@fairieswearboots anlatmaya çalışmış. Kafa 'Gitarı ne kadar iyi çalıyorsan, o kadar çok gitarın olabilmeli' ( Bu kişisel bir görüş, olgu değil ) olduğu sürece bunun size yanlış gelmesi doğrudur. Ama herkesin amacı 'İyi gitar çalayım' olmayabilir. Birisi de çıkar der ki 'Gitarı ne kadar çok seviyorsan, o kadar çok gitarın olmalı' ( Aynen diğeri gibi bu da kişisel bir görüş, olgu değil ) o zaman da 1 tane ya da 2-3 tane gitarı olan gitarı sevmiyor mu olacak yani ? Buna ne siz ne de biz karar veririz.
İsteyen 20 gitarını gösterir kimine birşey ifade etmez, isteyen gitarın en zor tekniklerini usta seviyede çalar kimine birşey ifade etmez. Sizin verdiğiniz örnekten gideyim, spor salonuna giden şahıs yıllarca çalışıp geliştirdiği pazularını gösterir, ama bu kimine hiçbirşey ifade etmeyebilir, hatta sizin kendinizce tanımladığınız '7-8 gitar gösterip hava atan insan' bu sefer pazuları için emek harcamış insan ile 'Pazuları var diye gösterip hava atan insan' şeklinde aynı kefeye konabilir. Ya da pazuları olmayıp ilk kez spor salonuna giden insan da samimi karşılanabilir. Bunlar hep bakış açısı. Siz kendi bakış açınız üzerinden yürüyerek bu konuyu açmışsınız ama herkes sizin gibi düşünmüyor olması normal.
Ben kişisel olarak müzik dinlemeyi, müzik icra etmekten daha çok seven biriyim mesela. Müzik icra etmeyi de teknik kasayım, çalışıyım egzersizlere yoğunlaşayım bir an önce diye düşünmedim hiç. 7-8 Gitarım yok ancak imkanım olsa dinlemeyi sevdiğim müzikleri gerek görsel, gerek tonal açıdan daha keyifli şekilde icra etmeye çalışmak için edinmek isterdim.
Bu forumda gitar koleksiyonu yapan arkadaşlarımız da var, gitar çalmayı işinden vakit buldukça kaçamak olarak yapmaya çalışıp bundan zevk alan ancak buna çok emek verememiş arkadaşlarımız da var, 500 TL bütçem var gitara yeni başlayacağım hangi gitarı/amfiyi önerirsiniz diye gelip soran üyelerle de karşılaştık, 2500 TL bütçem var gitara yeni başlayacağım hangi gitarı/amfiyi önerirsiniz diyen üyelere de yardım ettik.
Velhasıl; gitar çalabilme, iyi gitar çalma, iyi teknik-teori bilip iyi müzik icra etme gibi şeyleri altın bazında düşünmemek lazım. Altın hayatta herkes için değerlidir, iyi bir araba almak istersin altının ( paran ) yoksa vermezler, ev almak istersin altının ( paran ) yoksa vermezler. Ne kadar altın o kadar varlık. Ancak 'iyi gitar çalmak' hayatta herkes için değerli olmayabilir, kimisi için evini süsleyecek birçok gitarı olması, çalmaya vakti olduğu zaman istediği kasada istediği konfigürasyonda bir gitarı çalmak daha değerli olabilir. 'İyi gitar çalıyosan tamam' düşüncesini arkaya alıp düşünmek hem sizi yanlış yönlendirebilir, hem de farklı düşüncedeki insanları üzmenize neden olabilir. ( Ki günümüzde de örneklerine rastlarız: ''Önce sen gitar çalmayı öğren öyle gel'' gibi. Acaba ölümüne gitar çalmak mı yoksa çaldığı şeyleri arkadaşlarıyla paylaşmak mı yoksa başka şeyler mi değerli o arkadaş için hiç düşünülmüyor. )