Merak ediyorum siz universite ogrencisi gencleri bu kadar aceleci ve cabuk/hazir cevap bekleyen bir ruh halinde tutan nedir? Ki boyle bir konuda vakit harcama firsatin var, bunu degerlendirsene iste. Dunyanin butun zamanina ve sifir sorumluluga sahipsin, 1-2 ayda bir girdigin kiytirik sinavlari saymazsak,
buna ragmen sirf istedigin yaniti almak icin foruma uye olmak neden ?
Isin etik kismina ahkam kesmek haddime degil ona karismam, ama internette hic bir kaynak bulamiyorum demek dupeduz yalan soylemek olur. Sirf bunu ifsa etmek adina buyur sana tonla kaynak;
1- Rock Muzik Tarihi diye yazinca youtube'de ilk cikan video zaten NTV de bir belgesel/soylesi, Guven Erkin Erkal falan var. Deniz Harp Okulu orkestrasi ile basliyor.
2- Madem konumuz rock muzigi temel izleklerinden biri de sahislar olacak. Ornegin Cem Karaca belgeseli diye yazsan tonla belgesel cikiyor, buyur bir tanesi yine youtube ustunde;
3- Rock muzigin genelde nereye oturdugunu anlamak icin Fatih Akin'in belgeseline de bakman lazim. Orhan Gencebay'i anlamadan Erkin Koray'i Mogollari falan anlayamazsin cunku;
4- Turkiye'de enstrumental isim dedin mi, hele ki 80 ler; Bandaj'i ve Bursa'yi anman lazim. O zaman yolun Ergin Altinel'e cikacak. Kendi web sitesindeki biyografisi ayni zamanda kisisel tarihini de anlatiyor. Ki bu hikayenin kiyisinda kosesinde Sebnem Ferah da var Pentagram'dan Tarkan Gozubuyuk de.
http://www.erginaltinel.com/default.html
ama en onemlisi de icinde belgesel niteligi tasiyan goruntuler olan lova games(albumde ask oyunlari diyye geciyor) sarkisi icin toparlanmis video:
5- Eeee, 80'ler dedin mi Whiskey'i anmadan olmaz. Bununla ilgili kitap bulunmaz belki ama hem guzel hem de buruk hikayeleri icin. Kamil Ozaydin'i hasretle aniyor mekani cennet olsun diyoruz;
http://www.whisky-tr.com/v2/?whisky=whisky-tarihce
6- Baris Manco belgeseline link vermiyorum o kadar cok belgesel var ki , youtube de aratsan adamla ilgili kitap yazabilirsin. Kaldi ki Donence sarkisinin klipleri falan da internette mevcut.