Bazen klasik gitarımın kalın mi teli kopardı tel alıcak zaman olmazdı ya da alana kadar öyle çalardım, yani 5 telli. Sonra 6. teli taktığımda kendimi çok iyi hissederdim. Çok daha fazla şey yapabiliyormuşum gibi gelirdi 🙂 7 telliye geçiş de bunun gibi bir şey olcaktır tam olarak aynısı olmasa da. Kaldı ki henüz 1 yıllık çalıyor olman da bir avantaj. Hani bir geyik vardır ya, önce klasik gitarla başlayın sonra elektro gitara geçin diye, hani biraz işi bilenler de, özellikle klasik gitar hocaları, ne çalmak istiyorsanız onunla başlayın derler 🙂
Bence de eğer cidden çalmak istiyorsan, varını yokunu satıp bi 7 telli almalısın kendine. Sonuç olarak gitar tekniğin "1 kere" oturucak. Yarın birgün keşke zmanında şunu yapsaydım dememelisin. Şahsen ben kendime bir elektro gitar almakta geciktim, çok pişmanım şimdi çok şeye mal oldu.
Ton olayına gelince bence hiç korkmana gerek yok, pod ile 0.11 telli re akordlu gitar çaldım, kullanacağın 0.9 si teli gibi bir etkisi var onun da ve iyi tonlanabiliyor, bir de işin içine pod girince pod 2.0 artı ne? demek zorunda hissediyorum kendimi 🙂 Çook önemli bir unsur çünkü o da, çaldığın sisteme göre değişir.
Konser verdiin zaman büyük ihtimalle yeterli çapta hoparlörleri olan kolonlarla çalıcaksın. Evde ise elindekiyle yetinebilirsin. Kaldı ki hep derim, eğer evde ideal ton yakalıyorsa bir "amatör müzisyen" bence bu cidden iyi değil tehlikeli bir durum çünkü konserde bazı aksaklıklardan dolayı tonuna yeteri kadar zaman ayıramıyorsun ve konserde evde çaldığından kötü bir tonla çalmak çok kötü bir şey. Hatta iğrenç bir şey 🙂
Bence direk gidip bir 7 telli denemelisinin eğer almak istediğin şeyin o olduğuna karar verirsen de hiç zaman harcamadan elinden geleni yapmalısın. Sonuç olarak kimse sana elindeki ekipmanın elindeki 6 telli gitar için de yeterli olduğunu kanıtlayamaz.Neye göre yeterli, kime göre yeterli yani? Bir de sen al gitarını ilk "si" telini ben yollıyim 😀 😀