Referans Monitörleri - Tavsiye

Sonunda az çok birşeyler birikti elimde 500-600 dolar civarı borç harç da olsa bir bütcem var monitörler için

Karşımda seçenek olarak

* M-Audio BX5'ler var, bunlar 550 dolar civarına geliyor
* 2. el ( Kutusunda açılmamış diye yazıyor ilanda, sıfır anladığım kadarıyla ) ilanlarından bulduğum Behringer Truth'lar . Bunlar da 500$ dan geliyor
* 2. El KRK V6'lar var (600$)

Zaten fazla da seçenek yok başka.

Şöyle bir sorunum var ki Compel sağolsun BX5'ler için demo imkanı sunuyor ama benim daha evvel hiçbir tecrübem olmadığı için referans monitörleri ile pek bir faydası olacağını sanmıyorum demonun. Onun için abilerimizin tavsiyelerini dinlemeye geldik :) En çok BX5'ler ile Truth'lar arasında kaldım ( Truth'larında şekli güzel :) Genelec kopyası :p )
 
Merhaba.

Ben de uzun zamandır monitör almak istiyorum, fakat bütçem o kadar uygun değil. İnternetten araştırdığım kadarıyla, kendim birşeyler yapmak istiyorum. Elektronik konusunda bilgim olmadığı için pasif monitör olacak. Eğer bu işi amatörce/profesyonelce yapmış olan kişiler varsa akıl verebilirler mi? Özellikle cross-over'la ilgili...

Gördüğüm bütün monitörler 2 yollu. Daha iyi bir frekans cevabı almak için 3 yollu tavsiye eder misiniz?
 
Ozan, Behringer cok fazla iyi itibari olan, bir marka olmamakla beraber; bu truth montorlari icin ben de cok olumlu seyler duydum ve okudum.
Sanirim bu belki de genelec kopyasi olmalarindan kaynaklaniyor ;)
SOS forumlarinda bu konuda ustad olan birkac kisi truth'lari cok ovmuslerdi diye hatirliyorum. Benim sahsen deneme sansim olmadi malesef. Ben hala Alesis M1'lari kullaniyorum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
İçimi rahatlattın Burak abicim :) Bende behringerin itibarını pek iyi bulmuyodum ondan arada kaldım. M-Audio da brand name olarak kulağa aşırı olumlu gelmiyo ama tahminimce şu anki uygun fiyatı ile (amerika fiyatından bahsediyorum ) ns10m ler gibi ün kazanabilecek bir ürün, Bilgi Üni. sinin stüdyodada bx8 ler varmış, bilgiye girersem onların ufağındanda evde olsun gibi bir düşüncede var :) Burdanda bir arkadaş BX8 sahibiydi memnun olduğunu söylüyordu. amann..... Tam arada kaldım ...
 
Ozan bu arada bu monitorlari kullanacagin odanin akustik durumu da cok onemli. Internette bu konu da guzel bilgiler var. Monitorlari almadan ufak ufak odani duzenleyebilirsin, bass trap, diffusorler filan, bu arada daha ne behringerler cikar karsina ;)
 
Ozan üzülme o kadar. Bütçene uygun sana iki tane hoparlör önereyim: Birincisi benim kullandığım aktif bi-amp tasarımlı Yamaha MSP-5'ler. Diğeri de Tannoy Reveal Active'ler.


Tannoy Reveal Active


Tannoy'un TC Temsilcisi Erdem Elektronik imiş. Detayları şöyle:

Erdem Elektronik Sanayi Ve Ticaret Ltd.
Erel Plaza
Kavacik Mah
Ekinliler Cad
Necip Fazil Sok No.8
Beykoz, 81630
Istanbul

Tel: 0212 272 9750
Fax: 0212 272 9755

[email protected]
http://www.erel.com.tr

(çok kötü bir web siteleri var, hemen belirteyim. zaten TC'deki firmaların web siteleri genelde bir facia, ota boka Java applet kullanırlar sanki birşey varmış gibi ama bilgi namına hiçbirşey yoktur sitede filan... Klasik. İllâ ki bir yerde Türk olduğumuzu ele vereceğiz yani :roll: )



Yamaha MSP-5 Active



Yamaha'nın Türkiye Temsilcisi kim bilemiyorum, bir ara Yamaha'nın kendi firması vardı diye hatırlıyorum Yamaha Türkiye diye birşey, yoksa Yapalı mıydı o? Yok, hatırlayamadım şimdi. Neyse, sen oradan daha iyi bulursun.

Bu iki hoparlörü de tavsiye ederim. Tannoy Yamaha'ya göre biraz daha pahalıdır ama çok güzel bir nearfield'dir o bütçe içerisinde. Zaten biraz daha iyi birşey istiyorsan bütçeni ikiye hatta üçe katlayıp Genelec 1030A ve yukarısı veya Mackie HR824 veya PMC TB2S-P gibi birşeye yürümen gerekir, ki öyle birşey yapacak durumda değilsin anladığım kadarıyla ama yan bilgi olsun diye söyledim.


