Kargo Parası

Ptt kargonun hesaplama sitesi var oradan hesaplayayım dediğimde 35 tl çıkmıştı en boy vs hesaplandığında ama o kadar 50 100 çıkar mı ya harbi ?
belli olmuyor şehire göre hatta şubeye göre bile değişebiliyor çünkü, bilgilendirmek adına bir tahmin yaptım, tutar mı tutar, "yurtiçi kargo" bazen bi pedal 24 liraya geliyor bazen 13 liraya. En iyisi kargo şubesini arayın.
 
Son düzenleme:
Diğer kargo şirketleri ile Otobüs+yazıhaneye taksi parası ile aynı tutar, bu yüzden imkanınız varsa şehirler arası otobüsle gönderin. Onların kargoyu aldıkları özel bölümleri oluyor oraya skıştırıyorlar valizlerle birlikte bagaj bölümünde gitmiyor. Sadece bir kere yüklendiği için kargo şirketleri gibi 4-5 kere indi bindi yapılıp hasar görme ihtimali artmıyor. ptt kargo ise 35 tl doğru fiyat ama 5 kat pıtpıtlı paket naylonla sarmanızı ve gitarı hardcase içinde sabitlemenizi öneririm. pıtpıtlı naylon metresi 1 tl, 5 kere sarmak için kabaca 10 m gerekir 10 tl yani. Yani, güvenli gitmesi için en düşük rakam 35+10=45 tl (Pıtpıtlı naylonla sarınca kargo ücreti de 10 tl artabilir bunu da hesaplarsak 55 tl oluyor) Onun yerine 20 tl siz gidin taksi ile otobüs firmasına 20 tl de alıcı taksi parası versin. (taksi paralarını kabaca yazdım +- değişiyor.) 15 tl de otobüs kargo ücreti alıyor tek parça eşya için. 10 kat daha güvenli olur kargo kadar da rahat olur. Otobüs firmasının yeri yürüme mesafesinde veya toplu taşıma aracıyla gidilecek yerde ise daha ucuza olur.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst