11 48 Tel Solo Için Nasıl ?

Yeni konu açmadan buraya sorayım bari :)
Şu aralar tel arayışındayım. Standart düzende olacak. Ama kalınlığı 9-46 gibi olup, tansiyon değeri yüksek olan bir tel istiyorum. Yani üst teller çok sallanmasın.
Ne önerirsiniz?
Dean Markley Blue Steel serisi diğer 9-46lara gore daha gergin(di) diye hatırlıyorum. Yıllar önce kullanmayı bıraktım. Ton çok güzel ama o tonu ancak 1 hafta koruyor.
 
Bu arada 009 setten 011 sete gecmek ciddi sakatliklarada yol acabilmekte , ozellikle bend yaparken. Denedik gorduk :) Tel secimi hangi amaca hizmet edecegine bagli. Ben sahsen gunun cogunu evde yada sahnede gitarla gecirdigimden dolayi fazla yorulmamak adina 009-042 Elixir set kullaniyorum. Elixir kullanmaminda sebebi sudur. Fiyati pahali ama oteki markalara gore daha uzun sure dayanan ve tinisi muhafaza etmeye calisan bir tel. Tabi bazi kullanicilar ,Elixirin koruyucu kaplamali olmasindan dolayi gitarin perdelerine oteki markalardan daha cok zarar verdigini , daha cabuk asindirdigini soylemekte yada dusunmekte.. Buna bir yorum yapmam mumkun degil cunku butun gitarlarimin perdeleri celik yani daha dayanikli asinmalara karsi.
 
Geri
Üst