aynen öyle2-3 senelik tel? Elektro gitarda?
bakın 15+ senede öğrenecek şeyleriniz var demek ki hala.
yazdım yukarıda kaynak da verdim markalar da şunlar:Hocam bu işler 15 sene falan işi değil. Normal kullanımda gitar üzerinde 2-3 sene tutulabilecek bir tel varsa, bu gerçeği öğrenmek 15 sene sürmez. Marka model ve referans isteyeyim o zaman sizden tellerin normal kullanımda 3 sene dayanacağına dair ...
Thomastik flatwounds last 2 or 3 years for me
yok değil gitar teli onlar, lisanınız yok sanırımOkuduğunu iyi oku, Basçı bunu yazan ...
ben flatwound kullanıyorum tüm gitarlarımda hiç de berbat değilFlatwound tel olduğunuda okudun mu lisan bilen arkadaşım? Hayatında hiç flatwound en üst tel denedin mi? Ne kadar berbat bir ses alacağını? Bir ara gel öğreteyim...
flatwound'a traşlı tel diyordu arkadaş öyle kurmuş kafasında"Traşlı tel " nedir ?
Kayit icin cevremde farkli kablolar kullanan cok insan var. Onun icin kapasitansi dusuk kablolara bu denli paralar veriliyor. Hatta yetmiyor uzun kablolardadan olusan sinyal kayiplari icin buffer kullaniliyor. Farkli kablolarin ayni amfi gitar ile ayni ayarlarla farkli tepkime yasadigini bizzat gordum. Amfiye 2000 yerine 5000 veriliyor ama is kabloya gelince 70 yerine 170 vermek insanin zoruna gidebiliyor. N'olcak ya tavriyla yaklasildikca bunun yaratacagi farki da en bastan gormezden geliyor insan. Ayrica uzun sure muzisyenlik yapmis ve duyum kaybi yasayan insanlar da bunu diyor olabilir. Ayni kablolun farkli uzunlukta olanlari bile farkli ses veriyorken farkli kablolarin daha farkli eq tepkimesi vermesi oldukca normal.Ben etrafımda ton için özel kablo arayan görmedim. Tonu güzelleştirmek için kablo olayını 15+ yıldır ilk defa sizden duyuyorum.