Blackstar Ht Metal 1 Combo Hakkında Yardım Istiyorum.

Meraba arkadaşlar. Elimde başlıktaki amfi var. Gitarım ise Ltd ec-1000 aktif emg 81-60 manyetikli. Sorunum şu, amfiyi yeni aldım. Aldığım gain yeterli fakat aşırı kirli ve çamurlu bir ton alıyorum. Aynı derece güçlü fakat temiz gainli ton için bilen arkadaşlar çözüm önerebilirler mi? Lamba değişikliği, yeni pedal alımı vb. Daha spesifik olmak gerekirse modern metal tonlarını almak için ne önerirsiniz? Aklımda Maxon OD808 var. Bu pedalın Blackstarlarla iyi anlaştığı söyleniyor. Sizin önerileriniz nelerdir? Kullanan arkadaşardan yardım istiyorum.
 
Ben denemiştim beğenmemiştim. Sesler çok kirli geliyor maalesef.
Sorun amfide. Bir çözümü var mı bilmiyorum. Ama bildiğim kadarıyla küçük çaplı amfilerde bu sorun oluyor. Roland Micro Cube da da aynı sorun var. Benim amfimde İD15 TVP. Bu aletin kafa kabin olanını denedim sesler çok netti. Kombo olanında o kadar netlik yok tabii ama memnunum.
Sorun belli ama çözümü olabilir umudu kesme.
 
Hocam merhabalar , sorun büyük ihtimalle combo hoparlörünün küçüklüğünden ve bu hoparlörün ses aralığını verememesinden. Düşünürseniz sattığım yine Blackstar ın HT Metal 5 kafası ve eşlenik Ht Metal 112 kabini var . Almayı düşünürseniz uygun bir fiyatta anlaşabiliriz.
 
1- ISF'i Amerikan tarafta kullanın.
2- Gain'i kısın. (Emin olun o kadar gain'e ihtiyacınız yok.)
3- TS bazlı pedalla boostlayarak tonu açın ve toparlayın. (Gain'e bir miktar katkı da bu pedaldan gelecektir. Kıstığınız gaini dengeler.)

Çalın ve farkı görün. Yapabileceğinizin en iyisi bu.

Pahalı çözümler içinse diyeceğim şey amfiyi ve/veya kabini değiştirmek olacaktır.

Bir ibretlik video.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Fakat gönderi hala güncel. Ekstra detay olarak da elimde MXR super comp ve digitech sc-2 distortion pedalı var. Eski amfim Marshall 15w da duruyor. Modern metal tonları için daha fazla öneri istiyorum. Pedal önerisi, amfi önerisi tabiki bütçe sınırlı.
 
Hocam metal deyince insanın aklına gaini kökleyip çalmak geliyor, değil. Metal %40- max %50 gain'de olmalı. Ötesi haşur huşur çok fazla ses ekliyor, kaydı imkansız hale getiriyor. Bir Tubescreamerla da tona biraz hacim ve sıkılık kazandırılırsa tadından yenmez. Ondan sonrası sağ elin gücüne bakıyor biraz. Tellere toz alır gibi değil, kayısı çekirdeği kırıyor gibi vurmak gerekiyor riffler için. Yani, bir tubescreamer almakta fayda var. Bende 2 tane var, 3.yü alacağım yakında.
 


Blackstar HT-1 le şöyle bir kayıt yapmıştım. Ton hoşunuza gider mi bilmem ama ben Blackstar'ları acaip seviyorum, çok geniş buluyorum yelpazesini, konserlerde de böyle bir ton olmasa da kullanıyorum. Bu kayıtta her hangi bir pedal yok direk mikrofonlanmış HT-1, fikir vermesi açısından.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Fakat gönderi hala güncel. Ekstra detay olarak da elimde MXR super comp ve digitech sc-2 distortion pedalı var. Eski amfim Marshall 15w da duruyor. Modern metal tonları için daha fazla öneri istiyorum. Pedal önerisi, amfi önerisi tabiki bütçe sınırlı.
@2015 bu konuda ne gelişme oldu? Ht metal 5 için benzer arayışlarım olabilir gibi.
 
Geri
Üst