Ses Kartı Seçimi Ve Amerika'dan Türkiye'ye Kargo Ücreti

Merhabalar, yakın zamanda elektro gitarım için ses kartı alacağım. Uzun bir zaman sonra artık başlamayı düşünüyorum. Daha önce Line 6 UX1 kart almıştım ve gitara başlayamadığım için elimden çıkardım. Ses kartı linklerine gelmeden önce diğer soruma gelmek istiyorum.


Almayı düşündüğüm ürünlerden bir tanesi veya iki tanesi Amazon tarafından Türkiye'ye gönderimi yapılmıyor. Bu durum için şöyle bir çözüm yöntemi buldum. Okuldan bir hocamın tanıdığı Amerika'da yaşıyor. Amazon'dan ürünü onun adresine sipariş etsem ve o da ürünü Türkiye'ye kargolarsa, kargo fiyatı ne kadar tutar acaba? İnternetten biraz bakındım fakat elde edebileceğim sonuç tam olarak çıkmadı. Bu konuda sizlerin yardımlarınızı bekliyorum.


Gitarın manyetikleri ve bilgisayarımın özellikleri ses kartına etki edecek ise kısaca bahsedeyim. Üzerinde Seymour Duncan SH4 ve SH2N humbucker manyetikler ve CTS 500K potans mevcut. Humbucker manyetikler olmasına rağmen coil split yapıldığı için manyetikler bölünebiliyor.Bilgisayarım Windows 7, I5-3210M, 2.5 GHz, 8 GB Ram, 128 GB SSD ve 1 TB HDD.

Evet ses kartlarına gelmek istiyorum. Daha önce Line 6 UX1'nin Pod Farm uygulaması vardı. Bu uygulamada çeşitli modellemeler mevcuttu. Amfi, pedal vs. modellemeri olsun. Bu ürünlerde de mevcut mu acaba? Tam olarak anlayamadım.


Steinberg UR242 $168 Amazon.com: Steinberg UR242 4-Channel USB Interface: Musical Instruments Türkiye'ye gönderimi yok.

Steinberg UR22 $ 122 Amazon.com: Steinberg UR22MKII 2-Channel USB Interface: Musical Instruments Amazon harici bir satıcı.

Roland Duo Capture Ex $178 Amazon.com: Roland Duo-Capture EX: Musical Instruments Türkiye'ye gönderimi yok.

M-Audio M-Track 2X2M C-Series $149 Amazon.com: M-Audio M-Track 2X2M C-Series | 2-in/2-out USB Audio Interface with MIDI (24-bit/192kHz): Musical Instruments Amazon satıyor. Amazon satmasından dolayı kafama yatıyor.


Eğer sizinde önereceğiniz ses kartı var ise görüşlerinizi lütfen belirttin.
 
Roland Duo Capture Ex kullanıyorum, giriş seviyesi bir ürün; USB 1.1 destekliyor ve ASIO desteği oldukça zayıf, temiz ses almak zor. Roland Quad Capture öneririm, az bir fiyat farkına karşılık muazzam bir kalite farkı var. Bu arada Roland'ın Mayıs sonunda yeni serisi (Rubix) çıkıyor, almak için onların incelemelerini bekleyebilirsin, ama kağıt üzerinde çok bir fark göremedim.

Bu arada Duo Capture Ex için 178$ çok yüksek fiyat, Thomann'da Quad Capture o fiyata satılıyor

https://www.thomann.de/intl/roland_ua55_quadcapture.htm
 
Son düzenleme:
Roland Duo Capture Ex kullanıyorum, giriş seviyesi bir ürün; USB 1.1 destekliyor ve ASIO desteği oldukça zayıf, temiz ses almak zor. Roland Quad Capture öneririm, az bir fiyat farkına karşılık muazzam bir kalite farkı var. Bu arada Roland'ın Mayıs sonunda yeni serisi (Rubix) çıkıyor, almak için onların incelemelerini bekleyebilirsin, ama kağıt üzerinde çok bir fark göremedim.

https://www.thomann.de/intl/roland_ua55_quadcapture.htm
Bende de roland duo Capture Ex var daha önce de quad capture kullandım aralarında bir fark göremedim zaten preamp'ları ikisininde aynı. UR22 kullandım ama yinede roland daha iyi geldi.
 
Bende de roland duo Capture Ex var daha önce de quad capture kullandım aralarında bir fark göremedim zaten preamp'ları ikisininde aynı. UR22 kullandım ama yinede roland daha iyi geldi.

Sanırım sizin bahsettiğiniz duo Capture yani duo Capture Ex değil.
Hayır, Duo Capture Ex (UA-22) kullanıyorum, henüz 1 ay önce aldım. Preamp'ları Quad Capture ile aynı ama gitar için preamp'tan çok AD/DA çeviricileri, giriş empedansı, ASIO desteği gibi konular önemli. Temiz bir ses için ASIO'da 1000 sample'ın üzerine çıkmak lazım ama Duo Capture Ex'te bu mümkün değil, default ayarı 320 sample ile geliyor, biraz yükseltmeye kalkarsan gecikme oluşmaya başlıyor, Quad Capture default 1024 sample ile çalışıyor (bu seviyede gecikmesi de sadece 5,63 ms.). Quad Capture ile yapılan kayıtları benimkiler ile kıyaslayınca belirgin fark hissediyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Sevgili dostlar aslında bir kere Thomann.de'den bakmıştım fakat Amazon'dan fiyatını fazla görünce vazgeçmiştim. Aslında bir iki parça pahalıymış diğerleri Thomann'da daha ucuz geldi. Roland o fiyat aralığında olduğu için aslında listeye eklemiştim ama gözümde yoktu pek.

