Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

S.B. Dreams in açılışı Serter( öyle birşey ) Baycan Dreamsdir. Bu şahıs yanlış hatırlamıyorsam laylaylomun sahibidir.

Benim hanımda vardı bir tane sb dreams strat, güzel ağaç gövdesi, güzelde bir sapı vardı gitarın, ama tunerlardı bridge di elektronikti atın çöpe gitsin. İbanezle aynı fabrikaydı carttı curttu kanmayın öyle olaylara :)

Lehim konusunda haklısın DrB kardeşim, ama havyalar burda 1 milyon dan başlıyo :) Sık sık manyetik değiştirenlere önerim kablo ucuna soket takmaları. İlk ben düşündüm sanıyodum ama emg yapmış soket işini gerçi :)
 
Zaten Seymour Duncan'ın kutusundan şema çıkıyor. Soğuk lehim yapmadığınız sürece ve az lehimle işi bitirdiğiniz sürece temiz bağlantı şansnız olur. Çok manyetik değiştirenler için soket te iyi.

15 yıl önce Di Marzio'nun pembe renkli ve Malmsteen'in kullandığı manyetik almıştım. Çok iyi ses verirdi. O benim ilk gitarım takılı kaldı. Onu temizleyip bir gitarıma takıp nostalji yapasım geldi. :)
 
Bir ara gaza gelmistim ve de maymuna donen MIJ ibanez S470'e takmistim o timsah (alligator mu oluyor hehe :LOL: ) cliplerden. O gitarda 2 tane on/on/on miniswitch 1 tane on/on switch ve 5 yol blade switch var. Yani kisaca koprudeki SD CustomCustom (alnico 3 miknatisli, miknatis degistirmesi de is degil merak eden varsa yardimci olalim) ortada 90us fender stock, sapta da SD Pearly Gates (o da alnico 3 manyetikli seviyorum alnico 3leri) her turlu birlesimini alabiliyorum. CC single, hb calistigi gibi ayni sekilde calisan PG ile out of phase de olabiliyor. Ve de uc manyetigi de ayni anda herhangi konfigurasyonda calistirabiliyorum. 20nin ustunde secenek var yani.

Diyecegim yukardaki degil de simdi ibanez'in 'cavity'si bomba gibi gozukmekte. Manyetik falan degistiremiyorum, cunku zaten teller birbirine degmesin diye (acik teller var sonucta, capacitorlerden gelenler falan, herhangi topraga giden yere degdi mi gitar hic ses vermez) yagli kagit kullanmistim. Mantetik degistirmek demek hepsini disari cikarip bastan butun bunlari yapmak demek. Zaten sesi de iyi hic ugrasamam. :D

Gerci bu bir sey degil, Minneapoliste bir adam tanimistim, adam gitarinin ustune 5 kanal graphic equalizer ve clean boost takmis. Valla boylesi de var demistim acikcasi, cunku cidden gitarin ici bilgisayarlardan daha komplike gozukmekteydi. 5cm x 5cm gibi bir devre karti falan var yani! 8O

B
 
beyler bu gün washburn x 10 aldım. şu an anfim yok deneyerek aldım. çok ucuz bi fiyata aldım . 165 dolardı. 175 dolara 4 ay taksitle aldık. aley çok iyi. fiyatı ile ilgisi olmaan bi gitar. klavye çok rahat. fakat anfim yok şöyle 50-60 dolara bi anfi önerirmisiniz overdrive distortion olsa yeter. 2.el de olabilir. washburn ler gerçekten iyi gitarlar. üstelik de ucuzlar. ben kampanya fiyatıyla aldım ehhe...
 
Arkadaşlar benim bir sorum var.
Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben yeni bir gitar almayı düşünüyorum.
Ama gitarda ki manyetik kalitesi,eşik kalitesi,tuner kalitesi umrumda değil.
Onları sonra kendim toplayacağım.
Benim tek derdim çok kaliteli bir ağaç ve sap ve keyboard.
Derdimi anlamışsınızdır umarım.
İşte ben böyle bir gitar arıyorum.
Ne markaları önerirsiniz?
 
Mesa Boogie çok iyi markadır. Birara satılıyordu ama belki de ikinci eldi. Onun sitesine girip distribütor bölümünden Türkiye var mı bakmak lazım.

