Ibanez Mtm20 Veya Dkmg-t Seçimi :/

http://i.hizliresim.com/ojnM07.jpg

Dostlar eleye eleye en son bu noktaya geldim 2 gitarda birbirine yakın sayılır düşünceme göre
lakin kullanıp deneyenler artılar eksiler olarak değerlendirip seçimim konusunda yardımcı olurlar ise çok sevinirim şimdiden değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum.
( IBANEZ RG08LTD diye bir gitarda var lakin kararsızım o konuda gitar tek aktif manyetiğe sahip ve Ihlamur ağacı gövdesi var bilen varsa onuda araya iliştireyim dedim yorumları bekliyorum :)

MTM20 : Hızlı Resim - Mtm20 Wh
DKMG-T : Hızlı Resim - 3472 Desktop
 
Son düzenleme:
Mtm20 denemedim ama ona çok yakın karakterde olan Iron Label serisinden gitarlar denedim. Sap yapıları bana biraz fazla ince hissettiriyormuş ve avuç içini boş bırakıyormuş hissiyatı verdi. Ibanez bir gitar almak istiyorsan seçilebilir bir gitar ama ben şahsen Japon DKMGT almak varken gidip te endonezya Ibanez almam. Mtm serisinde diğer gitarlar endonezya yapımı, büyük ihtimal mtm20 de Endonezya yapımıdır. Manyetikleri Kore yapımı Duncan Designed aktif manyetikler. Aktif manyetik diyince benim aklıma önce EMG'ler gelir. Kalitesini ve verdiği tonu bilmeyen yoktur denebilir. Ben bu sebeple Jackson DKMGT tercih ettim. Özellikle sap profilini çok beğeniyorum gitarın. Satmak istemiyorum ama olur da satarsam Amerikan Jackson'lara ya da v kasalara geçerim herhalde.
Sıfır alacaksan illa ikisi de alınabilir, Jackson biraz daha ucuz diye biliyorum ama sıfırını bulur musun bilemem. İkinci el alacaksan eski Japon Jackson'lara da bakabilirsin. Japon Ibanez rg470 ile yan yana deneyip aldım ben Jackson'ı. Pasif manyetikler vardı Ibanez'de, sap yapısını sevebilsem onu da tercih edebilirdim. Eski Japon üretim Ibanez ve Jackson'lar gerçekten güzel gitarlar.
Gövde ağacı iki firma tarafından da genelde Ihlamur olarak kullanılır. Metal için biçilmiş kaftan bence.
Not: MTM20 Endonezya yapımıymış evet.
 
Şuan elimde, ibanez iron label6 ve jackson dkmg mevcut. 2 gitarı da uzun süre kullanmış biri olarak gitarları şöyle kıyaslayabilirim

Jackson, ibaneze göre daha koyu bir tona sahip, bariz olarak daha ağır ve sap yapısı ibaneze göre oldukça etli. Burada el yapınız çok önemli, ben küçük bir ele sahibim ve jackson ın sapı pek bana göre değil. İbanezin tuşesinde gezerken kendimi çok çok daha rahat hissediyorum. Ama bambaşka arkadaşlarıma gitarları denettiğimde yukarıdaki arkadaşında dediği gibi ibanezin sap yapısını fazla ince bulup rahat edemeyende oluyor. Kısacası sap rahatlığı konudunda iki gitarı da sizin deneyerek karar vermeniz lazım.

Jackson ımda special floyd rose varken ibanezde kendi floyd rose u var, special akort konusunda daha stabilken, ibanez daha hareketli ve yumuşak bir yapıya sahip. Bu sebepten ibanezin floyd rose u bir nebze daha rahat diyebilirim.

Manyetik konusuna hiç girmiyorum çünkü tamamen zevk renk meselesi, aktif pasif tercihiniz bile olayı tamamen farklı noktalara çeker.

+ ve - olarak kısaca yazacak olursam. ( şahsi fikrim )

İbanezin + ları

Rahat sap yapısı
Hafif kasa
Daha kullanışlı floyd rose
Bence daha gösterişli

Jackson ın + ları

Daha koyu ve güçlü ton
Daha ele oturan sap yapısı ( + mı - mi tartışılır )
Daha stabil bir köprü sistemi
Japon oluşu ( bu bana hiçbir şey ifade etmiyor. Ben gitara bakarım nerede üretildiği umrumda değil )

Sorunuz olursa zevkle cevaplarım

Edit : baktığınız jackson sabit köprüymüş. Eğer floyd rose fazla kullanan biri değilseniz, jackson köprü açısından sizi çok daha fazla rahat ettirir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
DKMG-T Bulmuştum Hatta Bandle şeklinde satıyordu birisi sanırım biriyle anlaşmış :( daha önce hiç jackson gitar kullanmadım lakin dinlediğim kadarıyla çok tatmin edici tonları var floydrose olayına gelecek olursak kesinlikle hiç işim olmaz ben sabit köprü seven bir insanım DKMG-T yide Tunamatic sistem'den ötürü çok beğenmiştim sanırım MTM'ye doğru kayıcam tabiki bir DKMGT belki fikrimi değiştirebilir bu arada ibanezin sap rahatlığı konusuna sonuna kadar katılıyorum kendim 6 yıldır IBANEZ GRGR121EX ve RG350 kullanıcısıyım ortalama - büyük sayılabilecek ellerim var jackson bir gitarı en yakın zamanda deneyeceğim değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum son olarak MTM20 nin malzeme(Alttaki Linkte) ve dinleme şansınız varsa sound'unu değerlendirebilirmisiniz.

Ibanez MTM20 Mick Thomson - Elektro Gitar
 
Geri
Üst