Rca Nos Lambalar Hakkında

Merhaba,
Lambalarla ilgili bir sorum olacak ;
1973 fender vibro champ'ın üzerindeki lambalarda RCA do yazmakta,ufak bir araştırmayla bu lambaların o dönemlerde fenderlerde kullanılabilen lambalar olduğunu gördüm.Sanırım USA üretim.Halen üretilip üretilmediklerini bilmiyorum.43 yaşındaki bir amfi için düşük bir ihtimal de olsa sanırım orjinal lambaları.

Kaliteleri hakkında bilgisi olan var mı ? Bunların yerinde başka lamba önerisi olan varsa onu da dinleyebilirim.Lambalar hakkında bilgim yok ancak tesla,sovtek gibi markalar daha mı iyidir elimdeki lambalardan,değişmek gerekir mi ?
 
Radio Corporation of America zamanında gayet güzel lambalar üretmiş bir firma. Lamba hifi için sovtek le falan kıyaslanmaz bile. Yeri gelmişken belirteyim zira çokça karıştırılıyor; Tesla efsane bir lamba üreticisiydi ve şu anda Tesla diye bir lamba üreticisi yok. JJ ilk zamanlar sahte üretimlerini yaptı ama orjinalleri ile yakından uzaktan alakası yoktu denebilir. Neyse konuya gelirsek, eğer arayış clean veya hafif kırılmış sound ise, RCA dan daha iyi bu işi yapabilecek üretilen bir lamba yok. Ama high gain modern sound arayışı varsa şu anki lambalar daha başarılı, lambur lumbur kırılıyorlar.
 
Geri
Üst