İnceleme Behringer V-amp 2

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce Blackburn kullanıcı adıyla girdiğim Turkrock a maalesef şifremi unuttuğum için bu yeni kullanıcı adıyla gireceğim artık. (blackburns)

Bazılarınız hatırlar gerçi uzun zaman oldu Ultra-G nin 4X12 Kabin Simulasyonu diye bir başlıkta Ultra-G yi tanıtıp ses örnekleri vermiştim başlıkta sizin ilginizle bayağı bir konuşup tartışmıştık Ultra-G üzerine. (http://www.turkrock.com/ftopic33728-0.html)

Aradan uzun zaman geçti bir müddet müziğe ara verdim. son 4 aydır tekrar müzikle uğraşmaya başladım. Foruma girmediğim onca zaman zarfında yine onlarca ekipman satın aldım kullandım inceledim vs. Ancak yaşadığım ilginçliği paylaşmak için bu başlığı açtım.

XT Live, GT-8, Digitech GNX-2 son kullandığım processorlerdi. Gayet te memnun kaldım cihazlardan. 2-3 senedir aklımda hep "yahu şu v-amp 2 yi de bir alıp denemedim adam gibi" diye hayıflanırdım. Ama kimi, alet gecikme yapıyor demiş kimi dış plastiği dandik demiş sesi çok çok da övülmemiş diye hep yüzümü v-amp 2 den çevirirdim. Ta ki geçtiğimiz 2 ay öncesine kadar.

Tüm processorlerimi satmıştım dedimki ya hadi uyduruk ta olsa bir v-amp 2 alayım alet kötü de çıksa en fazla 150-200-YTL param yanar diye düşündüm. Bariz bir aşağılama ve isteksizlikle v-amp 2 yi aldım. Eve geldim aleti direkt ses kartıma bağladım sesini iyice bir açtım factory presetlerde gezinmeye başladım ki o da nesi ? V-amp 2 den çıkan seslere inanamadım uzun süre öyle kalakaldım. O kadar gt-8 , xt live falan kullandım böyle şaşırmamıştım. İster inanın ister inanmayın. :LOL:

Nelere mi şaşırdım :

1- Cihaz daki amfi simulasyonlarının dinamiklere verdiği cevaplara

2- Üzerindeki Delay in performansını XT Live da alamamış olmama

3- Delay ve Reverb ün oluşturduğu ambiyansı boss tekli delay pedallarıyla bile bir türlü elde edemediğime. Daha kaliteli demiyorum ama oluşan ambiyans gerçekten bir cd album deki derinlik hissini veriyor. Tonda reverb yüzünden veya delay yüzünden metalik bir sound oluşmuyor. Özellikle v-amp nin bu özelliği tonlarınızı bambaşka bir havaya büründürüyor. Yani delay ve reverb ü fazla da kullansanız tonunuz ölmüyor. Transparanlığını koruyor.

4- Amfi ve Kabin simulasyonları kopardı beni, hele "modern hi-gain" deki tonun analog hissine hala inanamıyorum iddia ediyorum bu doğallığı diğerlerinde göremedim.

5- Üzerindeki efektlerin özelikle XT Live dan kat kat iyi olduğuna şaşırdım.

6- Tonun legato ve tappinglere verdiği harika cevaba şaşırdım.

7- Evde Satriani gibi bir tona bu kadar kolay 150-200-YTL ye nasıl ulaşılabildiğine şaşırdım :LOL:

8- Veeeee bana göre herşeyden önemlisi teller arası hacimi bu kadar güzel farkettiren bir processore kolay kolay rastlamadım. Çıkıyorsunuz üst tele, üst tellerin kalınlık farkından oluşan bas hissi inanılmaz doygun birşekilde hissediliyor. Legatolar harikaaa oldu. Eskiden sansamp 2 vs kullanırdım hatta forumda üstadlardan birisi de yazmıştı unuttum kim olduğunu onun da dediği gibi üst tele çıkıyorsun alt tele iniyorsun hacim hep aynı. Telin o kalınlığı hissettiren tondaki genleşme falan yok. Oysa V-amp 2 de bu apayrı bir zevk uzun süredir üst telleri bu kadar zevkle kullanmamıştım.

9- V-amp editoru kullanması çok kolay ve zevkli. İstediğiniz tonu yazıp kaydedebiliyorsunuz. Yine bu başlıkta kullanımını ve bağlantı şeklini de ayrıca anlatacağım.

