Aslına bakarsanız 7-ile6 telli arasında hiçbir fark yok!
7 telli almak isteyen arkadaşlar ya da düşünenlere iki üç hurafe ve istek kaçırıcı ortalarda dolaşan cümlelerden söyliim
-6 telli bittide 7 telli mi kaldı?
(cevap=bunu diyenler ağzı açık 12 telli bascıları alkışlıyor ama? Ve "evet abi 6 telli bitti 7 telli kaldı")
-bir arkadaşım 7 telli aldı alışamadı sattı
(cevap= bazı gitaristlerde bu sorun evet var ama buda cidden iki akor öğrenip 7 telliye geçenlerde oluyor, işi benimsemiş kişilerde pek bir alışmama durumu *heleki istek varsa* pek olmuyor
-7telli telleri bulumuyor almayın
(cevap=çok komik bir cümle, ama afrikada fln yaşıyorsan böyle vahşi doğayla iç içe doğru bir laf*7 telli bulan adam her türlü telinide bulur*)
-7 telli aldığınızda, 7 tellinin kalın si teli ile bastığınız akorlar amfinizi patlatır-cozlatır-zorlar-verim alamassınız
(cevap=**bu cevaba küfür ile başlamak isterdim ama tabi efendi adamlarız ** bu mesele tam bir hurafedir böyle birşey söz konusu değildir. o duyulan ses işte si telinin ağır abi imajıdır zaten )
Daha birçok vızıltı var ortada bu 7telliye nazaran. Bayadır kullanıyorum. Bu işin sorunsalı çok fazla ilk başta "hani 7 telliyi alsam acaba?" diye düşünüyor insa. bir kaç model söyliim/önereyim ben size
not: Bir sürü 7 telli var bunlar "bence" en idealleri ve sorunsuzları
bkz:
ESP-LTD VİPER 407
http://www.fretmusic.co.uk/uploads/images_products/3320.jpg
Herşeyiyle mükemmel bir gitar ağacından dolayı emg manyetiklerden ses alma seviyesi maksimum ama eksiği kilit sistemi ve tremolosu yok!
İbanez RG1527
http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/product/31d07f420ad64c31b7d9fea6752a8abd.jpg
7 Telli mevzularında en şık gitar, para durumundan alınabilirliğe kadar türkiyedeki en güzel 7 tellidir kendisi ""ibanez K-7"" den kat kat üstündür çünkü K-7 den sadece tek bir ton alırsınız çok şahlandırılsada parası da çok olsada bunlar kalite göstergesi değil aksine çok vasat bi gitar K-7 "bence"
Schecter C-7 Blacjack & C-7 HellRaiser
Şu siteden diğer Schecterları görebilirsiniz
http://www.schecterguitars.com/index.asp
Schecter 7telliyi metale sokmuş Nevermore gibi gruplara 7tellilerini veren markadır. İlk başta bu iki 7 telli ile başladılar şimdi sanırım 12 ye yakın birbirinden çok minik özelliklerle ayrılmış 7telli yapıyor. Çok güzeldir gitarları ama eksiği Türkiye'de bulmak biraz zor!
--Yedi telli çalmak bi ayrıcalık yada profluk göstergesi değildir. Müzide yöneldiğin tarza doğru setup ihtiyacı değşiiyor ve htiyaçlar doğuyor. Nasıl bir adam blues çalacaksa gidip ona göre bir gitar alıyorsa tarzını oturtmuş guitar playerlarında 7 telli istemesi çok doğaldır!
Çıkıpda bu girişime "6 telli neyinie yetmiyor" demek saçma olur heleki "6.teli si ye droplayın alın size 7 telli" demek tam bir amelelik!
Dersenizki "ulen bu kadar konuştun peki ne alalım biz?" ibanez serisinden RG1527 sizi çok iyi tatmin edecek bir gitar +hem keyzde veriyorlar iyi oluyor
ama dersenizki benim floyd rosela işim olmaz ltd viper407 çok tatlı bi alet benden söylemesi.
1haftadada hangi 7telliyi alırsanız alın istekliyseniz ve tarzınızın şarkılarını çalacak kadarda gitar biliyorsanız alışırsınız. Hadi kolay gelsin.