komedi filmi için gereken tüm unsurlar war ama korku filminden bahsediyoduk dimi +1 angel of satan o zaman..hatta üstüne bi 10 yıl da ben ekleyeyim;)
 
Dabbe.Konusu çok güzeldi.Fakat anlatımda da güzel olabilirdi ama filmi bok etmiş resmen karacadağ abimiz.Aslında çok donanımlı ve birikimli korku olayında.Bilirsiniz zaten mutlaka geçmişini.Japonyada neler yaptığını bla...bla...bla..

Gelmicek uzun bir süre ama durun bi saniye GEN-Togan Gökbakar (Şahan'ın biladeri çekiyor) filmi geliyor ondanda ümidim var biraz.Fragman çok güzeldi.Umarım oda fiyasko olmaz.
 
türklerin korku filmi çekmesi her açıdan oldukça zor hatta imkansız. çekilen korku filmlerinin komediden eksik kalır yanı yok. geçenlerde cafede iki kişinin yaptığı konuşmaya kulak misafiri oldum. dabbe'nin dönüm noktası olduğundan, artık türklerin bu işi çözdüğünden bahsediyorlardı. ve bana göre gerçekten talihsiz tespitlerdi çünkü dediğim gibi ben o günleri görür müyüm bilmiyorum ama daha çoooook yolumuz olduğu apaçık ortada....
 
yok boyle bi$ii???
lakin $oyle bi$iiler var belki alakalıdır:

i.beceremiyeceğin işe girişmek
ii.kendini rezil etmek
iii.korku filmi yapalım derken komedi filmi yapmak
 
Ben de katılıyorum Beyzanın Kadınları'na. Türk sineması için güzel bir adım. Filmde bir kaç kurgu hatası olsa da çekimleri avrupa standartlarında bir filmdi. Gerilim ve korkunun yanında güldüren sahneleri de vardı ama Tamer Karadağlı çocuklar duymasın adlı dizide oynadığı taş fırın Türk erkeği karakterinin dışına çıksa daha iyi olurdu. Oyuncular daha iyi seçilebilirdi. (Beyza hariç. Onu daha iyi oynayabilecek birisi yoktur bence) Siktom dizilerinden oynayan oyuncuların bu filmde pek alakası yoktu bana kalırsa rolün hakkını daha iyi verecek oyuncular seçilebilirmiş. Yine de güzel bir yapım. Mustafa Altıoklar iyi işler çıkarıyor.

Dabbe'yi de çok merak ediyorum. Uyarıları dikkate aldım ve o filme gitmedim :) Gerçekten o kadar kötümüydü?
 
Bende var Şeytan...Harbi bir ripp-off!!!

Ama o dönemin olanakları,The Exorcist ile aynı olsaydı o film korkutucu olabilirdi.Makyaj kötü mesela kızın...ya da yatak sallandığında alttan birinin salladığı belli oluyor.
 
Geri
Üst