10 - Henüz denemedim ama Internetteki bir convertor programı sayesinde POD XT patch lerini V-amp 2 ye dönüştürüp kullanabiliyorsunuz. Tabi bu durumda Line 6 patchleri de emirinize amade oluyor. :LOL:

11- Pod XT de sese belirgin bir karakter nufuz ediyor hangi tonu kullansanız ben pod xt de yapıldım diye bağırıyor. Bendeki XT Live dan biliyorum bu beni çok sinir ediyordu. Oysa V-amp 2 de tonlar acayippp transparan ve çok gerçekçi.

12- GT-8 de drive lar daha gerçekçi Xt-live dan. Ama onda da kabin simulasyonları çok kötüydü. Aleti amfi de kullanınca canavar evde veya PA sistemde çok kötüydü. Yani GT-8 in kabin simulasyonlarını hiçmi hiç beğenmedim ve iddia ediyorum V-amp 2 nin kabin simulasyonları GT-8 den daha iyi. Tabi bu bir inceleme yazısı ve ben kendi görüş ve kanaatlerimi yazıyorum fikirler değişebilir kimse alınmasın.

Aklıma daha çok şey geliyor ama onları da sonra yazarım. Bu yazıyı yıllar önce yazmam lazımdı ama maalesef V-amp 2 ye çok önyargılı davrandığım için alıpta denememişim. Şimdi kaçan yıllarıma yanıyorum :LOL:


Gecikme varmı evet çok çokk rahatsız etmese de var. Plastiği kalitelimi? Yok POD XT kadar değil. Ama bana böyle bir ton güzelliği sunan cihazı ben, kartondan yapmış olsalar alır başımın tacı yapardım.

Aşağıda V-amp 2 ile yapılmış bir deneme kaydı var Satriani ezgileri vs karışık bir kayıt oldu idare edin daha iyilerini koyacağım. Yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim. Fark daha iyi anlaşılıyor, tonun hırçınlığı minik pena hareketlerine ve farklı basış basınçlarına verdiği değişiklikler daha iyi anlaşılıyor..

V-amp 2 Ses Örneği-1

V-amp 2 Ses Örneği-2
 
Bence bu tip aletler güzel de yine de sıcaklık eksik sanki. Sıcaklıktan kastım, gitardan tonu bire bir almak. Yani, fret noise falan duymak istiyorum ben, gitarı hissettmek bir nevi... Ha, kullanmadım mı bu aletli, evet kullandım ve hala da kullanıyorum bu tip processorleri. Çünkü çok kolaylık sağlıyor, tak miksere başla programa. O yüzden lazım her zaman bir processor....
 
geçenlerde şansına farkettim belki yeni alacaklara farklı bir alternatif olur.
vampbass mutlaka deneyin. sadece bas gitar içindir demeyin. özellikle modern higain bana yetiyordu diyenler daha fazlasını bulacaklar.
 
WhiteLionn demiş ki:
Bu pili nasıl değiştiriyoruz yahu ? nereyi açıyoruz :(

hocam aletin arka kapagını açıyosun (5 tane vida tutuyo) pili çıkarıyosun saatçilerde var aynısından yenisiyle değiştiriyorsun olay bu kadar. elinizi korkak alıştırmayın açın :D ben benim vampın bazı ledlerini bile değiştirdim mavi yeşil falan.. custom V-amp2 :LOL:
 
mebran yanlız o ön tarafı ön kapağı tutan vidalardaki mühürleri kırman gerekiyor ön kapağı açmak için ancak arka kapak için bu geçerli değil yani garantili bir cihazsa arka kapak dikkatli açıldığı sürece sorun yok ancak ön kapağı açtığınız an geçmiş olsun :D pil de arka kapağın altında zaten sorun çıkarmaz yani.
 
haplo_trm demiş ki:
mebran yanlız o ön tarafı ön kapağı tutan vidalardaki mühürleri kırman gerekiyor ön kapağı açmak için ancak arka kapak için bu geçerli değil yani garantili bir cihazsa arka kapak dikkatli açıldığı sürece sorun yok ancak ön kapağı açtığınız an geçmiş olsun :D pil de arka kapağın altında zaten sorun çıkarmaz yani.
dikkat etmek lazım o zaman. bu vamp 2 lerin hepsinde pil işi varmıydı acaba??? benimkini 2004 te almıştım???
 
