Moğollar

inanması zor ya inanmak istemiyorum arkadaşlar bu grup nasıl es geçilircesine ezilircesine bu kadar az ve pasif yorum alır ya!! "pehh! moğollar işte!!" demek ayıptır ya arkadaşlar bence. Anadolurock'ın babası ve bu müziği bize damarlarımızda hissettirecek kadar sağlam yapmakta bu adamlar... Neyse arkadaşlar ben derinlere dalmak üzere bir sigara yakıyorum.(tabi "ıssızlığın ortasında" yı da bi açayım bari) .. Unutulmamalıydı ya :(
 
sistemayvayiyemis demiş ki:
Neyse arkadaşlar ben derinlere dalmak üzere bir sigara yakıyorum.(tabi "ıssızlığın ortasında" yı da bi açayım bari) .. Unutulmamalıydı ya :(

tabii ya "ıssızlığın ortasında"...Sivas katliamında ölenlerin anısına yazılmış bir parça...


bir düş gördüm geçenlerde
görmez olaydım ah olsaydım
içime şeytan girdi sandım
keşke hiç uyumasaydım

birdenbire
ateş ve duman
feryadı figan
sanki elele
geliyor habire
üstümüze,üstümüze

canlar sazlar
kan oldular
kesildi teller
durdu nefesler
ama hala
dimdik ayakta
ayaktalar

çığlık kalleş
sessizlik mi dost
ateş ve duman
hain düşman
ıssızlığın ortasında
ıssızlığın ortasında....
 
"Issızlığın ortası" gibi bir şarkının melodisini yaratan ve o inanılmaz gitar solosunu adeta gökyüzünden üzerimize döken kişilerin önünde sadece eğilirim...
 
İdol'ümdür Moğollar benim...Tanrı,saclar beyazladıgında sahnede olmayı banada nasip eder inşallah..En son Barışarock 2004te dinledim..Sahnede Vedat Sakman calarken, Engin abi bir sarkıda caktırmadan sahneye çıkıp elliyle davul calmıstı...Unutulmayacak bir şovdu bu!
 
Bir tebessüm indi yüzüme şimdi ya :LOL: Küçüktüm, küçücüktüm, bir partinin 1. yıl dönümünde kutlamalarında sahne almışlardı. İlk defa o zaman canlı olarak dinlemiştim. Çok seviyorum yaptıkları müziği, kendilerini. Cahit Berkay.. Muhteşem kişilik..
 
Önce GORGOROTH666'ya bu güzel biyografi çin teşekkür etmek istiyorum.

Moğollar hakkında yazılıcam o kadar çok şey var ki. Şimdi insanlar rock müzik dinlemeye başladıklarnda lalay bile ettikleri oluyor "Bu ne ya bu rock mı hahahah!" gibi. Ama olay öyle değil 1968 de o insanlar ellerine enstürmanarını alıp bir şeyler yapmaya çaslışmasalardı şimdi müziğimiz bu noktalara gelemiyeblirdi(ki bence onların eskiden yaptığı müzik şimdi den çok daha ileride).
Bir de şöyle bir şey var bence Türkiye'de olması gereken rock Moğollar rock'ı gibi. Yani bizim müzik konusunda çok büyük bir mirasımız var ve bundan faydalanmalıyız diye düşnüyorum. Şarkı sözlerimizden enstürmanlarımıza kadar her şeyimizle batıya yönelmektense güzel bir kalıp olan "Rock Müziği" alıp ona kendimizden bir şeyler katmak daha güzel oluyor bence. Bunun illa Moğollar gibi doğu ensturmanları kullanılarak yapılması gerekmiyor. Şarkıların melodileriyle bile bu iş yapılablir. Bu sentezi Moğollar çok iyi yapıyor. Dinlerken gerçekten bir temel olduğnu anlıyorsunuz.

Son olarak GORGOROTH666'nın pek bahsetmediği bir konuya değinmek istiyorum; Serhat Ersöz. Serhat Ersöz büyük bir yetenek 1968 yılında kurulan Moğollar'a 1972 doğumlu olmasına rağman girmeyi başarıyor. Kendisiyle ettiğimiz sohbette bize çok güzel anlatmıştı bu olayı:
O zaman çok ağır metalci takılıyormuş :) kendisi aslen Kocaelide oturuyor üniversiteye İstanbul'a geldikten sonra arkadaşıyla Midas isimli bir gurp kuruyor ve E.Yörükoğlu'nun JassStop barında sahne almaya başlıyor. Tabi kendisi o zamanlar dinlemiyor Moğollar. Teklifi kabul ediyor. Şarkıları ilk çalışıken "Vay be bu da mı bunlarınmış..." diyomuş o zamanlar. Fakat 1991'den sonra kendisi de Moğollar müziğine çok şey katmıştır. Ayrıca kendisi Akın Eldes gibi önemli müzisyenlerle çalşmalarını sürdürüyor. Bülent Ortaçgil için Söylenmiş Şarkılar albümünde Akın Eldes'le birlikte Dalyan isimli şarkıyı yorumlamışlar ve gerçekten herkes dinlemeli...

not: Eğer talep gelirse Moğollor ile bir röpörtaj ayarlanabilir belki...
 
İyi ve doğru olan her zaman doğru adrese ulaşmayabilir.Özellikle her alanda her türlü ucuzluğun ve yozluğun prim yaptığı günümüzde gerçek değerlerin(moğollar gibi)yeterince ilgi görmemesi doğal karşılanmalı ve de bir takım değerlerin farkına varmış azınlığın bir parçası olmaktan mutluluk duyulmalı.Ne diyebiliriz Türk rock müziğinin efsanesi Moğollar,müziğimize yüzlerce ölmez eser kazandırmış Cahit berkay.Söylenecek pek fazla söz yok gerçekten,sözün bittiği yerde onlar başlıyor çünkü..
 
moğollar tabiiki türkiyede tek!!!70li yıllarda önemli başarıları var müziklerinde pink floyd etkilenimleri hissediliyor grup kavramını türkiyede en iyi oturtan gruptur kendileri :roll: 90lı yıllarda sivas katliamının sonunda ortaya çıkan ıssızlığın ortasında harika bir şarkıydı!!!toplumsal sorunları,çok iyi ifade ediyorlar her zamanda mütevazı olup,kendilerini geri plana atmalarıda büyüklüklerini gösteriyor,rockın babaları...
1971de fransız müzik ödülünü aldı moğollar!!!aynı ödülü 1970te jimi hendrix electric laydland albümüyle,pink floydta 1969da ummagumma albümleriyle almışlardır!!!
68te aziz ahmet-murat ses-berkay ve engin yörükoğlundan oluşan ekiple kuruldular...70lerde olduğu gibi 90lı yıllarda da çok iyi şarkılara imza attılar...grup elemanlarının ne kadar üst düzey çaldığı canlı performanslarından daha da iyi anlaşılıyor!!!
bir düş gördüm geçenlerde
görmez olsaydım
ah olsaydım
içime :evil: girdi sandım
keşke hiç uyumasaydım :evil: :evil: :evil:
 
Geri
Üst