Lafdan ibaretsiniz dostum 😏
Ya bana ağzımı bozdurucaksın kardeş sabah sabah, ne olur telini de al git yahu 😀 5 tane adamın X olduğunu iddaa ettiği şeyi sen Y diye diretiyorsun!
Bak şimdi..Gidip dükkandan standart bir 7 telli gitarı aldın dimi? Eve geldin, açtın paketi, taktın kablonu amfine..Üzerinde gelen factory tuning denilen fabrika çıkışı akort düzeni, kalından inceye olarak B E A D G B E şeklinde olacaktır. Yani teoride ve pratikte, 7 telli gitarlar, 6 telli gitarlara +1 kalın tel eklemek suretiyle üretilmiş olduklarından, 6. tel notası olan E'nin 5 ses kalını olan B ye tekabül eder 7. tel.
Bu bağlamda, yukarıdaki dizilimdeki 6. tel notası olan E'yi, iki ses kalınlaştırırsan ne olur ? B D A D G B E Bak dikkat çeksin diye koyu yazdım..7. telli kullanmadan 7 telli gitarla Nirvana bile çalarsın, onlar da D Drop diye aklımda kalmış çünkü..
Öyle ki, şu an A D G C F A D olan Open A düzeniyle kullanıyorum gitarımı. Ayrıca http://www.facebook.com/darkedentr deki grubum ile yaptığımız şarkılar Open D olduğu için ilk 6 teli kullanıyorum, 7. tele bulaşmıyorum. Ha bir de 6. teli C ye çekerek Drop C elde edip arada bir Gojira falan çalıyorum 😉
Ve evet, elim ayağım hiçbir şeyim ben istemedikçe değmiyor 7. tele! Tamamen hakimiyet ve alışma meselesi. Dark Eden'ın kayıtlarının tamamını benim gitarla yaptık, ne benim ne de diğer gitarist arkadaşın eli yanlışlıkla bile gitmedi 7. tele 😉
Şimdi lütfen şu yazdıklarımı iyice bir oku, varsa 7. telli gitarın dene, hala ikna olmuyorsan da gitarı mitarı bırak..