Behringer iyi marka ve çok ucuzdur. Nasıl böyle oluyor ben de bilmiyorum ama öyle.
 
xerophyte demiş ki:
Arkadaşlar benim bir sorum var.
Cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben yeni bir gitar almayı düşünüyorum.
Ama gitarda ki manyetik kalitesi,eşik kalitesi,tuner kalitesi umrumda değil.
Onları sonra kendim toplayacağım.
Benim tek derdim çok kaliteli bir ağaç ve sap ve keyboard.
Derdimi anlamışsınızdır umarım.
İşte ben böyle bir gitar arıyorum.
Ne markaları önerirsiniz?

O konuda cok degerlendirebilecegin bir bosluk (yani abritrage) yok. Cunku genelde iyi bir govde ve sap ustune kotu elektronik parcalar gozukmuyor. Japon fenderler ibanezler falan kotu degil ama onlar da cok cok da ucuz degil acikcasi. Manyetik kopru falan derken 0 amerikan fiyatini gecebilir.

Onun icin sana kendine guveniyorsan (cok zor da degil aslidna) parca alip onlari birlestirmeyi dusun derim. Bu konuda standard iki kaynak warmoth ve USA custom guitarsdir. USA CG'nin servisinin daha iyi oldugu soyleniyor ama onlarla calismadim sahsen bilemiyorum. Warmoth parcalari kullanarak 2 gitar yaptim ve sonuclar gayet hos. Bekledigimden cok daha iyi cikti acikcasi.

Masraf olarak bakarsan, yaklasik 300-350 dolar arasi (eger tabi strat tele gibi bir govde istiyorsan, LP kilikli seyler daha pahali, +200 koy) govde ve sap olur. Sonra 40dolar machine headler, 40 dolar kopru (sabit hardtail, floyd falan 120 oluyor) sonra geriye kalanlara da ivir zivir jack, pot cap pickguard falan toplam bir 50 koy. Kısaca BOYA/CILA isi haric (manyetikler de haric) 550 dolar gibi bir rakama gitari toplarsin. Tek zor olan husus, kemigi yapmak (tabi floyd kullanirsan ona gerek olmayacak). Onun icin ya 40 dolar verip bu graphtechlerin yeni hazir parcalarindan alacaksin, ya da birine yaptirtacaksin. Cok fazla insan yapamaz, tecrube istiyor. 10tane 'blank' kemik harcamistim ama yapamadim. Istanbul'da Ekrem yapar bunu, bu konularda dunya standardinin ustunde kaliteli is yapan bir adam acikcasi.

Neyse iste boyle,

B
 
drb;
o dediğin gitar toplama işini ben de düşünmüştüm,internetten araştırmıştım biraz ama güvenemedim.
kendime değil,parçalara.
o sitelerde satılan gövde ve saplar hakikaten kaliteli mi,nası güveneceğim.
çevremde böyle işlerle uğraşan kimse yok.
o yüzden toplayan birinden sonuç alamadım.
ama galiba sen yaptım bu işi diyorsun,ve güzel oldu diyorsun.
o zaman ben de daha yakından bir ilgileneyim bakayım.
ağaçlar kaliteli mi o sitede??
 
xerophyte, Turkiye'de dagiticisi var mi, bilmiyorum ama Godin gitarlarina bir bak. Kanada markasi, Amerika'da NH'da yapiyorlar genelde, en guzel agaclar bu gitarlarda. Bazi modellerinin tipi pek guzel degil (fazla orjinal) ama su ana kadar caldigim hepsinin agaci diger en pahali gitarlarla yarisir. Pickuplari ve tunerlari filan gayet iyi bence ama ozel begendigin birsey varsa degistirebilirsin. Hem de uzerinden cikardiklarini satma sansin olur en azindan.
 
playmaker abi...
bu godinin sitesine falan baktım,harmony centrala falan baktım.
gerçekten etkilendiğimi söylemeleyim.
özellikle LGXT ye aşık oldum diyebilirim.
ve fiyat ortalama 900 dolarlarda dolaşıyor,gerçekten muhteşem.
sen godin çaldığını söylemiştin galiba...
ben progressive,metal heavy metal yapıyrum.
ne dersin 2 adet EMG pickupla bu süper gitar tam istediğim tona gelir mi?
 
Geri
Üst