Gitar Kablo Tavsiyesi

Klotz titanium 3m aldım. Daha önce fender california series ve farklı bir kaç markasız jak kullanıyordum. Kablonun bu kadar fark yaptığını görünce şimdi lava falan bakıyorum 2. el :D
 
Thomann'dan bir kaç ekipmanla birlikte kablo ve ara kablo alacağım ama başlıkta tavsiye edilen çoğu marka yok. Oradaki hangi modelleri tavsiye edersiniz?

 
Cordial CSI 3 PP Silent 3m şunu al kesinlikle.

gitardan çıkarınca otomatik olarak susuyor kablo. kırmızı tarafta bir extra metal var o devreye giriyor. bayada övülmüş kablo.
sağol ben de şu modeli düşünüyordum, belki 2 ondan 2 de bundan alırım.
 
Ben Fender’in Jimi Hendrix Coil Cable olan serisini kullanıyorum , gayet güzel kırılma falan durumları da yok cok kaliteli bi kablo baya sessiz , bütçen iyiyse denenebilir.
 
Kablo, gitar ekipmanındaki en önemli şeydir, 10.000 dolarlık gitarınız da olsa, kötü kablo sinyalinizin bütün tizlerini alıp yok edecektir, eğer bütçeniz varsa bu kabloyu alın, yoksa planet waves in kabloları tiz kaybını en az yaşatan kablolardır.
 
Selam arkadaşlar,
Mevcut şartlarda önerebileceğiniz en mantıklı kablo hangisidir?
Konuyu tamamen okudum, forumdaki diğer konuyu da okudum, Planet Waves ya da Hosa öne çıkıyor gibi. Zamanında çok önerilen kabloların fiyatları şimdilerde maalesef dudak uçuklatır cinsten.
Evde çalıyorum, ekipmanım:
Yamaha Pacifica 112J,
Presonus Eris 3.5,
Nux MG-30.
Dört kablo yöntemiyle bağlantı kurmak istiyorum, 3 metre uzunluk kesinlikle yeterli.
Bu doğrultuda, hem benim için hem de arayışta olan diğer arkadaşlar için güncel öneriler çok makbule geçer.
Teşekkürler.
 
Güncelleme:
Son okumalarım neticesinde;
Pedal ile referans monitör arasında kullanmak üzere Hosa almaya karar verdim:
Hosa Dual 1-4" TRS (M) - 1-4" TRS (M) Balanslı kablo 3 mt. CSS-203 (15.05.2023 fiyatı, 381 TL)
Gitar ile pedal arasında kullanmaya karar verdiğim marka ise Fender:
Fender Deluxe Series Instrument Cable Tweed - 3 Metre (15.05.2023 fiyatı, 618 TL)

Bu vesileyle, kablo hakkında araştırma yaparken yazdıklarından çokça faydalandığım saygıdeğer @GERGE, @sylfaril ve izzzyy'e foruma kattıkları kıymetli içerikler için teşekkür ederim.
Kablo hakkında arayış içerisinde olan arkadaşlara, bu konu haricinde, bakmalarını tavsiye ettiğim diğer konu: Enstruman Kablosu Onerisi
Saygılar.
 
Konuyu bir dürteyim, tavsiye alayım. Gören, bilgisi olan varsa yorum yaparsa sevinirim.

  • BlueLine 20 PVC kılıflı gürültüsüz enstrüman kablomuz, harici parazitleri önlemek ve sinyallerin minimum bozulma, gecikme veya kayıpla hızlı ve sorunsuz bir şekilde iletilmesini sağlamak için profesyonel olarak tasarlanmıştır. ? Altın kaplama kontaklı düzden dik açıya 1/4" metal konektörler ? 20 kalibre bakır iletken ? %95 bakır örgülü koruma ? Blue (BE) Dış çapı 7.0mm olan PVC kılıf

    Kullanıcı çocuk olacak, evde. Hobi edinmesi amacıyla. Arada bende tıngırdatırım, cinsinden bir kablo olabilir mi? Fiyatı 400 lira. Link atılabiliyorsa atayım. Kirlin marka
 
Geri
Üst