......REVİZYON

Bir kaç ay önceki POS'un ankara konserinde "eren kömürlü" tezahüratı yapılmıştı, ben şahsen utandım. Ben bu geyiğin uzamasından yana değilim. Adama bazı şeyleri geride bırakabilme fırsatı vermiyoruz böyle yaparak. Bana çok kırıcı geliyor böyle muhabbetler, ki özellikle bunu moderatör arkadaşlar da yapınca.

Her ne kadar Eren'i haklı bulmasam da sonsuza kadar da yüzüne vurmak saçma bu konuyu. Bu geyik 3'erli 5'erli arkadaş grupları arasında döner o çok normal fakat böyle bir toplumsal paylaşımın yapıldığı ve çok değerli bilgilerin ulaşılabildiği -veya ulaşılması umulduğu- bir ortamda bunun geyiği dönmemeli bana göre.

Zaten turkrock'ın adı çok da iyi anılmıyor şu dönemlerde, böyle giderse anılacak bir tarafımız da kalmayacak. Mahcem'in arkadaşlarıyla birlikte gidip başka bir site açması zaten buraya büyük bir zarar verdi. Eski halimiz kalmadı. Daha yapıcı şeylerle uğraşmamız gerekirken böyle eren kömürlü muhabbeti dönerse bu site daha da adam olmaz gibi.

Aslında bu başlık -zamanında çok alay konusu olsa da- şu anda aynı derece önemli bir benzerinin bile olmadığı derece de mantıklı bir başlık. Sonuçta olması gereken bir paylaşım. Ben şahsen bu forumda "Dimarzio mu, Emg mi" başlıklarından sıkıldım. İnsanlar öyle bir odaklanmış ki ekipman olayına, asıl yapmaları gereken şeyi unutmuşlar, üretkenlik kalmamış. Ki günümüzde kayıt yapmak ne kadar kolaylaştı. Ama kimse yeltenip bir "cubase, nuendo, FL studio"yu kurcalayıp çözmeye çalışmıyor. Gelip burda " neden cubase'den çıktı alamıyorum" diye başlık açıyor adam. Otur da çöz! demek geliyor insanın içinden ama o zaman da uğraşmak istemiyormuşum gibi bir hal uyanacak. Bu daha da kötü.

Üf gece gece uzattım. Neyse isteyen devam eder geyiğe...
 
tuncaxoy demiş ki:
Ozan, "en fazla 3 ay civarında bir vakit çerçevesi içinde davul üstüne nasıl gitar kaydederim gibi sorular soruyodun" böyle bişey yok. Sen sizin sokakta şortla top oynarken ben davulla kayıt yapıyordum. Yaşını başını bilde konuş. Bana burayı anlatma ayrıca. Kayıt konusunda daha önünde uzun bir yol var demişsin. Bunu söyleyebilecek kapasitede bir insan olduğunu bilsem ciddiye alırdım. Kusura bakma ama ya adam gibi ol yada yaşının gerektiği gibi davran. Her forumda birkaç anten vardır ve senin onlardan olduğunu şu zaman sonra görmek beni şaşaırttı diyebilirim.

Crayz Lead, eywallah abi. Yorum için sağolasın.

Genel site halkından özür dilerim böyle bir muhabbet olduğu için ama alakasız konularda yalan yanlış beyanlar verilmesinden oldum olası hoşlanmamışımdır. Umarım herkes gerektiği gibi davranız. Dinlediğinizi eleştirin buna bir lafım yok ama konuyu saptırmayın. Bu konuda daha fazla da yazmicam. Adam gibi eleştiren herkes için teşekkürler.

bu kadar gaz konuşmuşsun abi, millete tavsiye de vermişsin yok humanize'mış yok ghost note'muş ama bakıyorum senin kayıtların da gayet amatörce bu bahsettiğin konular yüzünden.. bir kere kulaklarım beni yanıltmıyorsa kullandığın davul sample'ları fruityloops'tan.. senin davulların bana hiç gerçekçi gelmedi açıkcası.. birileri sokakta şortla top oynarken sen davulla kayıt yapıyormuşsun demek.. o kadar seneyi boşa harcamışsın demekki.. özrün kabahatinden büyük olmuş..
 
Bi 10 gün daha sabredersen o muhabbet geçeli tam 2 sene olmuş olucak :) (09.03.2004)

O arkadaş bu forumun bir efsanesi, bir prof kayıtcısı, bir duble tween pedalcısı...

Hakkında konuşurken 2 defa düşünmek lazım.
 
Bahsedildiği gibi 2 seneyi aşkın bir muhabbeti oturup gecenin bir yarısı baştan sona okudum. Dışarıdan baktığımda gördüğüm şey şu; Gereğinden fazla iddialı bir başlık, kayıttan çok eleştirilen bir karakter, az başlığa konu olmuş birkaç kayıt, kimi zaman yapıcı kimi zaman yıkıcı cevaplar.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Yazdıklarımın kayıttan daha çok tartışılacağını bilseydim hiç bir şey yazmamayı tercih ederdim. Halen doğru olduğunu gördüğüm birkaç husus olsa da tutumun yanlış olduğunu inkar edemem. Genel olarak da yazdığım birkaç mesajı okurken "B.kunu çıkarmışım" dedim içimden. "Keşke yazmasaydım" dediğim yerler de var tabi. Bazı yerlerde kendimi hatalı bazı yerlerde ise gereksiz buldum. Yapılmak istenenin daha doğrubir tutumla anlatılabilineceği kesin ancak şöyle de bir gerçek var; Tunç un yaptığı hataya cevap olarak bazıları da hatalı davranarak karşılık vermiş. Yanlış anlaşılmalar da cabası.

Muhabbette haklı veya haksız aramak ne derece doğru olur bilmiyorum. Hatta bu konuyu kurcalamak bilr sakat geliyor. Kan davasına dönmüş olay. Umarım şimdi yazdıklarım da yanlış anlaşılıp ters tepmez. Sanırım bazı kişilerin kafasında oturmuş bir Tunç Axoy var. Tabiki bunun sebebi de burada yazanlardır, buna itirazım yok ancak ufak bir update faydalı olur kanısındayım :)

Kendimi yanlış bulduğum kadar başkalarını da yanlış bulduğum noktalar var. Ancak merak ettiğim şu ki acaba sadece bana mı yanlış geliyor bunlar. Aynı kitleyle tekrardan bir muhabbete hatta fikir girmek isterdim. Ama sanırım bu başlık altında yapmamak en doğru başlangıç olur.

Son olarak dikkatimi çeken birşey var ki sanırım insanımız harareti seviyor :) 4000 küsür kere bakılmış bu başlığa. Bu kadar ziyaret edilen bir bağlığı keşke daha iyi doldurabilseymişim diyorum içimden.
 
yakalamışken sorayım hocam studyo24 nezaman açılacak :) birde yenisini opera ya uyumlu yaparsanız iyi olur sırf onun için explorer kullanmak istemiyorum :?
 
vileshome demiş ki:
yakalamışken sorayım hocam studyo24 nezaman açılacak :) birde yenisini opera ya uyumlu yaparsanız iyi olur sırf onun için explorer kullanmak istemiyorum :?


Site için çalışmalar devam ediyor. Çok abarttık bunun bizde farkındayız. En büyük korkumuz da yapılanların kullanıcılar tarafından gereksiz bulunması. Ancak böyle birşey olacağını sanmıyorum. Kesin bir tarih vermek zor ancak kişisel olarak da çok yoğunuz bu aralar bu nedenle aksamalar oluyor.

Umarım en kısa zamanda demekten başka çarem yok :(
 
Geri
Üst