Bu arada NS10M'leri çok sevip güvenenler de var, "yalancı sahtekâr" deyip nefret edenler de. Ama ne olursa olsun bir döneme damgasını vurmuş bir nearfield hoparlör kabini, olmadığı stüdyo neredeyse yoktu. Eğer ilgileniyorsan sana bulabilirim bir çift, birkaç çift yedek driver'ıyla beraber, ama paraya malolur söyleyeyim, kendisinin ve yedek parçalarının üretimi çoktan durdu ama hâlâ ucuz değiller.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Zamanında NS10m lerin çiftini 300 dolara bulmuştum, Eşşeklik edip almadık, bilmiyoduk :

Geçenlerdede 1100 dolara 1031A lar vardı 2. el, onlarada para yoktu :(

Tannoy ve yamahaya bakıcam teşekkür ederim. Yamahayı yapalı getiriyor yanlız tam olarak getiriyormu getirmiyormu bilemiyecem. Kafalarına estiklerini getiriyorlar.

Öğrenim gördüğün bir yerdeki monitörlerin aynısından eve almak fikri nekadar doğrudur birde onu yargılıyabilirmisin Mahcem abim :)
 
Bu nereden baktığına bağlı. Benim düşüncem eğer kabinlerin huyunu biliyorsan bence onlardan almak uygun olur. En azından miksajda kabinin nerelerde abarttığını veya sağırlaştığını kestirebilirsin, karar verirken yardımcı olur, zaman kazandırır. Ama aksini iddia eden de çıkabilir, doğrudur da, müzik yapımı o kadar bağıl birşey ki...

Öyle güzel fırsatlar çıktığında o an paranın çıkışmamasının verdiği sıkıntıyı çok iyi bilirim. Ben o şekilde bir çil çil Gibson Les Paul Deluxe ve bir de Ernie Ball Musicman Sterling Bass kaçırdım hiç unutmam. Sahipleri çok paraya sıkışmışlardı ve resmen bedavaya veriyorlardı, nasıl güzel enstrumanlardı, ama olmayınca olmuyor işte, para yoktu, geleceği de yoktu. Şimdi düşse param var çok şükür, tak diye bastırır alırım ama düşmüyor işte. O zaman resmen önümden geçip gittiler, dokunamadım.

Yalnız NS10M'lerin yanında bir çift de adam gibi büyük kabinlerin olması lazım ki çapraz-kontrol yapabilesin. Ayrıca bir süre sonra driver'lar ileri geri çalışmaktan yalpalamaya başlayacak, yedek bulundurman lazım ki değiştiresin, tamir aynı işi görmüyor. O driver'ların artık üretilmiyor olması da işe güzel bir heyecan katmakta. Birkaç çift stok yapman lazım. Ooo-hooo. O işin sonu yok.

Sen adam gibi git kendine bir çift piyasada rahat bulunan hoparlörlerden çek, başın ağrımasın. Vintage gear işi zengin işi.
 
Zaten taşırı treble a karşı hassasiyetim var rahatsız oluyorum, ns10mler yaramaz bana :)

Yerinde dinliyecem monitörleri en yakın zamanda, tavsiyeler için teşekkür ederim.
 
Selamlar;
Monitör konusunda önerim;
Roland ın DS Serisi;
DS-30A; DS-50A; DS-90A
Bi amp sisteminde çalışan oldukça başarısı monitörler;
DS-30A: 317 Euro
DS-50A: 450 Euro
DS-90A: 657 Euro (1 Ad. Fiyatlarıdır)
İyi Günler...
 
ska,

Event Electronics gayet iyi monitorler uretiyor, ama Turkiye'de bulunur mu bilmem. Ne yazik ki bu firma urun gelistirme konusundaki basarisini pazarlama konusunda yakalayamiyor, yoksa aslinda urunleri gercekten iyi ve ucuz.

Yurtdisindan getirtmek pahaliya malolabilir, cunku bu meretler kursun gibi agir. Ama aklinda bulunsun, firsat bulursan dinle. Tuned Reference 6 tanesi 199 $, Tuned Reference 8 tanesi 249 $. Burada tahmin edecegin gibi 6 ve 8 woofer'in inch cinsinden capini gosteriyor.

Ben sahsen evde kullanacagin monitorlerin okuldakinden farkli olmasini oneririm, cunku her monitor miksin farkli bir yonunu ortaya cikarir, birinde kulagindan kacan seyi digerinde yakalayabilirsin. Zaten kisa bir sure duzenli kullandiktan sonra ikisinin de ozelliklerine alisirsin.
 
Ozan sanirim Alesis'lerin M1 mkII'lerinde de sale vardi yakin zamanlarda. Ben monitor olayini Mahcem veya Domokun kadar bilmiyorum. Bendekiler bir onceki model; M1 mkI ve pasif. Ciftini $125 almistim ikinci el. Domokun'un da dedigi gibi bunlar cok agir; oyle bavula koy gitsin olmaz :)
 
Cumartesi arıyacaktım numaraları , talihsizlik oldu apandisit fln diye hastaneye yattım ameliyat oldum, kendime gelim ilk iş arıyacam şu tannoyları, olmazsa direk alıcam m-audio, fazla düşünmenin de fayydası yok.

Herkeze teşekkürler
 
Ben yaşadım, ameliyat olmadım ama acısını bilirim... Çok geçmiş olsun. Bol bol dinlendir bünyeyi, sakın zorlama... Öyle lanet birşey ki sınıra koyuyor adamı, dinlen, iyileş, yeni rahatsızlıklara dayanmasın ucu... Acil şifalar dilerim.
 
Geri
Üst