Apokalipto / Apocalypto

Filmi seyrederken diyordum ki içimden..oh be nihayet beyaz adamın olmadığı yerlilere ilişkin bi film seyrediyorum..ben bu hazzı taşırken filmin sonunda acayip bozuldum..duvara çarpmış gibi oldum..yani ne gerek vardı be o sahneye:((

Purgatory'ye aynı hisleri paylaşıyoruz film için, filmi öyle işte tanıtımınta olduğu gibi maya uygarlığı, kültürü hakkında bişeyler göreceğnizi ummadan seyredersiniz, seviyosunuz..yani filmin en güzel yanı dilin orjinal yapmaya çalışmaları..(bu arada ingilizceye kaçan kelimelerde duydum sanki)..o koşuşturmaca sahneleri süper..
 
Filmi özel davet ile izlememden olsa gerek, (cemre VCD'ye teşekkürler yeniden. aha reklam oldu.) baya dikkatli izledim :)
filmde koşan jaguar pençesi arkadaş hakikaten ronaldinho :) ya da onun 2-3 level üstü bir varlık ki , o ne ciğerdir be kardeşim.
Filmin başı daha öncede belirtildiği gibi belgesel tadında olmuş, ancak köye saldırma ve yağmalama sahnesinden itibaren dikkatin çekilmesi gereken nokta, yaşattıkları vahşeti filmin bitim sahnesinden sonra kendilerinin yaşayacak olmasıydı. :)
O zamanki maya toplumunu anlatması bakımından gerçekten güzel bir kesit olmuş ki, açıkçası ispanyolların işin içine girmesi olayı biraz daha bozardı.
 
Adamı koştuğu mesafe bakımından ele alırsak; Gattuso'ya benzeseydi her bakımdan %100 benzeşmişti diyebilirdik.. Şimdi ise Ronaldinho ile stiller farklı ama görünüş aynı.. :)
 
mükemmel bir film... büyük bir hazla seyrettim fakat rex.de seyretmediğimize pişman olduk :) taksimdeki sinema oldukça kötüydü:)

nitekim film çok iyi tasarlanmış, insan kendini filmin içinde hissediyor. bayıldım:)
 
olağanüstü bi fılm.küçük kıza ve konuşmalarına bittim.bı arkadaş isa zımbırtısı demiş o fılm de süperdir ayrıca.mel gıbson o kadar ince düşünmüş ki en ufak ayrıntıyı bıle atlamamış.gemıdekı adamlar bıle sanıye gorunmelrıne rağmen mukemmel secılmıs.herseyıyle dört dörtlük..
 
baya tuaf bir film belki hoşuma gitmesinin sebebide bu. ot gibi bi ruh haliyle girmeme rağmen beni etkilemeyi fazlasıyla başardı ... emeği geçenlerin eline koluna bacağına sağlık
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
tüfek, mikrop ve çelik okuyormuşum gibi hissettim filmi izlerken :) geminin geldiğini gördiklerinde, 'medeniyeti getirmeye çalışacaklar size de kaçın' diye bağırmak istiyo insan tabi...yani burdan anlıyoruz ki filmin bana düşündürdükleri komünal yaşam, ilkelliğin cazibesi ve benim o zamanlara dönmek gibi ütopik istemlerim :)
 
Geri
Üst