Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

4C firmasıyla daha önce görüşmüştüm, onlar sandığınız gibi bir şirket değil, ofis tipinde bir toptancı, ithalatçı. İşin gerçeği adamlar istek üzerine ibanez getirmiyorlar. Getirseler de kendileri satmıyorlar, kıvılcım müzik ve zuhal müziğe veriyorlar, yani araya 2. hatta 3. eller karışıyor.

Ya işte böyle ne yazık ki...
 
Param olsa aynen internetten alırdım. Gümrüğe az para vermek için bir de Amerika yerine avrupadan getirtirdim. Gümrük ve gümrükçüye vereceğin para ile buradan alacağın fiyatın birkaç yüz dolar daha ucuzuna kapatacağına eminim. Malın fiyatı arttıkça yurtdışından getirtilen malı almak ile buradan almak arasındaki kar miktarı artıyor. Böyle pahalı mallar için yurtdışından getirtmek daha ucuza mal oluyor. Ben çok çok çok defalar yaptım bu işi.
 
Çok dallama bir site o ya. Neo be KE3 Jackson için 1174 dolar... Amerikadaki sitelerde aynısı maksimum 650 dolar. Hem de desenlisi. Adamlar senin benim gibi gitarı www.musiciansfriend.com dan getirtip, üstüne eşek yükü kar koyup oradan indiriyorlar. 800 dolara satıyorlar. Çantasız hem de.

Sen bilirsin. Ben olsam yurtdışından getirtirim kendim. Hiç de dertli değil. Ayrıca çantası da bedava oluyor hemen her yerde. Sen yine de sor indirim iste veya çantasıyla isterim de Ibanezi... Bakarsın olur. Ama 1600 modeli yok listede. Artık sen bilirsin.
 
Ayrıca o dükkandaki şahısda 3 kağıtçının tekidir haberiniz ola, sıfır mallarda bir yamuk yaptığına şahit olmadım(belki koyduğu kar gözünü doyuruyodur) ama ikinci el konusunda çevirdiği numaraların haddi hesabı yoktur gözlerimle defalarca şahit oldum.Sadece elindeki malı 5-10 dolar fazlasına satmak için sıktığı palavraları duysanız inanamazsınız daha bugün mecburen girmek zorunda kaldım dükkanına ,triton studio pro nun çok işe yaramaz olduğunu söylüyordu birine başka bir klavye kakalamaya çalışırken :D kendini ticaret erbabı filan sanıyor eleman.
Aman dikkat,uzak durulması gereken bir tip, özellikle bir mal veya sattığınız malın parasının Ankara' dan geleceği konusunda her daim sıkar...
 
ithalat

Ya beyler ben cort alcaktım senkoptan 275 dolara!!simdi eski bi ithalatcıdan alıyorum adam serbest calısıyo190 dolardan bıraktı sıfır ambalajında!! 8 nisanda istanbula gelcem!!TNT müziktende 210milyona sıfır zoom 606 tı alcam!arastırınca ucuzu bulunuyo !!almadan once ıyıce arastırmak lazım bence!!!
 
Xerophyte, ozel yapim gitar almayi dusunmedin mi? Eger bu kadar para harcayacaksan sanirim Turikiye'de iyi gitar yapimcilari (luthier) var. Serdar Oztop ile en son konustugumda gitarlarini ozel yaptirttigini ve cok memnun kaldigini soylemisti. Caglayan diye biri saniyorum.
 
Ben Turkiye'de olsa idim oyle yapardim. ABD'de custom gitarlar cok ama cok pahali. Serdar ile konustugumda sanirim $1500-2000 gibi demisti. Bir de tam olarak ne tarz bir sound istedigine karar verirsen yani maun mu, disbudakmi, akcaagac filan, tam istedigin tonu alabilirsin. Bence Jackson, Gibson etc.. dene sonra tonu onlara benzeyen ozel bir sey yaptir :)
 
serdar öztop gitarını ben onu tanıdığımdan beri kullanıyor. yani baya oldu.
fiyatlar yükselmiş olabilir. benim istediğim ton maun. bunu biliyorum ancak 1500 ve ötesi dolarcıkları fazla zorlayamıyorum.Ibanez prestige serisinden S1625 düşünüyorum şu anda.Ona karar verdim.
music123.com da 800 küsur dolar diyor,yol masrafı 150 dolar.1000 dolara geliyor toplam.
bir de şu gümrüğü öğrenebilsem,tam kararımı vereceğim.tahminimce türkiyedeki fiyatından ucuza gelecek ve çok iyi bir gitar kanımca.
 
musiciansfriend.com yurtdışına çalışmıyor ne yazık ki
Artık ben İngiltere sitelerinden mal getirteceğim. Amerikan siteleri çok kıl olmaya başladı bu konuda. Hem İngiltere'den getirirseniz posta daha az olur. Bazı siteler pound yerine hala dolar hesabıyla iş veriyor, iyi oluyor ama bir gitar siparişi için araştırma yapmadım. İngiltere'yi, başka diller biliyorsanız almanya vb. deneyin derim.
 
arkadaşlar;

emg 81 aldım. bridge olarak bağlamak istiyorum. icindeki şemalardan 1T 1V w switch olanımı yapmalıyım. 2 humbucker var bendede. yardımcı olursanız sevinirim..
 
Geri
Üst