Line 6 UX2'nin Amazon'a göre daha ucuz olduğunu görünce mutlu oldum bir an fakat kafamı şu kurcalıyor. Çoğu kartlarda 24-bit / 192 kHz varken Line 6 UX2'de 44.1/48 kHz 16-/24-bit kayıt (örnekleme oranı dönüşümü ile 88.2/96 kHz)

bit ve kHz hakkında bilgim yok acaba bu farklar büyük farklar mıdır? Türkiye fiyatına bakaraktan Line 6 UX2 daha pahalı bir kart olmasına rağmen bu olay bana tuhaf geldi.
@Psychonaut @berketan @J-P
 
Ux2 ve ux1 de kullandım duo Capture Ex ve quad capture ve UR22 kullandım hiçbirinde gecikme yok yani kulağın algılayamaz asio desteği olması yeterli.
 
Ux2 ve ux1 nerdeyse 10 yıldır var
Sadece pod farm için alıyorum diyorsanız Ok derim yoksa roland öneririm yada steinberg UR22 sahibinden de uygun fiyata bulabilirsiniz.
 
M-audio m-track 2x2m icin ne dusunuyorsunuz hocam? Ama sanirim thomann daki line 6 ux2 yeni surum olabilir mi? Cunku camli panellerin ici daha onceden sari renkteydi simdi beyaz renk.
 
Ses kartı kalitesi olarak
Şu an en çok satılan tutulan review'lerde yüksek puan alan düşük bütçeli yüksek performans ses kartı olarak, quad capture 1.sırada daha sonra ise Focusrite 2i4 ve steinberg UR22 geliyor.
Düşünürseniz quad capture ile aynı özelliklerde duo Capture Ex var elimde kutusunda yakın zamanda ilan vermeyi düşünüyorum uygun fiyata veriyorum ilgilenirseniz konuşabiliriz.
 
Son düzenleme:
O farkları kulak algılayamaz cd kalitesi 16 bit 44.1 khz'dir.
Evet cd kalitesi o kadardır fakat 24bit ile 16bit farkını insan kulağı anlar. Anlamasaydı zaten gök gürültülerini veya silah seslerini çok daha rahatsız edici biçimde duyardık. Verdiğiniz youtube örneği sizi yanıltmış muhtemelen. Videonun hangi değerlerde render edildiği meçhul olmakla birlikte, zaten orijinalde 24bit olmayan bir kaydı alıp, onun üzerinde karşılaştırma yapmış. Dolayısıyla ikisi arasında fark olmaması normal. Aynı şeyi farklı uzunluktaki cetvellerle ölçüp, "bakın iki cetvel de eşit ölçüyor" demiş.

1 bit = 6 dB. Yani 16bit için çıkabileceğimiz maksimum değer 96 dB. Kayıt esnasında bunun üstüne çıkılırsa clipping dediğimiz şey olur. Ses dalgasının üst ve alt kısımları kesilip düzleşir, ince detaylar kaybolur. Bunu da insan kulağı rahatlıkla fark eder. O yüzden kayıtlar için 24 bit idealdir. Çalışma alanı daha geniş olur, hatta mixing işinde olanlar mümkün mertebe 32bit olarak çalışırlar. Ne kadar detay o kadar iyi. Sonra bu piyasaya çıkarılırken kalite düşürülür çünkü hem tüketicilerin önemli bir çoğunluğu ses mühendisleri değillerdir, hem de dosya boyutu düşer. Cd'lerin de bir mb limiti olduğundan içindeki dosyalar 16bit'e düşürülür. Eğer yapılan müzik bir video için falansa da 24bit kullanılır. Standart olarak istenen değer budur.
 
ben yaklaşık 1,5 yıldır UX2 kullanıyorum ve gayet de memnunum. gecikme vs hiçbir sorun yok. ASIO var. ama Pod Farm la kullanmayı düşünüyorsan extradan satın almadığın takdirde kullanabilmen pek mümkün olmayabilir.

Şöyle ki... ne yazık ki artık Pod Farm (v.1) yani ücretsiz olan sürüm artık Line 6 nın sitesinde bulunmuyor. onun yerine Pod Farm 2 var ve bu da yaklaşık 300$ idi diye hatırlıyorum. ama (benim gibi) Pod Farm önemli değil abi bi ton program var diyorsan sıfır sıkıntı..
mesela ben Guitar Rig ile kullanıyorum. İstediğin tonları da alırsın sıkıntı olacağını düşünmüyorum :)
 
Geri
Üst