Bende vs15r var onla denedim biraz uğraşıp idare edecek tonlar elde ettim.Gerçi kulaklıkla kullanmak için aldım öyle daha güzel!!!
Büyük amfilerde güzel ton verdiğini duymuştum(yapısı gereği) ama deneyen biri yazarsa daha iyi olur.Küçük amfide pek tat vermiyor bence.
 
bende v-amp2 aldım 10wattlık randall amfime imputtan girip l2 de calıyorum ozaman sonuc gayet güzel..ancak 2+1 kolonuma giriyorum busefer s1 seçip cabin ayarlıyorum ancak sonuc cok kötü oluyor..amfideki ton gerçekten güzel ama 2+1 de öyle değil cabin seçmeme ragmen..konserde miksere girersem sonuc yine 2+1 gibimi olucak??bana drivelarda güzel olan bi kabin numarası söylermisiniz..
 
vamp

Berk_Metallica demiş ki:
bende v-amp2 aldım 10wattlık randall amfime imputtan girip l2 de calıyorum ozaman sonuc gayet güzel..ancak 2+1 kolonuma giriyorum busefer s1 seçip cabin ayarlıyorum ancak sonuc cok kötü oluyor..amfideki ton gerçekten güzel ama 2+1 de öyle değil cabin seçmeme ragmen..konserde miksere girersem sonuc yine 2+1 gibimi olucak??bana drivelarda güzel olan bi kabin numarası söylermisiniz..
kabin işi tabiki zevke göre değişir ama fikir olması amacıyla: 9 -12- 15 benim ağırlıklı kullandıklarım...
 
arkadaşlar selam ben de bir V-AMP 2 kullanıcısıyım.Ama pedalımda bir sorun var.pedalı açtıktan 2-3 dakika sonra kilitleniyo,üstündeki ışıklar karman çorman olup donup kalıyo,ses de kesiliyo yani alet kapanıyo.Sizce bunun nedeni içindeki pilin zayıflamasından olabilir mi?içindeki pil lie bi ilgisi var mıdır? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinecem.LÜTFEN şimdiden teşekkürler
 
v-amp ın yanına equalizer pedalı almayı düşünüyorum...sizce tonda faredilir bir değişim olurmu?hangi markayı önerirsiniz fazla pahalı olmadıkça.yine behringer mi alsam equalizer?
equalizer iyi gidermi v-amp'a?
 
vamp2

Berk_Metallica demiş ki:
v-amp ın yanına equalizer pedalı almayı düşünüyorum...sizce tonda faredilir bir değişim olurmu?hangi markayı önerirsiniz fazla pahalı olmadıkça.yine behringer mi alsam equalizer?
equalizer iyi gidermi v-amp'a?
Ben kullanıyorum fakat evde kulaklıkla çoğunlukla.Elbette seste hoşuma giden değişmeler oluyor.
Danelectro 7 band eq var Boss kadar iyi değil ama behringerden iyi bir pedal sıfırını 80 ytl ye almıştım al bulunsun...
 
bendeki v-ampi amp a bağlayıp çalarken önüne wah arkasına ge7 bağlıyorum wahtan biraz boost alıyo eq da tondaki pesliği toparlıyo güzel ton oluyo ama, bence v-amp masada dursun diye yapılmış bir alet daha cok direct recording işlerinde keyif veriyor bana.
 
Bir genel not olarak : V-amp II yi bilgisayara bağlayıp editörü ile kullanmanızı tavsiye ederim. Zira direkt v-amp tan patchleri editlediğinizde aynı anda compressor, chorus, delay efektlerini birlikte kullanamıyorsunuz en azından ben öyle biliyorum.

Ancak bilgisayardan editör kullandığınızda pre-fx bölümüne compressor, fx modulation a istediğiniz modulation efektini (rotary, tremolo, chorus, flanger vb.) koyup ardına 3 farklı delayden birini koyabiliyorsunuz. Ve hepsinin parametresini ayrı kontrol edebiliyorsunuz. Kabinleri ve amfi simulasyonlarını çok daha rahat kontrol ediyorsunuz. Ve daha geniş ton yelpazesine sahip oluyorsunuz.

Bilgilerinize...
 
walla dediğim gibi sonuçta bu zewk meselesidir ama eq hep lazım diye düşünüyorum ben, v-amp için olmasa bile elinde bulundurman iyi olabilir bir ge7.

gitar ve amp tonuna cok güveniyosan sen bilirsin ama öyle adamlar olsaydık ztn v-amplan ıvır zıvırlan uğraşmazdık:)
 
Geri
Üst