Burada yazılan çok şey olmuş. 2 haftadır okudum en sonunda dayanamıyorum ve nacizane biraz da hodri meydan diyerek 2 kelam etmek istiyorum.
Bu başlık altında yok 30 liralık kablodan 100 liralığa geçince gürültüsü azalan var mı yok kablonun tonla bi alakası yok tarzı şeyler yazan veya bu argümanları destekleyen kişiler mevcut.
30 liralık kablo ile 100 liralık kablo arasında o kadar net gürültü farkı var ki aklınız şaşar. Bizzat tecrübe edildi hem de onlarca kez. Ha her markanın 30 liralık kablosu kötü demek değil bu. Her 100 liralık kablo da süper demek değil. Ama kabloların birçoğunda belli kalitenin altındakiler dip gürültüsü hatta daha noisy acayip sesler yapmıştır ki ben amfiden prosesöre giden kablo ile prosesörden gitara giden kabloların yerlerini değiştirdiğimde bile kötü olan kablo yüzünden inanılmaz gürültü artışı gördüm. Bakın kabloların yerini değiştirmekten bahsediyorum sadece. Dandik bir cort kablo idi. Hani bilmeden de bol keseden sallamamak lazım. Bi de kişiler birbirilerine hiç yakışmayacak üsluplar takınıyorlar burada. Yahu şu forum Türkiye'de tek kaldı biraz dikkat edelim lütfen.
Ton mevzusu için açıklama yapanlar olmuş. Bence onlar yeterli. Ama tatmin olmadı iseniz kapasitans değeri nedir ne değildir bir araştırın. Ayrıca millet neden gidip bir vovox ara kabloya 100 euro para veriyor diye bir google'layın. (Ben vovox'ların çok abartılmış olduğunu düşünüyorum o paraya daha iyi kalitede 4-5 adet kablo alırsınız mesele vovox'u övmek değil burada.) Yabancı diliniz varsa bu konuyu forumlardan bakın ve biraz araştırma veya bilimsel makale okuyun. Hatta bu forumda erdem birgül'ün paylaştığı bir kablo kıyaslama videosu vardı. Bir sürü kabloyu ardarda çalmıştı. Ton farkları çok barizdi. Hiçbir şeye kafam ermez derseniz de açın o videoyu izleyin ve susun.
Milletin böyle birbirini yemesini görmekten bıktım artık. Herkes üstad. Herkes laf ebesi anasını satayım. Çağıracaksın buraya
@izzzyy gibi
@programci_84 @yakko @hackeiommi gibi adamları. (abilerimi.) Sonra göreceksiniz dünya kaç bucak.