Kazma bey, burda bahsettiğimiz monitörler referans monitörü, görüntü için değil ses için.
SX de çift "görüntü" monitörü ile çalışmak ise program ile aranızdaki görsel bağlantıyı dolayısı ile hakimiyetinizi arttıran birşey.
Gelelim M-Audio BX5 hakkındaki düşüncelerime :
+ Ufak boyutu yüzünden korktuğum birkaç şey vardı, birincisi bass responsunun zayıf olacağı idi ama bu ufak aletler istenildiğinde kemiklerine kadar işliyor insanın
+ Derinlik konusunda endişelerim vardı, okuduğum reviewlardan kaynaklanan; öyle bir sorunda yok, en azından kendi kayıtlarımın nekadar derinlikten uzak olduğunu bana duyurabildi bu aletler, hayatımda baya birşey değiştirdiler
+ Orta büyüklükte olan odamı rahat rahat doldurabiliyor bu 75wattlık minik canavarlar, önemli olan boyu değil işlevi 🙂
Gelelim eksilere,
- İşçilik kalitesi, fabrika standartlarının çok düşük olduğu kanısına vardım. Yeni açılmış kutudan vidalarında boya rengi atmış, tweeterın birleşme yerinde saç kıl kalmış ürünler çıkıyor, nasıl bir üretim yeridir anlamadım. Peynir ekmek değil bunlar monitör yemiyosun dinliyosun diyiceksiniz ama insan referans aracı olarak kullanacağı aletlerde biraz "perfection" bekliyor. M-Audio, aletlerin üstlerine yapıştırdığı m-audio çıkartmasını bile her alette aynı yere yapıştırmaktan aciz.
- Ne yazık ki kozmetik hatalar dışında sesdede problemler vardı. İlk aldığım BX5lerin arasında büyük bir ses farkı vardı (sağ ile sol arasında, kulaklarımdaki duyum farklılığı haricinde birşey ) . Ses farkı yüzünden değiştiricektim, gerek kalmadı bozuldular ( Bitanesinin sigortası uçtu ) Sağolsun Compeldeki arkadaşlar anında değiştirdiler ama 1 günüme mâl oldu( git gel taşı et). Amerikadan getirtseydim şimdi saçlarımı yoluyo olacaktım.
Kısaca BX serisini denemeden almamanızı öneriyorum. Aletler ile birlikte fabrika sonrası frequency response verileride geliyor. İlk aldığım bx5ler ile değiştirdiğimin grafikleri arasında dağlar kadar fark var, bu adamlar üretimde belli bir standart a ulaşamamışlar gibi gözüküyor. Onun için dikkatli olun, yurt dışından almak sakat. Deniyerek alın. Şimdilik bukadar 🙂