Esp Eclipse/ltd Ec1000 Fiyat Farkı

henüz kıyaslayacak bir ESP'im olmadı ne yazık ki ama 05 yapımı bir LTD EC 1000 VB var. inşallah satmak zorunda kalmam bir gün, onun haricinde eldeki amerikan dlx teleccasterı satarım, ltd'imi satmam, o derece seviyorum kendisini.
 
Sevgili arkadaşlar, uzun süre gibson les paul stüdyo kullandım ve ESP markasına tamamen gitar kasa şekillerini alıp, biraz değiştirip gömüyorlar mantığıyla bakarak yıllar boyu kıl oldum.
Les paul-eclipse
Sg-viper
Randy rhoads-Sv veya alexi
Explorer- falan filan gibi.
Bu arada bir çok ltd gitarım oldu ec1000, alexi600, kh602 gibi.
Uygun fiyatlı ve iyi gitarlar diye ltd leri tercih ettim esp'ye kıl olmakla beraber, hayatta japon esp ye para vermem diyordum.
Sonra bir gün esp eclipse çaldım ve...
Dünyam farklı bir hal aldı :) kalite akıyor gitardan. Bayıldım ve şaşırdım yani resmen.
Ve şunu gördüm ki (tamamen benim fikrim ve hissiyatım); bir gitarın orjinal üretimi ile kore üretimi arasında dağlar kadar fark var. Çalma yaa. Sadece eline al, tut gitarı bunu hissediyorsun.
Çaldığında da tonal olarak dağlar var diyemesem de kesinlikle farkı görebiliyorsun. Bir gaza geldim ki varımı yoğumu ortaya koydum, ltd leri Esp ye çevirdim. Ve üzerinde esp yazıyorsa, o gitarın gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum.
Şuan Eclipse full thickness, Esp sv ve les paul custom kullanıyorum. Eclipse FT ve LP custom un kalınlıkları aynı fakat eclipse'in sapı daha ince ve kesinlikle metale daha daha yatkın bi gitar. Customu yeni aldığımdan bi gaza gelip eclipse i satılığa çıkardım, sonra hatamı anlayıp geri çektim :)
Bir arkadaş eclipse'e 7k isteyenlerin aklında sorun var diye yazmış :) standart eclipseler bence de 7k değil anlayışla karşılıyorum fakat full thickness imi 7k dan aşağı hayatta vermem diye düşünerek ben de onlardan biri oldum :) kesinlikle kendisine laf sokmak amaçlı söylemiyorum ama insanın sevdiği gitara maneviyat katkı payı da ekliyor :) eclipse ve les paul çok benzeseler de kesinlikle farklı kulvarlardalar. Les paula emg de taksan bi eclipse olmayacak. Yada vice versa :) kesinlikle esp diyorum abiler. Gerçekten temiz güzel bir eclipse bence 4500, 5000 lirayı hakediyor. Bunlar sadece kendi fikirlerimdir, kimseyi gücendirmemeyi umarım. Maddi durum gerçekten hiç el vermez, diyecek hiç bişey yok. Ama ben baya fedakarlıkla bu gitarlara para çıkarttım, kredi filan çektim hatta :) ama hayatımda yaptığım en doğru harcamalar oldular kesinlikle. Şimdide gerçekten bir RR1T istiyorum ve bu yolda üzülerek SV mi satılığa çıkarttım. Bence eclipse al üstadım, ec1000 aldığında da, her eclipse gördüğünde için sızlayacak, gönlün burulacak :) en azından bana öyle olmuştu yıllarca. Saygılar
 
Geri
Üst