The Simpsons

Evet ne düşünüyorsunuz bu çizgi dizi için bana göre şu ana kadar takip ettiğim en matrak dizi.Amerikalıların dünya mirasına yaptığı en büyük katkı.
Hatta abartıp kültürel miras diye bütün bölümlerin saklanması gerekiyor bana göre :LOL:

Ayrıca bir çok bölümde the beatles gibi grupların arka fonda inceden inceden çaldığını da duydum


Simpson
Homer simpson
He is the greatest guy in history
From the town of springfield
And he is about to hit the cheestnut tree
 
Ben hatırlıyorumda, yurt dışındakyen video kasetleri vardı. Okulda değiş tokuş edip dururdu herkez. O biçim çizgi filmlerdide. Bart annesini babasını yakalıyodu falan..
 
Ya bi bölümü vardı, ismini bilmem ama,
Bart bi yarışmaya katılıyodu, kazanana ya bin dolar(işte sallıyorum şimdi büyük para), yada bi fil veriyolardı. Filide laf olsun diye söylemişler, nede olsa kimse istemez diye. Neyse işte Bart kazanıyodu, tutturuyodu fil isterim diye, sonra sonunda fil getiriyolardı buna falan evde bakıyodu file.
Neyse işte benim çok hoşuma gitmişti öylesine anlattım yani :)
 
Çok küçükken,5-6 yaşlarımda annemle babamla izlerdim.Show Tv'de çıkardı,pazar günleri.Sonra bizim belediye geçen yıl bir akıllılık edip normal antene Cnbc-e'yi ekledi;işte küçükken izlediğim bölümleri tekrar tekrar izliyorum.Amerika'da 15.sezon oynuyor şu anda sanırım.Bizde daha...
Bir de South Park;
Arkadaş sordu ''Nedir bu South Park olayı ya?!Millet kafayı yiyiyor.''
Ben de dedim bir kere izle,olmadı iki kere.''
Bu iki çizgi-dizide de güzel müzikler var.South Park'ın 'soundtrack'lerinde Joe Strummer'ında payı varmış.
İzlemeye devam edin.Şİmdi eve gideceğim;gece yarısı The Simpsons'u izleyeceğim :LOL:
 
ben simpsons'un en çok bartın şükran gününde evden kaçtığı bölümünü severdim eskiden. bizde kasede kaydedilmiş bi sürü vardı da ezbere bilirdim hepsini... Ama şimdi cnbce'de bi ton gösteriyolar, kafam karışıyo!:)
bir de marge'ın kırılan baharatlığıyla ilgili bir bölüm vardı.. itchy ve scratchy (yazılımından emin değilim) çizgi filmlerine karşı çıkıyordu marge... falan filan.. komikti işte:)
hep merak etmişimdir... amerikalılar onlarla dünyalar kadar dalga geçen bu diziyi izleyip de ne halt ediyorlar?
 
Ya bilmem izlediniz mi,internette de kısa olarak bay bi dolandıydı.
Homer'ı yalan makinesine bağlıyorlardı.Kadın önce ne yapılacağını kısa bi şekilde anlatıyordu.Daha sonra Homer'a dönüp "Do you understand?" die bi soru yöneltiyordu.Homer'ın "Yes" cevabıyla makine patlıyodu:)
 
Her izleyişimde keşke bütün gün yayınlasalar diyorum.Aynı şey Sponge Bob SquarePants için de geçerli (O da Cnbc-E Nickolodeon kuşağında).
Guns'n'Roses falan da çalıyordu bir bölümde welcome to the jungle parçaları.Ama eski sezonlar daha iyi gibi (sağolsun dersane ayda yıldı bir izleyebiliyorum)
 
Eski bölümleri çok iyiydi. Amerika'dayken ders biraz uzardı ama ben dersten çıkar arkadaşlarla seyrederdim. Premierleri kaçırmazdık.
 
Küçükken severek izlerdim,gel gör ki hiç birşey anlamadan nasıl sevdiğimi anlayamıyorum şimdi de :)

Genellikle,bölümlerinde ki eleştiri insanı şakına çeviriyor mükemmelliğiyle :)
 
Bart ya! Serseri :) Bi bölümde I DIDN'T DO İT diye bi slogan buluyodu farketmeden, sonra gelsin I DIDN'T DO IT showlar (şov Bart'ın sahneye çıkıp "i didn't do it" demesi ve seyircilerin yarılmasından ibaretti), müthiş remixler :D Favorimdir...
 
Ya bide bu simpsonların kitabı çıkmış simpsonlar ve felsefe diye var mı okuyan? yazar ki kendisi prof. galiba nietzche ile falan bağlar kuruyor enteresan
 
Şu sıralarda Vivendi Games THE simpsons Ht&run die bir oyun sürdü piyasaya eğlenceli güzel grafikli bi royun eğer iyi bir ekran kartınız varsa tavsiye ederim. çizgi dizinin içinde gibisiniz... Keyifli bir oyun Vice city tadında...
 
Ninja Kaplumbağalardan sonra bende en çok bağımlılık yapan çizgi filmdir. Bir aralar babama Homer, annemede Marge demeye başlamıştım. Kız kardeşimin Lisa gibi olduğunu düşünmek bile istemiyorum :)

Bart bizim eleman zaten, nasıl diyor A.B.D liler; Rulez...
:)
 
Geri
Üst